16 mesačný chlapec odmieta papať hlavnú stravu od matky
🙂 Ahojte Mamicky.
Hlada sa strategicke riesenie alebo vysvetlenie. Kazda Rada , dobra Rada.
Sestrin chlapcek odmieta stravu -hlavne jedlo ale iba od nej. Banan jej spapa, chlebicek na ranajky.
Ako nahle mu dava obed teda polievku, alebo ryza s mäsom, atd... zatvori Usta a odmieta ju.
Samozrejme , ze pride domov Otec alebo Babka a od nich zje v pohode a to v sekundovej rychlosti.
Sestra je nestastna, uz place, niekedy je s nim cely den sama. takze nemoze byt maly iba na jogurte a Banane.
Dobra Rada je nad zlato. Ak mate podobny pribeh, piste holky.
ako tu už bolo písané napr. včera v podobnej téme, ešte sa nestalo, že by dieťa dobrovoľne umrelo od hladu. robiť z jedla ceremóniu - to je cieľ dieťaťa a očividne ho veľmi jednoducho dosahuje. len tak ďalej... o pár mesiacov čakajme otázku, čo s dieťaťom, keď nechce do škôlky, alebo čo s ním, keď nechce hocičo iné.
@elisvic Tiez by ma zaujimalo, ake je to dieta velke. Ale teda ja uz som trochu deti odkrmila a zabera jedine to, co pisu nado mnou - nechces? Nemusis, najblizsie jedlo sa podava o 2 hodiny, dovidenia. A urcite neponukat stale len to iste. Pri prvej dcere som sa tiez isla posr*t (pardon my french) z toho, ked zacala vymyslat pri jedle. Pustala som jej rozpravky, hrala som sa s nou, no uplna gymnastika.. Jeden den som si povedala dost a bola cely den na 1 milaciku, tvrdohlava po maminke 😀 . Dalsi den od rana normalne jedla zrazu takmer vsetko. Pravdepodobne len skusila, ci to naozaj myslim vazne a ked videla, ze ano, tak pochopitelne zistila ze su len dve moznosti - hlad alebo prestat vymyslat.
Isteze nebudem dietatu davat vareny kel, ked vidim, ze ho z toho natahuje, ale aby jedno dieta jedlo cele dni len jogurt a banan, lebo ine nechce? A ked nebude chciet ist spat, ist do skolky, obliect sa, nebude chciet prechadzat cez cestu ked nejdu auta, to tiez budeme prisposobovat? 🙂
No drzim palce a naozaj sa netreba bat byt pevny v rozhodnuti. Deti len jednoducho skusaju, co si mozu dovolit, to je uplne v poriadku. Je na nas, rodicoch, aby sme im ukazali, kedy uz je to jednoducho vela.
@elisvic dodatočne sa ospravedlňujem, ešte že v nadpise svieti obrovským "16mesačný chlapec" a ja neviem nikde nájsť vek dieťaťa 😀 😀 😀 to je možno ešte skoro na samostatné jedenie - naozaj si nepamätám, kedy som to začala praktizovať pri malej, ale každopádne by som sa držala toho, čo som spomínala vyššie (a ja nie len ja) 🙂
@elisvic 16-mesacne uz v pohode zvladne zbrndat lyzicou a jest na striedacku same a nechat sa krmit. Mozno aj v tom je problem, poznam aj take pripady, ked maminy nechceli dat detom lyzicku, lebo vraj este nevedia jest. Ako sa to ma potom to decko naucit, je mi zahadou. Netvrdim samozrejme, ze je to tento pripad.
@sissy27 a tiež nikde nepíše, že nechce jesť samostatne. píše o tom, že mu ona dáva a on zatvára ústa.
@jasminet
@bosoriak
@worker_falcon ja si fakt už nepamätám, kedy moja začala aspoň ako tak skúšať jesť samostatne, takže toto som tak nejak neriešila... plus som teda ani pôvodne netušila, o akom veľkom dieťati sa bavíme 😅
@elisvic áno, už som si medzitým všimla v nadpise 😅
ale ako sme sa viacerí zhodli - proste mamička sa nesmie nechať vydierať... očividne tam nie je žiadny zdravotný problém (napr. s trávením), takže rýchlo pochopí, že buď sa naje vtedy keď je možnosť, alebo bude hladný... a ver mi, dobrovoľne od hladu umierať nebude 😀 pár dní možno bude skúšať a bojovať, ale hlad je hlad 😀 a teda môže už aj samostatné jedenie trénovať
Mamickam a aj vsetkym skusenym , DAKUJEME, dufam , ze z toho nieco Sestra vyberie a aj to zaberie. Co by sme len bez VAS robili. 🙂 😉
Musim povedat, ze Modry konik bol super napad.
@worker_falcon nie on este nejedava samostatne, aspon ja o tom neviem.
Ja len tak mimochodom............ Myslíte, že čítať, tabletovať, mobilovať sa pri jedle nepatrí? Prečo to teda tie matky robia???
@jasminet rozmyslam, ci by nebolo dobre prestierat stolovanie rovno v kupelni pod sprchou. 😀 😀 😀 , nemozem sa dockat kedy bude moja v tom veku. ale si to velmi dobre tiez ako aj ine maminy vystihla. mam pocit akoby on ju riadil, ale uz nie segra jeho. zubky ma skoro vsetky az na posledne stolicky.
@natalym lebo sú celé bez seba z toho, že by dieťa pol dňa, alebo aj celý, nedajboh dva. nič nezjedlo. Tak vyrábajú kultúrny program 😀 😀 😀 😀 . A dieťa sa baví 😀 😀 😀 😀 . A ja tiež, keď to tu čítam. Ak je dieťa po zdravotnej stránke OK, tak sa naje aj bez cirkusu. Alebo nenaje, ale to bude preň tiež prínosné, lebo zistí, že bude hladné, čo je väčšinu detí, ktoré s rodičmi cvičia absolútna novinka. Tento problém takmer neexistoval, keď deti dostali jedlo päť rát denne, ak nezjedli to, čo bolo pred nimi, mali smolu, boli hladné až do ďalšieho jedla, nikto im nebežal pripraviť nič iné, nikto do nich netlačil pol hodinu po obede chrumky, banány, keksíky, aby prežili a nikto to zbytočne nekomentoval.
@timea7 Krááásne si to napísala. Presne tak. U nás je to tak ako píšeš - nezje, neriešim - zje keď bude hladná a ak sa jej nebude páčiť, že čo no tak bude hladná. Tiež sa pekne zasmejem, keď počujem ako kamarátka kŕmi malého aj hodinu + kultúrny program - s komentom - nakoniec zje všetko- a ešte aká je spokojná a pyšná 😀 - no fakt nemám nič iné na robote len hodinu sedieť pri dieťaťi a robiť mu opičky s lyžicou.... 😀 😀 😀 😀 a hriať jedlo každých 10 minút.

U nas podobne....ale skoro so vsetkym jedlom....u nas funguje "kulturny program"....zaujat dieta a maly otvara usta jedna radost....dcerka (3,5) to robila tiez, dobra sprava je, ze z toho vyrastla....no a aky kulturny program??? Vsetko co je poruke a co este nepozna....fukame bubliny, malujeme, strihame, davame nieco do teglika....ale aj ine akrivity, ktore nespomeniem, lebo by ma niektore supermatky ukamenovali🙂)))) no ale co, najest sa musi, a ked to inak nejde.....