icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

alaguema
7. apr 2017

@endysa ja??? Preboha, žena, prečítaj si po sebe, čo si tu popísala....ja mám rýpavú náladu? 😂 Ty máš fakt dosť. Tvoj názor ti neberiem, ani ťa nepresviedčam, ale ak píšeš voloviny typu odkiaľ berieš vlákninu, ak neraňajkuješ, tak mi fakt nedá ti to vysvetliť. Už aj moje deti tieto veci ovládajú...

@sardinka336 genetika v tom hrá rolu určite. Ani ja nie som fanatik, sú to normálne veci, ktoré jeme. Mám problém s tým, že by som dávala mojim deťom jedlo, o ktorom viem, že škodí. Proste robím najlepšie, ako viem. To je všetko. As simple as that.

endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
7. apr 2017

@endysa Fakt je mi ťa ľúto.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
7. apr 2017

@endysa ty si chorý človek. Neoznačuj ma už, prosím ťa. Nebudem na teba reagovať.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
7. apr 2017

@kvetinka75
@sykorkauhliarka
k tomu brezovému cukru- lebo už sa tu rieši všeličo heheh
- faktom je, že upravuje ph oraganizmu,- teraz sa riešia tie záležitosti okolo prekyslenia, to ma nejak nezaujíma, neviem... ale ph upravuje - bez námahy
črevnú floru máme každý inú a preto može xylitol u niekoho sposobovať nafukovanie, hnačky, ale skor vtedy, ked ho užíva nadmerne (napr. baba chce schudnúť a neurobí iné zmeny, lebo je lenivá, len žuje xylitol rovno zo sáčku)
- žeby fakt pobil všetky tie bakterie v žalúdku, to nie, v primeranom množstve upravuje črevnú mikrofloru- lebo pobije tie zlé bakterie- ale tu je ťažko asi určiť,- čo je primerané množstvo, keď žalúdok má každý človek iný ( vply stravy, množstvo tekutiny...) aj v pribehu dňa
- ALE- a som už dlho(veľmi dlho) zo školy a už nerobím pri vplyvoch...nesledujem to, možno sú nekaké nové výskumy- čo spominala kvetinka
- robím pri analýzach, mám pred sebou tabuľku, kde norma stále uvádza xylitol ako vhodné sladidlo aj pre detského diabetického pacienta
Tak či tak je to sladké a treba s tým narábať s rozumom... ja osobne striedam v domácnosti viac druhov sladidiel ( a raz do roka pocukrujem veľkonočného baránka ( aj keď je z celozrnnej múky- bielym práškovým cukrom)

sykorkauhliarka
7. apr 2017

@yanni tak ako tvoje MM nebolo sladke tak isto ani vsetky UM nie su sladke ( take babylove napr.) UM sa dosladuje maltodextrinom (teda co som mala UM v ruke) tiez to nieje rafinovany cukor....moje MM bolo sladke kedze som zjedla denne cokoladu ;)ano ochutnala som ho...jasne ze sa neda porovnavat materske mlieko s cukrom..ved to su dve rozielne veci....neviem preco dookola sa omiela rafinovany cukor kedze ja takym nesladim...a mnoho mam tiez ....
@kvetinka75 s tou zavislostou na MM asi nie tak celkom pravda cuckanie plus dobre mliecko= cista zavislost ...aj mlieko mi dieta vypije no vodu caj malo....aj vsetky flase vyskusane ani lyzickovat sa to neda do nej...iba ked naozaj chce ..inac vacsinou pisti ze chce cicik a nepohne s nou nikto....potom od nervov hryzie do gauca

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
7. apr 2017

@endysa sunar nie je babylove pokial viem...sunar je jedno z najsladsich ;)

sykorkauhliarka
7. apr 2017

@endysa az na to ze melasa je viac horka ako sladka :-*

endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
7. apr 2017

@endysa Je. Stačí malé množstvo na špičku ČL pre dieťa. Má síce špecifickú chuť aj vôňu, ale možno vám zachutí.
Ja ju používam občas do kávy - jej samotná chuť mi pripadá "kávová".

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
7. apr 2017

@endysa netvrdim ze je katastrofa to dat do ust...ale ze by to bolo zrovna sladidlo v pravom zmysle slova

sykorkauhliarka
7. apr 2017

bola som ju kostnut najprv sladka potom horka

sykorkauhliarka
7. apr 2017

minule som si ju dala do vlociek a musela som si prisladit medom aj tak ale inac je to smakocinka do masa ..zajtra vyskusam do kolacu

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
7. apr 2017

@endysa nedalo mi, táto tvoja veta
Nie nie ty klince jest nemozes lebo by bolo po plochom brusku

... ty si už fakt trafená, ved tú ženu vôbec nepoznáš...celý ten váš pokec- akokeby si jej závidela, či čo?
najdi si koníčka

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
7. apr 2017

@endysa
čo? má zdravá strava s denným režimom????
čo to vôbec má s manželom????
ty máš prehľad o zdravej strave ... no to máme všetci, čo máme google

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
7. apr 2017

@endysa školu mám len jednu, neboj sa ... moje deti si v živote nevidela, nevieš nič o mne ani o tej babe

pánečku ty si dobre mimo

radšej choď na ten Google, lebo tu ti z toho prepína ... aký úder ti mám vrátiť, si predsa hviezda

endysa
Odpoveď bola odstránená