icon

14 mesačný syn nechce jesť

visnacka
5. apr 2017

Ahojte baby, môj 14.mesačný syn nechce papať aby som išla od začiatku tak je už týždeň bez mlieka pretože mlieko vôbec nechce a asi zhruba od pol roka pil mlieko len v noci 3-krát sa budil. Kedže sa už nebudí tak mlieko už nepije. A cez deň ani vidieť mlieko a nasilu to jednoducho nejde. Okrem toho nemá rád nič okrem krupice, presnidávky , banánu a samozrejme sladkého ako je brumík a mlečny rez, yogurt, mliečna kaša... okrem toho mi odmieta všetko od zeleniny po ococie. Polievku občas zie ale aj to bojujem aby to spapal a nijako inak ako rozmixované ako pre 6.mesačné dieťa. Pred týždňom mal zemiakovú kašu s kur.mäskom samozrejme nechcel a toľko sa nadrapoval až sa vyvracal.... dnes po týždni opakovačka máme omáčku akože začal ju jesť a po chvíli ako narazil na malunký zemiačik tak sa vyvracal... neviem už čo mám robiť, dr poradila dávať mu jesť čo má rád a akože dookola dávať krupicu, puding a jedlá na sladko .... takto to dávam asi od toho pol roka čo štrajkoval s mliekom...

lorela
6. apr 2017

Mlieko je tekutinou iba v maľovanom džbánku🙂, v tele sa "mení" na konzistenciu podobnú tvarohu, preto sa nezaratúva do pitného režimu. Na raňajky, kedy telo potrebuje dostať TEKUTINY je vhodná voda, čaj, alebo čerstvé, vodou riedené ovocné šťavy.

gdulskadarina
6. apr 2017

mozno to chcel len nejaku zmenu ak mu davas stale tie iste veci dookola mozno bude z nich aj presyteny. uz ma vek na to aby sa poriadnejsie experimentovalo a musis najst to co mu naozaj chuti a by v pripade ze ti zacne takto strajkovat si donho dostala aspon nieco

sykorkauhliarka
6. apr 2017

@lorela jaj to od kravy nieje tekutinou voda sa z neho vypari vysyci niekde na pol ceste do zaludkaa to materske je tekutinou....to je zahada ..a moje dieta predsa cika ciri moc

sykorkauhliarka
6. apr 2017

@lorela inac chapem ze sa v gom kyslom prostredi meni na tu konzistenciu...ved to je jasne ako facka...ale aj v hrnci okrem tvarohu ti ostane voda....

endysa
Odpoveď bola odstránená
anabeth
6. apr 2017

@sykorkauhliarka endysa
k čomu majú prispieť takéto trápne poznámky

lorela
6. apr 2017

@sykorkauhliarka Áno 🙂

sykorkauhliarka
6. apr 2017

@endysa alee ved maju vysoku chemicku potravinarsku nech nam laikom otvoria oci...btw moja svagrina ma tiez tuto skolu...zelene maso je pre nu ok ...sojove produkty smrt....mc donald kazdodenny...skysnuta plesniva polievka na sporaku....ach ano zila som snou pol roka stacilo mi :D

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
janakri
6. apr 2017

@sykorkauhliarka
@endysa
už chvíľu tu listujem... akože vy dve ste dobre mimo... čo má tvoja švagriná a nejaký študáci nakupujúci v lidli spoločné- ani nie že s autorkinou otázkou ale vôbec s rozbehnutou diskusiou o zdravej strave ???
píšete komenty ale teda upne od veci, samé si odporujete, prekrúcate ... no ok

lorela
6. apr 2017

@visnacka Píšeš, že si s mrkvičky urobila polievku. Neskúšala si do nej dať aj cestoviny? Možno by ju s nejakými písmenkami (tešia sa veľkej obľube u detí) zjedol 😉. Niekedy stačí len veľmi malá zmena, ako som už písala, kombinácia dvoch surovín, niečo pridať alebo ubrať, zmena tvaru, konzistencie a dieťatko zbaští obed jedna radosť!
Spomínam si, že moja dcérka spočiatku nezjedla petržlen a kaleráb vo vývare ani za svet, ale petržlen a kaleráb v zeleninovej polievke na masle jedla tak, že pri tom ani nedýchala. Alebo iný príklad: V tých úplne prvých polievkách nezjedla mrkvu na kocky, ale len nastrúhanú. Chichi, to nevymyslíš, to je život... Skúšaj.
Alebo avokádo, to nezje dodnes, ale avokádový "puding" jej chutí nesmierne.

janakri
6. apr 2017

@visnacka najdu sa tu aj rozumné rady 🙂
nevzdávať to, každé dieťatko je iné, tiež si myslím, že štýl- nech zje hocičo radšej ako nič- k dobrému nepovedie

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
6. apr 2017

@janakri nejak blbo si citala ;) napis co som prekrutila prosim...a mimochodom svagrinou som chcela povedat to ze vysoka skola chemicka potravinarska u mna neznamena ze je odbornik na stravu a ze ma vo vsetkom co sa tyka vyzivy pravdu....

janakri
6. apr 2017

@sykorkauhliarka u mna neznamená, že ak poznám jedného takého človeka, tak všetci sú rovnaký
- jedia zelené mäso, fajčia a maju 100kg

janakri
6. apr 2017

@endysa
dočítala som sa z čoho to vzniklo a ona nikde nepísala, že cukor je smrť, cituješ seba...

endysa
Odpoveď bola odstránená
kocka321
6. apr 2017

@visnacka naša má 3 roky a tiež nám nechce jesť už je tomu rok . Tak sme to už riešili aj z lekárkou lebo odmietala,vyvratila to a mlieko absolútne odmietala o polievkach ani nehovorím jedine čo zjedla V kľude bol segedin. Tak nam brala krv a zistilo sa že sme chudokrvny ,malo železa tak nám predpísala recept na kvapky ktoré jej dávam denne +vigantol a už je všetko v normále .BA dokonca si už aj sama pýta. A konečne aj pribrala .Ale bol to boj. Len som chcela napísať našu skúsenosť.

janakri
6. apr 2017

@endysa no ja si nepamätám, že by sa toto tvrdilo ... ved mlieko bolo v školách na desiatu...

sykorkauhliarka
6. apr 2017

@janakri ano nie vsetci su rovnaki a to znamena ze aj ja ked nemam potravinarsku vs tak to neznamena ze neviem nakrmit rodinu zdravou stravou tak nech sa neohana svojou skolou ;)

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
evittam
6. apr 2017

@visnacka Inak suhlasim s tym,ze treba obmienat zauzivane. A ma napadlo-cim to jedlo dochucujes?

endysa
Odpoveď bola odstránená
sardinka336
6. apr 2017

Ja mam ,,našklbaného,, medvedieho cesnakuuu....všade to pchám. Dnes máme zemiakovu kašu a rybu a uz ,,je to tam,,. Neskutočne to oziví, ochutí to jedlo. Do polievky som dala...no všade kde sa dalo, natierka je z toho dobrá a nie je to také ostré a smradlavé ako bežný cesnak. Maslo pekne ,,rozotreté,, nahusto s tým cesnakom. Mnamka...

sykorkauhliarka
6. apr 2017

dasa duchutit vela koreninami ale to tiez nezaruci ze to spapka ale za vyskusanie nic nedas ...a kludne to mozes aj dosolit stipkou....ja puzivam himalajsku ruzovu sol....

janakri
6. apr 2017

@sykorkauhliarka chvilu mi trvalo, kým som našla, že kto kde sa oháňal školou
... no dobre sme sa s kolegyňkami zasmiali- porovnávala si cukor v ovocí s kryštálovým cukrom... no čo za odpoveď si čakala?
odo mňa bod pre pani inžinierku za trefnú odpoveď

alaguema
6. apr 2017

@endysa ty si ako pokazená platňa. Je to normálna strava. Normálna pre nás. Nič som radikálne z jedálnička nevylúčila, jeme všetko. Ak za neupravenú stravu považuješ ládovanie sa rezňami, rožkami a koláčmi a nalievanie sa kofolou, tak potom je tá naša upravená. Spokojná? Ale jeme všetko. Pravda je, že ja jem veľmi striedmo a robievam aj pôsty, ale to je už iná téma, ktorá opäť s postavou nesúvisí. Ty máš zrejme nadváhu a riešiš diéty. Ale to je niečo celkom iné...