Štvormesačná dcéra vôbec nechce v noci spávať

zojkula
9. feb 2021

Ahojte baby potrebujem radu máme 4 mesiace a večer ako mi mala zaspi o 19.30 od tedy sa budi každé dve hodiny na mlieko a od polnoci každú hodinu síce je to len mrncanie dám jej cumel dospi hodinu a potom zasa reve že je čas jedenia. Už som strašne vyčerpaná robí to od 3,5m. A neviem ako jej mam spraviť aby prespala aspoň 5h vkuse. Už aj kasu som na dobrú noc skusala a keď ju zje ona je hore do 22.00 a potom zaspi a každé dve hodiny sa potom zasa budí na mlieko. Dakujem za každú radu

alvaluka
9. feb 2021

@zojkula ahoj moja, asi ta nepotesim ale nasa mala mala taketo obdobie tiez. Trvalo to dost dlho, ona sa budila od pol noci kazdu hodinu.
Mozno sa to dalo nejako upravit, sle neprisla som na to. Postupne zacala spavat lepsie. Mne tiez vsetci radili dat jej kasu na veceru ale prd platne, ona mala potom viac energie a nesla vobec uspat v case, kedy chodila spavat.
Deti maju najtvrdsi spanok do pol noci, mala by si to vyuzit. Inak odporucam aj precitat Lepsi spanok babatiek.
Ja som ju potom, ked sa budila takto uprostred noci, zacala davat na postel k nam. Ano riskujes, ze sa nauci na postel velku a byt pri tebe hlavne, ale je sanca, ze bude spat, stale sa bude prehadzovat a ty to vnimat ale odburas vstavanie k postielke.
Teraz ma rok a 2 mesiace, spava v postielke, v noci sa este obcas prebudi, ked hlada cumel ale ten jej planujem zrusit v blizkej dobe.
Nech je s nou manzel par noci, aby si sa vyspala a skus naozaj zalahnut skor, nech si pospis hodku dve do polnoci.

P.s.: neskor mala take obdobie, ked bola hore aj tri hodky, od jednej do stvrtej. Mala vtedy regresiu predpokladam. Fakt si skus precitat Lepsi spanok babatiek.

ckatka
9. feb 2021

Nechcem ta strašiť, ale mne to prvý (postieľka, cumel, fľaška so sunarom), robil asi do roka. A vedel pre revat v noci aj hodinu vkuse.
Druhý (bez cumla, prso, cievka s nutrilonom, spíme v jednej posteli) prespi večer 3 hodiny, v noci 3-5 hodin ako kedy, potom sa nacucka a spí ďalšie 2-3. Nikdy neplače v noci. Možno len potrebuje blízkosť, kontakt.

titla
9. feb 2021

Moj syn toto robil az do 13 mesiacov, kym som ho neodstavila - odvtedy prespi celu noc. Ale kym bol kojeny spal maximalne 2 hodiny vkuse, potom muselo byt prso. Nad ranom sa interval skracoval a dospelo to do takej fazy, ze spal len s prsom v puse, urobil si zo mna zivy dudel. To uz som nedavala a odstavila som ho.

amelia89
9. feb 2021

@zojkula no ja mam skoro 7-mesacneho a takto zacal spavat v 4m a zatial sa to moc nezmenilo. Dneska hore kazdu 1h 45min... su noci kedy prespi 3h dokonca aj 4 ale je to skor raz za cas. Je to na nervy ale nemyslim si ze sa s tym da nieco moc robit,iba vydrzat.

andrejka1974
9. feb 2021

Nepotesim ta chce to lenvydrzat moja dcera mi uz ako novorodenec spala cez den len 2x 20 minut a od 14.00 do 2.00 revala vkuse preslo to asi tak v roku vtedy mi prespala aj 2 hodiny v kuse od 2 a pol roka celu noc

luciannka83
17. feb 2021

Je to obdobie, prejde to. Sľubujem❤️ bola som z toho na prasky. Nieje to pre hlad. Je to rozvojove obdobie. Vezmi ju k sebe v noci do postele. Snaz sa si to ulahcit ako sa da. Mojich som davala sebe na hrudnik a tak sme ,,spali,,. Skus prijat to, ako to je. Pospi si s nou cez den, vzdy ked sa da. Kasli na upratovanie. Ked budes spokojnejsia ty, bude aj dieťa. Drzim ti silno prsty. 🤞🤞 Date to!!!!

zuzuliennka1
17. feb 2021

rada je jedina - vydrzat... do 1. roka dietata sa to meni kazdu chvilu, na nic sa neda spoliehat a aj budenie kazdu hodinu k tomu patri... vydrzat - prejde to