icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

Strana
z10
ecko80
7. apr 2017

@visnacka Ahoj, mam 15 mesacneho syna a podobny problem som riesila aj ja. Od zaciatku bol s prikrmami problem. Vzdy zjedol velmi malo. Zacinala som zeleninou, potom maso, ovocie a kase. Neskor, od cca 10. mesiaca sa striedali obdobia, kedy ako tak zjedol a zas obdobia, kedy som mu prikrmy podavala striekackou (aj dva, tri tyzdne vkuse) a tak napocudovanie zjedol. Aj teraz tomu jedeniu velmi nedava. Vzdy mu na obed ponukam z toho, co mam navarene, ale to bud vobec nechce, alebo zje len 4 - 5 lyziciek, z coho urcite najedeny nemoze byt. S polievkami je to rovnako. Takze v podstate kazdy den robim prikrm, ako "poistku" - zeleninovo-masovy prikrm, ktory viem, ze urcite zje (prevazne su to zemiaky zmixovane s roznou zeleninou, trochu soli, oliv. oleja a masa). Na veceru mava mliecnu kasu, tu zje bez boja. Rano vypije mlieko a tak hodinu a pol po nom mu ponuknem rozok s maslom, syrom, vianocku, chlebik... ale zje len malo. Doobeda mava ovocnu presnidavku (kupovanu, cerstve ovocie nechce, ani povarene a rozmixovane). Takze, co sa obeda tyka, tiez v podstate papa kazdy den to iste, to, co stopercentne viem, ze zje (ale samozrejme ponukam aj ine, len nechce). Ale je najedeny, to je hlavne. Podla mna zacni tou zeleninou odznova, ako tu niekto radil, kludne aj rozmixuj a trpezlivo ponukaj. Moj zje napr. zemiak+ruzic.kel+maso+trosku soli+trosku oliv.oleja. Je to celkom chutne...

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
7. apr 2017

@endysa moja posledná odpoved sa netýkala cukru ( čítaj s porozumením), bola k tvojim trápnym komentárom o ľuďoch ktorých vôbec nepoznáš ... že dôchodok... ako vravím, rečníš a nič o mne nevieš, - ak dieťa vychovávam a ľúbim a je moje, nemusela som ho porodiť
vytváraš si vlastné pravidlá,- ty mimo témy zakladateľky, samozrejme môžeš rečniť až- až
čo som jej poradila ja, teba vôbec nemusí zaujímať

endysa
Odpoveď bola odstránená
Strana
z10