20 mesačná dcérka nechce jesť
Ja som už z toho na nervy. Dnes som už situáciu nezvládla a chcela som jej nasilu napchať krupicu do úst. Samozrejme skončilo to s hysterickym revom. Naučí sa to dieťa niekedy normálne jesť?!?!?!
Zje suchý chlieb, čistú ryžu, zeleninovú polievku a par druhov ovocia a zeleniny.
Ja od zajtra prestávam variť. Nemá to zmysel, skúšať nové jedla, ponúkať jej milión druhov rôznych jedál, len nech konečne niečo zje! Mäso? Ani náhodou! Žiadne jogurty, šunky, syry, omáčky, dokonca nechce ani halušky. Takže ráno si 2x odhryzne z čistého chleba, na obed zje polievku (len zeleninovú!) a do večera mozno kúsok jablka, alebo 4ks hrozna...proste bieda!!!
Mame to velmi podobne, aj ja som velky milovnik jedla a velakrat som uz tiez bola demotivovana z varenia pre maleho. Inac ma varenie vzdy bavilo, hlavne skusat rozne nove jedla. No ale nevzdala som to, nechcela som, aby jedol vsetko, ale aby mal aspon trochu pestru stravu, tak som do nemoty vymyslala kadeco, rozne sposoby ochutnavania, skusala som jeho hranice, co je este ochotny akceptovat. Tiez mi jedol ryzu iba cistu, ale raz som pridala trochu cibulky, na pohlad to nevidiet, a zjedol. Alebo nezjedla by tvoja ryzu varenu nie na vode, ale na masovom vyvare? Rovnaky vzhlad, konzistencia, ale trosku ina chut, mohla by si tak trochu zvyknut na chut masa. Casom by mohla potom akceptovat, ak by v tej ryzi boli mini kusocky bieleho masa, ktore velmi nevidiet. A mozno potom neskor aj samostatne malinke kusky masa atd.

Moja dcéra má takmer 3,5r roka. Nechce naozaj nič jest, zeleninu a mäso už vôbec nie. Boli sme na odber krvi pre podozrenie na mononukleózu a zistilo sa že má malo železa. Nasadili nám okrem železa aj kyselinu listovú. Neuveríte, dieťa sa rozjedlo. Pýta si na raňajky polievku, má celkový záujem o jedlo, sama si žiada jesť, konečne sa rozbehol apetít. Držím prsty.