14 mesačný syn nechce jesť
Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...
@visnacka A preco si mu dala toho brumika ked nezjedol ranajky?! Sa divis,ze potom nechcel mrkvu. A to si mu isla dat ma obed len tu popucenu mrkvu?! Ved ma vyse roka-co takto mrkvovu omacku s masom a zemiakmi? Btw.nase deti jedia to co my od roka. Od roka som im nevarila zvlast.😉 Ak mu stale budes davat brumikov a spol.tak ti jest nebude lebo vie,ze ho dostane tak si pocka.
A necitala som vsetko ale v podstate suhlasim s
@lorela
@evittam nie nedala som mu brumíka iba píšem že toho by zjedol celého ! Dala som mu ráno chlebík s maslom a šunkou. No a uvarila som mu mrkvu a napučila som ju a urobila som z nej polievočku napučenú nechcel chcela som začat od znova od mrkvy . Na sladké nech zabudne polievku zie ine nedostane. Písala som o brumíkovi ktorý zie celý a chlebík nie...
@visnacka no ja som naobed robila rizoto....ryzu zjedla no mini pidi popucenu mrkvu vyplula...sa na nej bavime s muzom ze je to separator....no a vcera vecer som jej spravila celozrnnu spaldovu krupicu a do toho aj obycajnu...tak cca 1:1 a to dieta sa tym natieralo a vypluvalo....ale to proste nevysvetlis tuto damam ;) ....takze odteraz uz iba obycajnu....lebo neviem ako si to zeny ktore nemali problemy tohto druhu predstavuju ci jej to mame pchat ako huse do gagora len za to ze je to bio a zdrave....dokonca sedi aj v stolicke...uz od zaciatku prikrmov no co nechuti vypluva....a pritom ked jej to chuti zrazu aj papat vie pekne....ale to uz nevysvetlis......
@visnacka inac na miesto brumika mu popec take domace brumiky das tam napr kokosovy cukor spaldovu celozrnnu ...peknu formicku...a potom ssi to pomrazis a uz nebudu na teba nikdy ukazovat prstom ze ta je zla mama lebo mi dava brumika ;)mozno bude malemu chutit...nebude to s protispekavimi muku upravujucimi sajrajtami a bez margarinu....
@endysa nie, načo? čokoládu, ktorá obsahuje kvalitnejšie antioxidanty ako kakao dostali v upečenom koláči
keď sa odstavili od kojenia, už pili z hrnčeka a mlieko nechceli, jedli mliečne výrobky, mlieko mali v kaši na večeru
kakao k raňajkám neuznávam, ráno sa potrebujú napiť a najesť, mlieko nie je tekutina
@anabeth mlieko obsahuje hodne vody ....ked to nieje tekutina tak co potom ? da sa krajat ?
@sykorkauhliarka prosím, daj si to googla
@anabeth neboj dala ;)
Super ranajky - knekebrot s bananom...o dve hodiny akurat tak človek chytí vlčí hlad ...banan plny cukrov dvihne rýchlo inzulín, čím to napuštaju resp. hádžu to do takých kadí kde je niečo ako voda...čo to je netuším, aby to prežilo cestu sem, zelené to trhajú.....Mojmu synovi si neviem predstavit ze by som dala taketo ranajky a potom išla s nim na ,,chalupu,, kde drevo narube.
@sardinka336 ja som ani netvrdila, že sú to ranajky... to bola odpoved na to ako moje dieťa mina peniaze v lidli
moje deti ranajkujú v klude doma
@anabeth ano...take si kupuju...uz ráno ani nechodím do tej 9:00 ak nutne nemusím, koláčiky čo tam ,,dopekaju,,, vyžraté, prázdne regále...no nevidím ze by od tade tí študenti brali trsy banánov, bedne jablk ze by mizli. Miznu tie štavy čo tam maju v tých plastových flašiach, sendviče spravené čo majú - balené, rozne chrumky, šunky a pečivo, sladkosti. Knekebrot s bananom si tam zháňa ten čo mal ,,včera sračku,, aby ho trošku ,,štoplo,,.
@endysa ty si už fakt mimo, čo tu ideme riešiť, čo si kupovali moji spolužiaci?????? to mi je uplne ale uplne jedno...je mi jedno aj čo dávaš ty dcéke
a neviem, ja ludom do košíka nenazerám
ja viem, že som deti vychovala k tomu, aby robili rozumné rozhodnutia- aj v lidli
jedna tu mudruje ako mu banán a kneckebrot nič nedá a druhá ponúkne miesto toho tatranku a kofolu
@sardinka336 tak tak a všetko vykupili moje deti
@sardinka336 :D tak toto ma dobre pobavilo :D :D inac by to chcelo aj vyssie vreckove na zdravu stravu ;) ked som potrebovala sa prestravovat na cely tyzden na desiatu tak vacsinou sa ovocie nekupovalo :D
@anabeth ze klame sladenim......:D sa ohanate ze cukor su prazdne kalorie....inac tie dieta rychlo spali....a komu zapricinila 1 lyzicka cukru denne zdravotne problemy ?
@anabeth mozno o par rokov budes mat vnuca a mozno sama mu budes muset dat tu lyzicku do mlieka lebo ine nevypije.....nikdy nehovor nikdy! my sme raz nechali malu hladnu (lebo nic nechcela co bolo nukane)a taky hisak chytila ze sme ju nevedli utisit nakoniec nas zachranila tak zavrhovana instatna kasa 🙂

@endysa ja už mám 2 deti na vysokej, tretie má 15, nikdy žiadne desiate nekradli a nemenili, lebo majú rady to, čo jedia od mala, je to pre ne prirodzené.. a v lidli si kúpia dva banány a kneckebrot
... legalne sa predávajú aj cigarety a alkohol, čo sú toto za argumenty
všetky mamičky ktoré tu písali za zdravú stravu jasne napísali, že nerobia z toho vedu a pri príležitosti jedia všetko normálne... to nie je predsa ukazovateľ... ukazovateľ je to, čo robí človek bežne, každý deň
to je 80:20- paretov princíp, platí všade aj v ekonomike napr.- Ak robíš 80 % správne, tých 20% nezaváži
... ty obhajuješ, že dať lyžičku cukru kojencovi do fľašky mlieka je OK, napriek tomu, že to odporuje všetkým výskumom a aj zdravému rozumu- pretože NAČO? to mliečko vypije aj tak, alebo mu nechutí a zje niečo iné, aký význam má KLAMAŤ dieťa?
tak kto je tu fanatik, sa pýtam