18-mesačné dieťa nechce jesť
Ahojte baby potrebujem radu...mala ma 18mesiacov a ledva zje 4lyzice vareného jedla...nechce nič len materské mlieko...neviem si už rady..ak jej nedam mlieko vydrží 6 hodín bez mlieka aj jedla...uz som zufala...skúšala som ju odstaviť ale celú noc hore je a čaká vrieska na celý dom co je hladná...
Každej jednej ďakujem za radu...
@pribinak Idú jej 4 naraz posledné ale ona nechce celkovo od roku jesť...nemá pocit hladu
Tak keď jej idu 4 zuby naraz to je dosť
A dojcena je ako casto? Ma to ako nahradu jedla? Poznam pripady kedy dietatu proste mlieko stacilo.
Tak je to viac-menej aj na tebe ked nedas mlieko tak bude nutena jest aj ine 😉
@maryetta 4krat denne a v noci uz nezvládam počítať...nad ránom Uz nemám mlieko tak sa otočí a spi ďalej...
Myslela som si ze bude nútená jest ale ako vravím 6 hodín vydržala bez mlieka tekutín kým som neprišla pre ňu k mame..doktorka dava varovný prst že bude mať zdravotné problémy ak nebude mať potrebné živiny...
@pribinak to ano ale ona nechce fakt od roka nič ...
@lenkasarah jasne ze je to uz velke babov a iba mlieko je malo.
A prikrmy ti jedla?alebo existuje ozaj aspon nieco co zje okrem mlieka? Ci ozaj nic?
Pripadne skusat mixovane. Popucene jedlo. Moja dcerka tiez napr prikrmy nechcela. Ale zase potom ked som jej davala nasu stravu tak sa rozbehla riadne.
Jedno dieta chcelo mixovane. Druhe zasa popucene.
Daj pred nu na tanierik aspon ovocie. Zeleninu. Ani polievocku ziadnu nezje?
@lenkasarah mam doma podobne. Od narodenia nechce jest. Prikrmy nula bodov ale mlieko by vypila aj litre. Raz si u nas sadla svokra, pozerala na to divadlo, zalozila ruky a vravi mi - ako keby som videla (mojho muza). On tiez nechcel jest, chvalabohu, ze aspon mlieko vypil a pil ho pomaly do 6 rokov. Vtedy mi doslo, ze aha, kusat nechcel, radsej mliecko vycicat. Tak som k tomu pristupila - nechces,fajn, ake mlieko nebude. Za 6 hodin neumrie. Hlad pride. Mozes skusit, ze mliecne polievocky, kasa s mliekom, tvarohova pomazanka s mliekom, mliecna brioska... a este som nasadaila pediakid a pri covide jej dr predpisala aj bkomplex, to chodila dookola pytat mnam. A hlavne ty sama k tomu nepristupuj so zufalstvom, ja viem, co to je, plne ta chapem. Pomaly postupne trpezlivo. Nechaj vybehat,daj o pol hodiny. Do ruky chrumky, kusok peciva. Vonku daco chrum chrum (ako nie blbosti, ale normalne jedlo)..z tvojho taniera ochutnat. Drz sa
@lenkasarah este jeden problem mi napadol pri druhom prispevku..ked sa v noci napije, cez den 4x jasne ze nechce. skus muza, otca, partnera. Ty mas cecok, dieta v tomto veku skusa, bude ricat, len aby si mu dala. Oco nema, oco neda, skusi dva tri styrikrat, pochopi. V noci tiez, vydrzat, toto mi pride, ze si vydobija svoje, nie ze je hladne. Asi si to skusila raz pri mame,dieta videlo, ze staci vydrzat, ricat a dostane svoje. 18 mesiacov je uz kto z koho, bud polavis ty alebo dieta.
@domireb kiežby to bolo jednoduché môj muž to nevydrží a donesie mi ju nech ju nakojim...kiežby mi pomohol .svokru mala nechce a moja mama sa stara o brata po mozgovej čiže tam to nehrozí...budem musiet spravit razny krok a fakt nedat qj ked bude plakat...ďakujem krásne za milé slová..
@domireb 18 m dieťatu už nemôže stačiť mlieko aj, keď 4x denne
Nehovorila lekárka dávať jej b vitamíny či niečo na chuť do jedla?
Skusaj všetko banán, palacinky, kašu, zemiaky, polievku musí byť niečo čo jej chuti...a skús zarobiť umelé mlieko a postupne naňho prejsť vyskúšaj v noci, keď je rozospata.Moze byť, že ju trápia zuby, ale nie 6 m.Ak máš pocit, že zuby daj jej Nurofen.
@maryetta ved to ze pol roka ...dúfam že jej vyjdu uz lebo 3 mesiace sa už tlačia...a dúfam ze sa rozje ďakujem za odpoveď
Ak ma normalnu vahu a ma energiu tak sa netrap. To prejde. Aj moja mala take fazy a len prso chcela. A mohla som sa aj poskladat. Celkom fajn je nechat dieta vysantit vonku a vonku aj krmit.
@lenkasarah moj bol tiez taky. Ja som mu ju dala, je to aj tvoje dieta,ja idem vyhodit smetie... A obisla som cely blok, vsetci sme sa ukludnili. Velmi ti drzim prsty, kedykolvek napis, u nas je to tak o 40% lepsie, ale stale to nie je take, ako deti,co zjedia aj stolicku pod sebou
@lenkasarah ja mam doma 2,5 rocneho. Tomu idu spodne posledne stolicky uz od vianoc 🙈
Takze toto je ozaj “radosť”.
Nedocitala som sa ale-prikrmy ti jedla?
Teda pises ze az od roka prestala predtym jedla?
Mozno sa vratit k tomu co mala rada.
Moj prvy bol tak milovnik prsnika. A jemu som cez den len povedala ze za chvilku. Daj si toto. A zase. Prv zjedz aspon banan potom ti dam. Ale tak ja som veľmi tvrdohlava a nepolavim prvym placom. Este do roka mozno. Ale po roku uz som videla ze tie deti su azda mudrejsie nez ja 😂
Noooo a napr ten najmensi. Mi prestal jest mal 1r5m. Mozno aj menej. A proste hysak nechcel jest.
A asi po tyzdni som prisla na to ze on chcel jest sam. Aby som ho nekrmila. Krásne zacal jest sam.
A od 1r6m sa dokonca aj sam odstavil. Co napr prveho som dojcila 2,5 roka.
Fakt ono deti su roznorode. A na kazde plati nieco ine.
Zase dcerka ona nezvladala prikrmy. Pre nu to bolo ozaj trapenie. Takze od pol roka do roka to bolo ozaj trapenie a potom sa nastastie rozjedla.
@domireb ďakujem za povzbudenie...ale ona nič co by mala hrýzť...chrumky áno vsetko co by nemusela to si da...s krikom si dá 4kocky chleba s maslom...ma 2x do týždňa ze si dá 6 lyžíc bud polievky alebo omáčky ale to je ozaj šťastný deň...lekárka nás váži lebo ma ledva 10 kíl a 18 mesiacov ...
@lenkasarah ale tak nahodou vahu ma ok. Poznam deti ktore v roku mali 8kg. Moje co boli “krmene” aj kojene tak mali v roku 11. Takze nie az nejako rapidne malo ma tvoja.
@maryetta áno od pol roka mi jedla biely jogurt aj prikrmy ale nie zas veľa tiež malo ...ona bola taky spáč 3x denne do 15 mesiacov ..je veľmi aktívna ale bezomna je fakt stratená..ako náhle pridem k mame pre nu uz aj vyhrna tričko q šťastné zaspí na prse najedena...🤣
@maryetta bože ďakujem mne veľa ľudí vravi že ma malo a lekárka podľa tabuľky vrabi ze ma mat 14kil
@luccija umelé som zarobila v noci natajnasa dala ale ona hneď zistila ze je to fľaša a už kričala a mohla som uspavat odznova...každý deň jej rano dám fľašu 30ml mlieka ze nech aspoň troska hadam príde na chuť...alr ona nič jedine kyslé mlieko to ano to ma rada..
Baby ďakujem vám krásne za povzbudivé slova...ešte počkám na tie zuby nech jej vyjdu a potom ju odstavíme...dúfam že to bude co najskôr...krásny deň a ešte raz ďakujem že ste si našli na mňa čas
@lenkasarah 18m a 14kg? To je vela. Cosi.
Moji napr v 2rokoch mali 13kg. A to boli az az.
Teraz tento ma 2,5 roka a ma 15kg. Co mi pride tiez vela-ale zase nevyzera na to. Uz to vybehal.
Hlavne vzdy ponukaj jedlo. Moja dcerka bola taka “mudra” ze jej som musela davat z mojho taniera. Si myslela ze ona ma vo svojom nieco ine a to nechcela. Len to co som mala ja. 😂
Este mi napadlo. Ze pripadne jej skus dat aj klasicke kravske. Plnotucne mliecko 🙂 z poharika resp salky. Napr rano. Pripadne vecer pred spanim.
Zlakaj ju ze nech vidi ako zohrievas. Pripadne nech si tam da sama malinko granka. Mozno takto bude “akcnejsia”.
@lenkasarah dr ma pravdu, ze ziviny, proste potrebuje pestru stravu. Ale s vahou ta tlacit nemusi. Moja 18 mes ma 9.75 kg, bola na odber krvi, vsetko ok..dr vie, ze proste nechcela jest, davala rady, ale nikdy netlacila. Zuby mojej idu tiez, 3 stolicky, uz pomaly dva mesiace. Akurat jej popucim, hovadzinu pomixujem a trochu viac tekute. Inak je to, co my, teda ja, lebo vysledok svokrinho "aspon mlieko" je, ze moj manzel neda do ust ziadne ovocie, zeleninu, pomasteny chleba... Na tvojom mieste, kedze mam presne to, co ty, ide vikend, vecer nakojim a idem spat do obyvacky, nech sa muz "obetuje" a v noci utisi. Necakala by som na zuby, vyjdu o dva mesiace, moja tiez rici cele dni, ze zuby zuby, ale ked mi potiahla pecenu tvrde z taniera a hryzla, tak to ju uz zrazu neboleli. Namiesto mlieka na obed mam v mrazaku vyvar, toto je istota, to zje vzdy, uz ked nic nechce. Niekedy sa zamyslim, ci nejdem s tym jedlom az prilis tvrdo, ale vzdy, ked som pri placi polavila, nikam sme sa nepohli vpred.
@lenkasarah mali sme rovnaký problém, dieťa som v 18 mesiacoch dostavila a začal aj jest... Nehovorím, 6e je nejaký extra jedak ale pribral... Pokiaľ ma krvný obraz v pohode a normálny vývoj tak by som sa nestresovala, len dookola ponúkať... My sme mali problém malo železa, tak mali bral... Nedostatok železa more spôsobiť nechuť do jedla...

@lenkasarah nejdú jej nejaké zuby?