14 mesačný vnúčik odmieta príkrmy
Ahojte všetci, potrebujem poradiť, na koho sa obrátiť, u koho hľadať pomoc. Môj 14 mesačný vnúčik odmieta fľašku, príkrmy, je plne dojčený. Keď sme ho prelstili a dali mu do úst jedlo, tak ho napínalo...z fľašky vypije akurát tak vodu, 1-2 glgy. Nepomáha sedenie pri jednom stole, nepomáha nič...Poprosím len rozumné rady, nie také,že nedávať mu nič, však keď bude hladný, zje aj jedlo...Ako čítam, veľa detičiek má problém s príkrmami,dokonca končia aj na infúziách. Neviem, či je to novodobá epidémia, ale za našich čias sa nepamätám, že by som počula o takýchto prípadoch...Ďalšia skupina detičiek má problém so spánkom, budia sa po 30 minútach...Ako keby sa rodili detičky nepripravené na život, bez inštinktov...Predsa keď je človek hladný, zje aj klince, keď je ospalý, zaspí aj postojačky, takéto veci sa netreba učiť...
Vďaka za rady, Erika
@janulik2008 aha tak potom áno beriem späť 🙂
@babkae nie je to novodobá epidémia, len to nerobíme ako to robili naše matky a babky. Nasilu. Aj moja svokra mi rozprávala ako ho len musím chytiť, zaistiť ruky a doslova naštopkať.
Moje dieťa do roka odmietalo prikrmy, ani len ústa neotvorilo. Chcelo len moje mlieko. Rešpektovala som to, nenútila mu nasilu jedlo, ale každý deň som to skúšala.
Zabrala metóda BLW a teda žiadna kašičky, ale jedlo, ktoré si on sám berie rukami/lyžičkou a je. Odporúčam si o tom prečítať, možno pomôže aj u vás.
Syn má 3 roky a čuduj sa svete, je samostatný, živý, zdravý a miluje zeleninu, jedlo. Nebolo potrebné to siliť.
Veľa síl.
@babkae jednoznačne treba informovať pediatra, ročne dieťa má jest už normálnu stravu, čo ostatní členovia rodiny. Bol vysetreny, či nemá fyzicky problém s prehltanim jedla? Vyvíja, sa dobre? Neviem si to predstaviť len na mlieku, verím, že sa o vnučika bojíte, ja by som sa zbláznila.. 😟
@babkae je mi luto ako ste tu dopadli. Neuveritelne ako anonymita dokaze ukazat zlo v ludoch. Zelam vela stastia vam a vasemu vnucatku. ♥️
@babkae moja 11 mesacna dcerka momentalne tiez strajkuje, prestala uplne jest a da si iba umele mliecko. Uz je to niekolko dni. Boli sme u doktorky a zistilo sa ze ma zapal usi a hrdla, cize ju boli prehltanie.
Keď sme pritom, spomenula som si, ako moja svokra (67r) išla nakŕmiť moju dcerku, ktorá odmietala prikrm. Dieťa nechcelo, tak zobrala lyžicu do jednej ruky, druhou rukou jej zapchala nos, aby sa nemohla nadýchnuť a otvorila usta a tak jej strelila lyžicu do úst. Ako, skoro ma tam vykotilo.
zeny, zeny.... a vase polrocne deti este nejedia gulas? podla mna autorkine deti jedli uz vtedy 🙈 ach ten spomienkovy optimizmus a selektivna pamat 😉
Môj otec 70 ročný a jeho mladšia sestra jedli skoro nič. Nie je to žiadna novodobá epidemia. A môj otec keď strážil sestru a ta nič nezjedla dostal po riti, takze nabudúce jedlo hodil psovi a kuram aby mama nevidela že sestra nič nezjedli 😂
@katkami123 kokos ... asi by som jej urobila to isté.
@lenqua_12325
No, povedala som, ze toto som videla prvý a posledný krát. Strašne si chcela dokázať, ze ona to dieťa nakrmi, len za akú cenu. A takéto baby najviac nervov zožerú.

@babkae moja sestra má 56 rokov a podľa rodičov od narodenia slabo jedla, takže to nie je novodobá epidémia. A vieš ako to riešili? Nikdy ju nenútili jesť. To sú otcove slová. Zato, keď nechceli jesť moje deti, mama mi to vytkla akoby to bola moja chyba. Tiež som moje deti nenútila a časom začali jesť samé. Dcéra aj veľmi zle spala, lebo mala atypický ekzém. Aj z toho časom vyrástla. Zato syn prespal cez obed 3 hodiny vkuse. Každé dieťa je iné a nemá zmysel ich porovnávať. Zaujímalo by ma, či aj mamička dieťaťa má takýto názor, lebo niektoré babky majú vo zvyku dosť dramatizovať.