icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

sykorkauhliarka
5. apr 2017

@anabeth nie nechce..len ja som rezignovala varit 4 druhy jedal ;)

endysa
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
5. apr 2017

@visnacka ano to mas pravfu brumik = chleba z obchodu..po tym chlebom casto nie je ani napisane co vsetko obsahujr...ano viem maju na to knihu...radsej idem do lidlu tam to maju napisane rovno...tesila som sa zo spaldovych kaiseriek aj som sa dotesila ked som si precitala zlozenie

anabeth
5. apr 2017

@visnacka lenže z toho brumíka aj tak nemá nič- nič, to je horšie ako keby nejedol... to nie je cesta
a dajú sa už kupiť dobre chlebiky napr. slatinský, stačí čítať zloženie

anabeth
5. apr 2017

@endysa granko? cukor? z dažďa pod odkvap...

anabeth
5. apr 2017

@sykorkauhliarka no vidiš, si mama, nemožeš rezignovať ... máš všetok čas sveta...

endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
5. apr 2017

@visnacka No, takže si si krásne zdôvodnila, prečo Brumíka a sladké kaše budeš dávať aj naďalej.

Ale iné som chcela. Áno, nazačiatku sa stala chyba - od prvých príkrmov bolo treba dieťatko učiť na zeleninu s mäskom, ovocie atď. a zlý nápad bol privyknúť ho na čisto sladkú chuť. Teraz by som poradila, ak máš vôbec záujem niečo meniť a dopriať dieťaťu vyváženú a plnohodnotnú stravu, trpezlivo skúšať, ponúkať a kombinovať rôzne jedlá s troškou zeleniny, mäska, zemiakov, cestovín atď. Nielen rôzne druhy, ale aj rôzne kombinácie a konzistencie jedla. Napr. do kaše namiesto akéhokoľvek sladenia ovocie, hoci len štvrťkou nastrúhaného jabĺčka začať. Kocky, guličky, rezančeky, mesiačiky, to všetko stojí za to vyskúšať...

anabeth
5. apr 2017

@endysa cukor nie je jed, - cukor je návyková látka- o rok sa bude riešiť nechutenstvo, o dva roky sa budú riešiť pokazené zúbky, o 5 rokov obezita, tak nech dáva cukor do polievky, do zemiakov, a ok, všetko vyriešené

visnacka
autor
5. apr 2017

@lorela skúsim začať od znova... nechcem mu dávať brumíky a kaše a pudingy non stop. A všetko s cukrom.

lorela
5. apr 2017

@visnacka Určite nie je neskoro 🙂. Držím palce!

anabeth
5. apr 2017

@visnacka ved je to v tvojich rukách, nedávaj, nič jednoduchšie nie je... musí piť , to je doležité a nie 10 krát za den jesť

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
5. apr 2017

@endysa tak potom faaakt nerozumiem tomu cukru a granku, ked píšeš takto rozumne- načo? mu to dávaš do mlieka, ved to nemá žiadnu logiku, len si na to zvykne a granko to ešte obsahuje hádam aj palmový tuk ( neviem, ja nemám doma)

sykorkauhliarka
5. apr 2017

navykne na sladku chut...neskutocne klise....materske mlieko je sladke predsa.....uz su navyknute tie deti davno

anabeth
5. apr 2017

@sykorkauhliarka no tak študuj to klišé dalej- lebo je sladká a sladká chuť, pretože, materské mlieko obsahuje aj iné látky, rozhodne nie kryštálový cukor

petulda333
5. apr 2017

Moj ma 17m a tiez nechce nic jest,od zavedenia prikrmov som mu varila bud kazdy den,alebo na 2dni. Sladke dostal ovocie iba,aj to asi v 9m. Vzdy mu varim cerstve a vzdy vyhodim. Zje rozok,chlieb s pastekov,pecene zemiaky a este cestoviny,inak nic. Trva to uz 2t,nechala som ho aj akoby vyhladovat,ze som mu nedala ani rozok,ani zemiaky a potom ponukla obed ale nic. Snad to rychlo prejde

sykorkauhliarka
5. apr 2017

@anabeth v ovoci nie je krystalovy cukor pokial viem

endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
5. apr 2017

@sykorkauhliarka Tie prirovnania strieľaš od buka - do buka. Chlieb = Brumík a materské mlieko = rafinovaný cukor.

anabeth
5. apr 2017

@sykorkauhliarka
"v ovoci nie je krystalovy cukor pokial viem "
- čo mám na to odpovedať
nie, v ovocí nie je kryštalový cukor
daj do googla, rozdiel medzi bielym cukrom, ovocím a materským mliekom, mám vyštudovanú potravinársku chemiu, ale toto ti fakt neviem vysvetliť ( smajlik pre ironiu)

endysa
Odpoveď bola odstránená
siska53
5. apr 2017

@visnacka tak tolko-jedava velmi vela.sladkeho,co pises,jasne ,ze mu potom.nechuti zelenina a maso. Stopni slakde blbosti,kasu ok,ale nesladenu. Deti jedia to,vo ich clovek nauci.
Ja som starsiemu mixovala do cca 18m.,ale popritom.jedol aj nemixovane. On mal vtedy ledva 4zuby.
Mala zas tiez viac vymyslala,ale ta zas mix nechcela uz po roku,chcela to,co my,tak som tomu prisposobila varenie.

U vas to bude tazke,lebo uz si zvykol. Od sladkeho sa tazko oduca.

Este otazka - toto vzniklo nahle prednedavnom alebo to trva nejak od prikrmov?

visnacka
autor
5. apr 2017

@siska53 tento problém je asi od pol roka keď sme menili mliečko z 1 na 2.
A potom sme začali prikrmovať lebo nechcel ani 2 ani 1 mliečko. A tak sme potom mlieka menili a nič nechcel až sunar a to až po mesiaci čo mlieko nechcel len v noci sa do roka budil 3-krát a teraz sa už nebudí nechce vôbec mlieko a cez deň mlieko nepije od pol roka jednoducho prestal. A rada DR nahrádzať a to yogurtami a pudingami a kašou a krupicou.... a tam začal ten cukor. A jedneho krásneho dňa mu svokra strčila mlečny rez a od tej doby mu to kupuje a keď ho má mu dáva. Zasa krsná mama toho brumíka no ale to som myslela že nieje až tak zlé .

sykorkauhliarka
5. apr 2017

@anabeth
@lorela ja nie som debil ze neviem co je rafinovany cukor a co je fruktoza ..na to nemusim mat ani vs vystudovanu....neobhajujem mamicku ze sladi mlieko a dava kakao...ja to nerobim lebo viem aj to ze na obale je napisane ze je nevhodne do 3 rokov ( to konkretne co kupujeme my)..nedavam malej ani kinder rezy a ani brumiky a keby to dal niekto mojej malej utala by som mu ruky....ja len vravim ze je ta veta nezmysel kedze aj materske mlieko je sladke( ze v ziadnom pripade nedavat ovocie na zaciatku prikrmovania lebo uz nikdy nezje zeleninu)....takze oni su uz na sladku chut naucene...

endysa
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
5. apr 2017

@endysa no vidis a mne zase nezje domace ale kupovane....

endysa
Odpoveď bola odstránená
slavka1811
5. apr 2017

len poznamka k vyjadreniu jedneho komentara,ze 14-mesacne dieta uz nepotrebuje mlieko... aj 14 mesacne dieta potrebuje mlieko...malo by aspon pohar denne ak nieje kojene,tak moze bud kravske,kozie prevarene alebo umele mliecko,na trhu ich je nespocetne mnozstvo...ale samozrejme ak tvoje prtatko mliecko odmieta uz z akehokolvek dovodu pokial nieje zdravotny,tak zatial nenukaj..bud casom to prejde abo bude mat odpor stale...aj ty mas urcite urcity druh potravin,ktore nemozes uz ani zdialky..mne mala neje tiez ale nam idu od 4,5 mesiaca zuby takze viem viacmenej pricinu nepapania,teraz ma 8,5 ale prikrmujem od 4,5 mesiaca.samozrejme bola vylucne na mlieku umelom a skusali sme prve chute(zelenina,zel.-maso,ovocie,obilniny,mliecne vyrobky...)vsetko s odstupom casu keby to niekomu nebolo jasne...na zaciatku to bolo o 1,2,3 lyzickach-super a od pol roka utalo...nic...absolutne nic,ptm su dni kedy zje 2 lyzice ci uz zel.prikrm,maso ee...ovocie ako kedy,semtam vyzivu,kase vobec,polievky nehrozia,skusala som aj kupovat(cele vzdy sli do kosa) a varene..ako som spominala-ma 8,5 mesiaca a porcia je mensia ako pre mys,a ona z toho zje 1 lyzicku...vyhra je ked 2-to oslavujem normalne,lyzicku neznasa...paradoxne rozok,chleba zboznuje,ale urcite nebude cele dni na pecive to je snad kazdemu jasne a pravdaze by jedla vsetko co mam na tanieri ja,po tom sa normalne hadze a sliny jej tecu az po zem,ale to poznate asi kazda...uz ked som plakala od nervov,zufalstva,smutku a neviem coho este...skusila som uvarit zakladnu zeleninu,ktoru akotak jedavala na kocky.ziadne pucenie,mixovanie...chytila medzi prsty,trochu stlacila a dala jej do pusy...hmm zjedla,nevadili jej hrudky,ani vacsi kus jedla v puse a zrazu ani zelenina,skusila som znova zeleninu,rozpucila som ju a pridala maso tiez popucene na hustu kasu a znova prstami som ju krmila a ona papala.takze zaver znie tak ,ze lyzicku pouzivame max, na nejaku medicinku abo ju ozuzlava a krmena je prstami...zje v priemere 4-5 lyziciek...nieje to vela ale je to pokrok..skusaj mamicka,je to o hubu,verim ti,ze si asi sem tam v koncoch,skusaj tu zeleninku najskor,ovocie,masko,cestoviny,chlebik s maslom abo s rozotieratelnym syrom,podla toho co uznas za vhodne,kase su rozne na trhu(kukuric.,spaldova,ovsena,pohankova aj krupica.)miesatelne s vodou,mliekom,a primiesavaj uvarene jabko,hrusku abo vyzivu,popripade nejaky,jogurt,ak raz za cas das par omrviniek aj z Brumika nic sa nedeje ale len ty a svojim rodinnym prislusnikom slusne vysvetli ,ze tvoje dieta budes krmit vylucne ty a nech to respektuju!...tie nase srdcia nam davaju zabrat statocne...a co sa tyka sladenia....urcite ani jedna mamicka nedala svojim ratolestiam zliznut celu Milka cokoladu preboha...ked niekto nechce davat detom cukor ani nic sladene do xy rokov-nech nedava,ked nejaka mamicka osladi stipkou cukru mliecko abo cokolvek co chce dat dietatku tak nech sladi,kazdeho osobna vec...rafinovany cukor vieme,ze je vsade a nieje nejako obzvlast vo velkom prospesny,ale ovocie tiez nieje na tom uplne nevinne a VSETKY detom davate ovocie,ze?nie preto je podavanie ovocia odporucane najlepsie doobeda...takze cukor ako cukor...je vsade,v akejkolvek podobe,skupenstve a neviem v com este...takze tak...