2-ročný syn odmieta jesť sám
Dobrý deň, stretol sa niekto s podobným problém. Syn od cca 1,5 jedol sám lyžičkou, hlavne jogurty, skoro bez zašpinenia. Teraz zdvihne lyžičku a jogurt je všade a je z toho nešťastný lebo nemá rád keď je niečo špinave alebo má mokré oblečenie. A nerobí to naschcal, akoby sa mu zhorsila motorika. V iných aktivitách nevidím zhoršenie. Tak neviem ako to riešiť. Ďakujem pekne za rady
Už si je istý tak nedáva pozor🙂Uisti ho, že sa to utrieť, umyje pochval aký je šikovný a idete ďalej...
Alebo sa chce nechať obsluhovať deti manipulujú tak 2 lyžice ty 2 on...
@kvetinka75 práveže sa zlepšuje aj v skladaní Lega, rôzne vkladacky má rád.
@luccija vždy mu nechystám aj utierky nech sa vie rýchlo utrieť a pokračovať 😁. Ja som rozmýšľala žeby som ho odmietla kŕmiť a keď bude hladný hádam bude jesť aj keď sa zašpiní.
Su take deti....moja ma 7 a dodnes nechce chytit do ruky napr.vajickovy chleba lebo si zamasti ruky....tak ho jedava s vidlickou....uz neriesim, raz ju to(mozno)prejde.
Treba sa jedine obrniť trpezlivosťou a neustále to skúšať, veď on sám príde na to, neboj sa. Netreba ho hlavne do toho nútiť, siliť a tlačiť, lebo to bude mať jednoznačne len opačný efekt.
Neodmietaj resp.nenapadne ty už tak pekne vieš jesť ...ty ho poznáš sú deti, keď odmietnes tak sa natruc zablokuje.
Asi si ho ucila,ze ma byt cisty, tak to prebral od teba. Aj mpj mladsi syn je na seba takto citlivy a prekaza mu, ak sa trochu obleje. Starsi to mal na haku 😀
Moj syn bude mat pomaly 2 a pol roka a pyta si, aby dom ho nakrmila, hoci to robil par mesiacov dozadu pekne sam. Vyzaduje tak pizornost a mozno je to chlapska pohodlnost 🙃😉

nech ,,trénuje,, ďalej. Nedávaš mu inú lyžičku ako mal pred tým? že by sa mu zle držala. Alebo sa poraď s dr. keď sa ti zdá že má problémy. Pri iných činnostiach nemá problémy s motorikou?