icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

sardinka336
6. apr 2017

@endysa vieš čo tu je pekne, slnko svieti, voda láka...ani nie..uz sme obuté a frčíme. Ved ked pojde spat mala mozeme ,,popisat,,.

endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@sardinka336 ja môžem pojesť aj klince, moja zlatá a bruško mám ploché. To je striedmosťou, zdravou stravou, dobrou mikroflórou v črevách a cvičením 😉 Nemysli si, že si nedám raz za čas chlebíček, alebo jednohubky z rožkov niekde na návšteve. A absolútne nič mi z toho nie je. Raz za čas neškodí nič. Denne áno. To je práve ten zdravý stred, ktorý poznali naši prastarí rodičia, pre ktorých bolo biele pečivo na sviatok a kváskový tmavý chlieb na každý deň.

alaguema
6. apr 2017

@endysa reagovala som na pečenie...že už to vidí, ako niekto doma pravidelne pečie. No, pečie 🙂 Lyžičku cukru neriešim, ani čo ľudia jedia, nech jedia, čo chcú. A nech rešpektujú ostatných, ktorí to robia inak.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

@endysa už píšeš strašné nezmysly

endysa
Odpoveď bola odstránená
diana20
6. apr 2017

@visnacka ahoj, necitala son ostatne príspevky, ale mala som ten istý problém, myslím si, že chybu som urobila ja, dávala som mu sladké skoro a jasné, že mu to viac chuti ako zelenina a ovocie takže už mi nič nechce.. naučila som ho ale na pečivo najprv, chlebik, možno vianočka zo začiatku a potom som mu pridávala na ten chlebian maslo, sunku... dávala som mu z môjho a postupne sa naučil papať aj varené so mnou.. ale cestoviny a ryžu aj tak vôbec nezje, iba zemiaky, ale to urobím pyré a zmixujem do toho nejakú zeleninu aj masko.. je to tak schovane trochu a si to tak neuvedomi, že spapa aj také veci.

alaguema
6. apr 2017

@endysa ja neriešim žiadne tuky predsa 😎 Prečo by som nejedla tuky? Sme doma všetci štíhli, deti zdravé...Jeme maslo, olivový olej, slnečnicový olej, orechy, semiačka. Tuky sú dôležité.
A možno si spadla z jablone, to už budeš vedieť ty, ale ja mám proste dobré trávenie. Tak to je. A stravu nemám "upravenú". Jeme normálne to, čo je normálne pre nás: doma pripravené jedlo zo základných surovín, ktorých pôvod poznám. Nejeme polotvary a konzervy, údeniny a podobné hovadiny.

anabeth
6. apr 2017

@endysa "priberie aj z vody", ale dobre
a aký je rozdiel medzi upravenou stravou a zdravou stravou? (ploché bruško)
a k to tu vraví o redukčnej diete????
ujasni si pojmy

a za top považujem, že "také" deti potom pojedia spolužiakom desiate heheh

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa môžeš písať aj priamo mne. Nemusíš sa o mne baviť s treťou osobou. Vysvetlím ti to. Cvičím nie preto, že musím, ale preto, že chcem a baví ma to. Nepotrebujem chudnúť. Je to už taký zvyk, mám z toho dobrý pocit a pekné telo, tak prečo nie. Stravu máme nie upravenú, ale prirodzenú a zdravú, lebo verím tomu, čo vnímam ako správne. V pohode zjem biele pečivo na návšteve, v pohode zjem aj koláč, nie som fanatik, nijak mi to neškodí a nepriberám ani z vody, ani zo vzduchu a ani z toho koláča. Domov to nekupujem, koláče pečiem trochu iné, zdravšie, ale sladké 🙂 Áno, mnohých z toho ide poraziť, ale sú aj takí ľudia. Čo už narobíš. Namiesto toho, aby si sa zaujímala, ako to funguje, budeš sa pohoršovať nad tým, aké sú niektoré hysterky a zatiaľ priberáš aj z vody...no, tak nech sa darí.

endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa a prečo by som to robila, keď píšem jasne, že som presvedčená o tom, že to nie je zdravé? Tvoj spôsob argumentácie je podivný. A teoreticky čo by sa stalo? Keby som zjedla jeden rožok denne namiesto toho krajca kváskového chleba, mala by som menej vlákniny a v črevách menej prospešných baktérií. To by sa stalo. Určite by som z toho nepribrala, ak máš na mysli to. Akurát, že ja neriešim postavu, na rozdiel od teba.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
6. apr 2017

@endysa Mám ploché brucho, lebo už roky zdravo žijem a veľa sa hýbem, pravidelne cvičím. A ak príležitostne pojem kadečo (oslavy, svadby, návštevy), tak mi nie je ani zle, ani ma nenafúkne, ani nepriberiem 2kg. Prechádzku ti rozhodne odporúčam. Podľa možnosti denne!

endysa
Odpoveď bola odstránená
margaretka_
6. apr 2017

@visnacka nečítala som celú diskusiu, ale týmto si zarábate na ešte väčší problém so stravovaním si myslím. náš krpec má 15 mesiacov. tiež mal obdobia, kedy jedlu veľa nedal. toooľko krát som mu nachystala hocičo, ochutnal a nechal tak. tak dostal niečo na budúce. tým, že mu v podstate dovolíte nejesť normálne veci a na koniec dostane brumíka, sa naučil vlastne to, že čo mu nechutí nezje, neochutná, veď ten brumík raz príde.
skúšaj mu ponúkať rôzne jedlá, tvary, farby. ja dávam na tanierik vždy viac druhov zeleniny, mäsko, cestoviny... a on si povyberá čo chce. a NIKDY nenútiť dieťa do jedla, aby jedlo s plačom a nebodaj sa durdilo až tak, že sa z toho dovracia...
ani by som mu nedávala sladké, teda sladené cukrom. u nás napr funguje tak, že viem, že má rád cestoviny, špenát nie. tak som skúsila pomixovať špenát, pomiešať do cestovín a zrazu je špenát v pohode. takže podľa mňa len trpezlivosť, skúšať vymýšľať, nenútiť a nekupovať sladkoti ;)
ešte nám funguje aj krmenie na kolenách, alebo ked si sám napochuje na vidličku, alebo ked si sám môže miešať kašu v miske, alebo ked má jablko nakrájané na kusky a on dáva do út mne, ja jemu...
držím palce

sykorkauhliarka
6. apr 2017

moja kamaratka zje o jednej v noci hranolky a rezen a je stihla ...tomu sa hovori aj genetika

siska53
6. apr 2017

@endysa lenze ako vidis,je kooec deti naucenych na sladke,potom nechcu riadne jedlo. Preto aj pediatri radia zacat so zeleninou a masom, s ovocim neskor,az ked su na chu zeleniny a masa navyknuti. A aj pokial ide o mliecne vyrobku - biele jogurty a skor syry typu lucina,mozzarela,ktore ie su tak slane a ked uz,tak skor platok tvrdeho syra ako syr taveny,ktory je najhorsi kvoli tym taviacim soliam a mnohi ho volaju lepidlo criev.
Kes das dietatu spravne stravovacie navyky od babatka a z jedla nerobis strasiaka,modlu, cize k nemu pristupujes normalne ako k nirmalnej cinnosti dna,tak aj dieta tak bude a bude jest,co ma.
Na sladkosti naucia dospeli. A ked uz,aj sladke sa da spravit v zdravsej verzii. Nas napr.sladke obedy rad nema. Sladkosti ano,tie zje,ale sladke obedy mu nechutia. Ja som ich aj malo robila,len kvoli tomu ano,ze som vedela, ze su aj v skolke.

lorela
6. apr 2017

@sykorkauhliarka Žiaden experiment to nebol, ale pooperačná diéta. Ja neexperimentujem, ja idem na istotu 🙂.

lorela
6. apr 2017

@endysa Som si istá (nečítaš?). Písala som, že moje dieťa je už dávno školopovinné a stravuje sa v školskej jedálni už 4. rokom. Biely cukor nie je nič viac a nič menej ako nevhodné sladidlo, ktoré sa dá nahradiť zdravším. Ja to pre svoje dieťa a rodinu robím. Ako homo sapiens sapiens si vyberám v rámci možností vždy tú lepšiu variantu... 😉
Záleží mi na racionálnom stravovaní, uprednostňujem kvalitu pred kvantitou a domáce overené zdroje. To je všetko. Žiaden fanatizmus.

visnacka
autor
6. apr 2017

@margaretka_
@diana20
No jednoducho som naučila syna na sladké a teraz už nechce normálne jedlo, čo mám robiť ? Dnes som mu uvarila mkrvu, ráno mal chlebík s maslom a šunkou. No takže mrkvu som len roztlačila a samozrejme nič vyplul bola len vydličkou rozmačkaná, dala som ho spať a skúsim potom mu ju dať.... ale asi skúsim rozmixovať pretože zeleninu nechce takto mačkanú ale ten chlebík aspoň spapal tak polku. A brumíka aj celého a vôbec mu nevadilo že musí kúsať

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

no vidím, že to ide v podobnom duchu celý deň heh
... pre endysa sme všetci fanatici
- toľko k rozumným argumentom, konštruktívnemu dialógu a vedeckým faktom

endysa
Odpoveď bola odstránená