icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

sykorkauhliarka
5. apr 2017

@endysa si predstav ze aj ja to ochutnavam....ovocbe je vzdy sladke a ine jej nekupujem....a mliecnu kasu iba jednu znacku ....ostatne su blivajs...v jeden den mi zje domacu ryzovu s bananom a druhy den ju ofrfle...ale kupovanu zje vzdy.....aj ja varim kazdy den 🙂 a mame problemy

endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
5. apr 2017

@slavka1811 Pekny prispevok.
Len k poslednej tvojej myslenke sa mi ziada dodat nasledovne: Rafinovany cukor nie je vsade a celkom uspesne a bez velkej namahy sa mu da vyhybat, pokial clovek/matka chce. Rafinovany cukor su okrem ineho len prazdne kalorie, kdezto ovocie je plne vitaminov, mineralov a vlakniny. Podavanie ovocia len doobeda? - vytrhnute z kontextu. Konzumovanie ovocia ako aj ostatnych rychlych sacharidov prevazne v doobednajsich hodinach, alebo aspon nie na veceru, je odporucanie pre ludi dodrziavajucich redukcny plan. A ty si ho takto zovseobecnila a zahrnula don este aj deti.... ccc 🙂.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
lorela
5. apr 2017

@sykorkauhliarka
Tvrdit, ze materske mlieko je sladke a tym padom su deticky naucene na sladku chut od narodenia a ospravedlnovat tym podavanie sladenych jedal je co? Alibizmus?

Dieta vnima chute vsetkych potravin velmi intenzivne, narozdiel od nas, dospelych, ktory mame svoje chutove pohariky otupene konzumaciou velkeho mnozstva soli a cukru. Skusali ste ich niekedy vyrazne obmedzit? Ja tuto skusenost mam 😉. Po niekolkych mesiacoch zacnete pocitovat nepoznanu chut dobre znamyh potravin. Aj tych najjednoduchsich, ako napriklad uvareny karfiol. Skoro tak intenzivne ako dieta vnima tu uzasnu sladkost mrkvy, hrasku, kukurice, kapie, kapusty...

Materske mlieko je sladke, dieta uz davno vnima sladku chut, teda nic nebrani nadviazat na nu prave sladkou mrkvou a cuketou, spominanym hraskom ci kukuricou.

lorela
5. apr 2017

@endysa Dieta uz mam v skole, a kedze ma dobry zaklad co sa stravy = vyzivy tyka (buduje sa najma do troch rokov), jedny parene buchty do tyzdna jej zdraviu a mojej psychike nijako neublizia 😀.

Ad syry: Vseobecne sa neodporucaju tavene syry, pretoze obsahuju minimim vapnika, zato kopec tuku a soli. Deti by mali jest tvrde kvalitne syry.

sykorkauhliarka
6. apr 2017

@lorela ako som vyssie spominala neospravedlnujem podavanie sladenich pokrmov ale krutim hlavou nad tym doporucanim vziadnom pripade nedat ovocie na zaciatku lebo je sladke a dieta nezje zeleninu potom...ano viem ze mrkva je sladka na to nemusim podstupit niekolko mesacny experiment....a tiez menej solim a nechyba mi to ;)

anabeth
6. apr 2017

Chuť materského mlieka ovplyvňuje to, čo matka zje, na to už existuje kopec študii aj v slovenčine a je to iná sladká chuť, veď je všeobecne známe, že čo ako sa výrobcovia UV snažia napodobniť chuť a zloženie MM, nedarí sa im to, je to vždy len "náhrada "

Vôbec porovnávať v diskusii ovocie a mlieko s kryštálovým cukrom je totálny nezmysel

- a v školke? moje deti nemali radi parené buchty, učiteľka im dala neskor 2x polievku, pre ne to boli prisilné umelé chute ( to "umelá chuť" definoval môj syn, ked doniesol zo školy nahryznutý 7 days od spolužiaka na narodky, úplne nadšený, že " mami, ochutnaj, takto podľa mňa chutí umelá hmota)... ak poznajú (staršie deti samozrejme) domáce poctivé koláče s medom, čokoládou, ovocím... to sa s kupovaným nedá porovnávať ...
aj stravovanie je o tom ako si deti naučíme a čo vidia doma- tak isto ako správanie, vzťah ku športu, k čítaniu, k počítaču...

sardinka336
6. apr 2017

Sodoma Gomora!!!
To by som asi musela byt Rotchildova dcera aby sme sa 5 členná rodina stravovali na 100% všetko kvalitné bio, eko, raw...
Ked niekto vaše dieta raz ponukne mliečnym rezom, tak snad z toho neumrie. Iné je to potom začať hufne nakupovat lebo ,,mu to chutilo a iné nekce,,.

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

@sardinka336
to, že dieťa nechce jesť zeleninu, nemá nič s eko, bio ... to zbožňujem
radšej ako kupiť predražený bio keksík tak decku upečiem doma z celozrnnej múky a medu kysnutý koláč
tiež nežijeme na samote a ked moje deti ponukli tak zjedli, tu sa hovorilo o niečom dennodenne, nechápem aký zmysel má takéto trápne zovšeobecňovanie

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

@endysa ved ja o kojení nič nevravím, ani o mlieku, buď čítaj poriadne alebo kašli na to

sardinka336
6. apr 2017

@anabeth samozrejme, že to nemá nič s bio eko., ked je decko naučene, ze len čo ohrnie nosom tak dostane neviem pudinček,alebo ho mater nahana po byte s kazdym sustom miesto toho aby sa učilo sediet v stoličke tak potom to tak má. ..ale kazda tu predklada akoby doma robila kazdy produkt ručne, kupovala len 100% všetko neviem ake...
Moje deti maju rezim v stravovani od mala, nehovorím, ze všetko lubia a nikdy nevymyšlaju, ale určite by som detom miesto obeda alebo miesto normalneho jedla nedavala sladke štýlom ,,aspon niečo zje,,. Ziadne dieta ešte neumrelo hladom ked sa mu nukalo...Ano, uz ta vidim ako denne pečieš chlieb, dufam ze aspon kvaskovy...kolače...po 8 hodinovej pracovnej dobe...sa uz neposserte z tej zdravej stravy. Vašim Bohom je brucho.

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

@sardinka336 nepečiem chlieb, neviem ako to čítate, dievčatá

pečiem koláč 2x do do týždňa, - netrvá to ani polhodinky, polovicu naporcujem do mrazničky... hotové vytiahnem

tiež nás je 5

máme iného boha, ale áno, je pre mňa dôležité, čo jeme

endysa
Odpoveď bola odstránená
sardinka336
6. apr 2017

@endysa zlaty stred pomaly vymiera. Samé uzkostné matere, ktoré sa boja cukru, zvyšeneho hlasu na dieta a detského plaču...to bude toto generácia. Rozne ,,fajnovky,, vyrastaju...deti, ktoré nie su odolné ani fyzicky ani psychicky. Len sa zvyši hlas alebo sa im niečo nepodarí a uz sa ,,rútia,, a maju ,,štres,,.

sardinka336
6. apr 2017

@anabeth aj pre nás je dolezité čo jeme, ale nie je to centrum mojho diania...riešiť stale ,,žranicu,,.

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

@endysa no, dala si tomu prudko inteligentnú bodku

sardinka336
6. apr 2017

@endysa asi tak nejak, decka si aj povymienaju, staršie aj pokupuju čo chcu...tie davy študentov čo rano idu do Lídla (stredna škola je tu pri Lídli...) ...asi si idu kupit zeleninu a ovocie...
Aj ja pečiem, ale len preto lebo sobota, nedela bez koláča ku káve je smrrrrť...a za 30 minut som ešte nič neupiekla. Myslím vymiešať suroviny a čas v rure, nehovoriac o tom ze mi pomaha dcera takze pri nej je to o dost viac lebo to treba kontrolovat, usmernovat. Aj ja mam takých príbuzných čo cukor, muka pomaly arzen...a ich zdravotny stav voooobec nie je nejaky ze top. Tlak je dedična zalezitost, cholesterol ma dnes zvyšeny kopa ludi a ide to do mladších ročníkov a vobec sa to nevyhyba ani tým odborníkom na vyzivu aj tí su chorý, ale hraju to na neviem ake hogo fogo...česť výnimkám.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@sardinka336 ja pečiem kváskový chlieb, nie síce denne, ale každý druhý deň. Podľa mňa sa to pečivo z obchodu už nedá jesť. Piliny zmiešané s múkou, plus aditíva, aby to aspoň pol roka nesplesnelo. Samozrejme, mám aj iné dôvody. To je ale opovážlivosť, že? 😉
@anabeth ja som už prišla na to, že toto je na Slovensku niečo, čo sa proste netoleruje. Si iná, ješ inak rovná sa hysterka, úzkostlivá mater a podobne. Ľudí to proste irituje, nevedia to stráviť. Tiež nechápem prečo, možno to ani oni sami nevedia, ale je to tak. Lepšie o tom vôbec nikomu v okolí nehovoriť a mať pokoj.

anabeth
6. apr 2017

@alaguema hehe súhlasím s tebou, ale mne nedá nerypnúť... a možno si to prečíta nejaká mladá mamina a aspoň sa zamyslí, no nie?

tie ženy nemajú žiadne rozumné argumenty...omieľajú to isté
ale toto bol vyšší level- už je v móde pervitín, len preto, že deti nekŕmim cukrom...
bez komentára

sardinka336
6. apr 2017

@alaguema niet nad klasický čerstvý biely rožok ...to je opovážlivost čo? Len by si si ho dala tak si nafuknuta, s bolavym bruškom a 2 kilá navrch.

Ano, kazdá ktorá prehnane rieši čo vlozí do ust, bojí sa cukru je hysterka...čo je na tom hned zlé? Skratka su aj taký ludia, ktorí riešia len to čo budu jest a kde to zoženú a sami sa na tých ,,iných,, pozeraju cez prsty nie su to ziadny martýry, ktorí toleruju ostatných ale často sa povyšuju a robia zo seba niečo extra lebo oni jedia zdravšie. Nikde sa neprisposobia ani ,,za máriu,, lebo take ne, onake ne...verím tomu, ze iste malé prercento alergii si ludia vypestovali aj sami prehnanou uzkostnostou. Potom to nemoze, hento nemoze...sak keby prišli tazke časy ako za vojny tak zahynu!!!
No ,,dzim ja,, s malou von...majte sa.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená