20 mesačná dcérka nechce papať
Dcerka ma 20 mesiacov a uz dlhsiu domu my skoro nic nepapa,, rano sa zobudi spravim jej chlebik alebo kakaove gulicky s mlieckom da si 3-4 lyzicky a staci, potom dovtedy dokym nejde hajat nic nechce,,, hajat ju davam o takej pol dvanastej to vypije mliecko 200 ml A spinka asi hodinu zobudi sa ale hned jej nedam jest lebo by aj tak nejedla,, tak za taku pol hodku hodku jej spravim obed,,, tiez si da par lyziciek a staci, medzitym papa blbosti to je na nu to by jedla cely den,,, vcera som jej ale nedala nic ,,, ziadnu sladkost ,,, a aj tak my malo papala, o takej 17.00 jej spravim chlebik alebo nejaky roztek a ani to nezje odkusne si najviac 4 krat a staci,, a vecer ked jej po kupani chcem dat kasu vobec ju nechce,,, tak dokym nejde spat spinkat chodi okolo 20.30-21.00 hod. nic nepapa az potom jej spravim mliecko,, mam jej davat nejake probiotika alebo nieco, aby jej zacalo chutit jest? Mame doma tie probiotika biogai, mam jej to zasa zacat davat?
Na sladké si veľmi rýchlo zvykne, je to prázdna energia.. Myslím, ale nechcem kecať, že odborníci radili do 3 rokov nedávať vôbec..
A viac pohybu by nepomohlo? Ak nemá toľko, koľko ho potrebuje, nepotrebuje ani veľa papať, čiže prijímať energiu.. 😉
@petrushkasc no vidíš,tak len vydrž! tie sladkosti a chrumky sú fakt o ničom,ja by som mala nervy,že malá nemá dosť vitamínov a živín,,,tak to radšej nedávam...ale moja sladkosti ani nechce,iba sem tam trocha Kinder čokolády,ale to tak raz do týždňa 3x zahryzne 🙂 my sa s tým ovocím trápime a s ryžou.... tú vôbec nechce...ale v kupovaných príkrmoch ju v pohode zje....
@petrushkasc ocividne sa mala stravovala na sladkom🙂 a to tym nemyslim, ze si jej ine nedavala, len ze si to tak vybrala... a nie kazde dieta potrebuje vela jest, ak rastie normalne a je zdrava, tak sa tym netrap. moja niekedy zerie a niekedy nezje skoro nic...
podla mna je najjednoduchsie si to ustrazit takto, cez den by mali mat 5 porcii ovocia alebo zeleniny, nieco mliecne a samozrejme nejake proteiny, ryba, maso. moja mala miluje sladke a dam jej podla toho ako papa norlne jedlo, ked ho nezje, tak v ten a nasledujuci den nic sladke nema. a sladke je u mna napr. hrozienka a brusnice (tie miluje a su jednou z 5tich pocii), muesli tycinka, bebe keks a tak. cokoladu nedavam, babka dava lizatka a mna tym hneva, ale takych 6 ovocnych cociek na polovice moze. alebo hroznovy cukor. ja sa sladkym zivim a tak je tazke sa uz pred nou schovavat. a okrem riedenych 100% stiav, vody, mlieka a caju nedostane nic.
dufam, ze som pomohla, trochu... 😅
@petrushkasc dávaš pred obedom,,,,prekopírovala som - hajat ju davam o takej pol dvanastej to vypije mliecko 200 ml A spinka asi hodinu zobudi sa ale hned jej nedam jest lebo by aj tak nejedla,,
@petrushkasc tak toto poznam.......ja som uz skusila dcerka, obom, kedze ani jedna nechce jest poriadne, davat vecer aj nakrajane jablka, to im chuti, ale s jedlom je to hroza. Starsej davam probiotika Macik, to je taka biela cokoladla, tak sa teraz zlepsila, aspon co to zje. Mladsia Macika nechce, tak mi Dr. odporucila Laktik, to su tiez probiotika, na cmulanie pre deti. Tie scmula, ale nebadam, ze by jedla viac. Ona v podstate zje iba to co jej chuti.Ostatne odmieta alebo si da len trosku.Tiez mam z toho nervy, ale nutit nie je dobre, to vyvola este vacsi odpor........tak musime len cakat kedy tie nase deti zacnu poriadne jest, ale to moze trvat..........kedze nasa starsia ma 6 r. a s jedlom jej to nejde od malicka, ako sme jej zacali davat privarky a neskor normalnu stravu.....prajem pevne nervy a dcerke nech sa spravi chut do jedla.
@poleva ale to nie je obed ked sa zobudi za hodinu to je o pol jednej tak tristvrte tak o pol druhej jej dam obed a to neznamena ze jej nedavam nic len mlieko,, robim jej aj polievky aj normlany obed jej davam len vy tu prekrucate uz hovadiny nechapem naco som vlastne zascala temu lebo vsade sa najdu nejake co vsetko prekrutia a spravia mamicky tu najhorsiu co nedava svojmu dietatu normalne jedlo
@lubina ako ona spapa ale straaaaaaasne maloooooooooooooooo ,,, ale dneska sa to zlepsilo papala 4 krat plus 2 krat mlieckooo 🙂
@poleva a ked uz ides o to ty si napisala nedavaj mliecko ale sprav jej nejaky polievku, to bolo tak pisane ako keby som jej davala len mlieko a ziadnu normalnu varu ,, jasne ze jej davam aj to kks
no mne nepripada ze jej davas len mlieko.. urcite sa snazis aby poriadne jedla.. mne ked maly nechce jest, tak mu dam tiez radsej flasu mlieka ako keby nemal jest nic.. inak ked nechce, skusim jogurt, ten vacsinou zje alebo puding.. ja by som na tvojom mieste obmedzila tie sladkosti a chrumky.. nas maly nedostava cokoladu a nic podobne, max detske susienky, lenze niekedy by ich jedol cely den, to je pre mna potom signal ze staci, potom mu par dni nedam vobec alebo max jeden maly kusok.. dnes tiez tak vypytoval, ale skusili sme dat jablcko a zabralo, zjedol cele jablko a bol klud.. my sme mali na zlepsenie chuti Peritol ale nam to moc nezaberalo, ja to moc teraz neriesim lebo nas je este maly a idu mu zuby, takze sa preto strieda obdobie jedenia a nejedenia.. drzim palce
@magali jasne snazim sa ,, hej hej musim tei sladkosti obmedzit to priznavam viem ze to je moja chyba aj na zaciatku som to pisala ze som spravila chybu ze som ju naucila na sladke ,,, no chvalabohu dva dni nemala sladke tak zacala papat,, aj ked nezje vsetko co jej dam ale aspon nieco
@petrushkasc vyluc vsetky blbosti (sladke, slane veci, jogurtiky a podobne)! vydrz to par dni, tyzden a budes vidiet ucinok. moj syn tiez nie je velky papkac, ale ked je sam tak je to lepsie (samozrejme sa musime prezliect, poumyvat dlazku a planujeme malovat kuchynu 😀). aj spolocnost velmi pomaha, ked ma papat sam, tak nechuti, ked je za stolom aj ocino a papame traja, tak je lepsie 🙂
kolko vazi? pribera dobre? a co pije? aj sladene vody a caje vedia nasitit.... davaj len vodu alebo maximalne nesladeny caj.
niektorym detom staci nadalej mliecko, su deti co su plno kojene dost dlho a nechyba im nic, tak by ma neprekvapovalo, ze jej staci len mliecko.
@majka1981 nie ja nekojim,, mliecko lubi a bez neho nevie zaspat preto jej ho davam pre spanim vzdy, tak sama nepapa s nou papam ja ,, a uz dva dni sme bez sladkeho a dneska krasne papkala, a pije cajik ten granulovany,,, vodu obycajnu som jej dneska davala a nechcela nevypije ,, uz od malicka my vodu nechcela vobec pit ,
vazit neviem kolko vazi asi 11 kil ale zasa ona je taka v norme nikdy my doktorka nepovedala ze malo pribera praveze raz bolo ze vela pribera,,, co som nechapala,, lebo bola normalna,,, a ona nema ani po kom byt baculka ,my sme vsetci malinky chudunky 🙂
@majka1981
@petrushkasc moja, skus jej nedavat mliecko pred obedom, ale az PO obede, ked sa napapa hlavneho jedla. Jasne, ze ked sa napije, naplni brusko mliekom, tak obed nezje.
Granulovane caje obsahuju vela cukru 😉
@hajanka musim jej davat mliecko lebo ona bez mliecka nezaspiiiiii ☹(( a pred obedom chodi hajat,, niekedy jej dam pred obedom polievku ale musim jej dat aj mliecko nato a vypije ho
@petrushkasc tak potom skus posunut obed (hlavne jedlo) na neskor, po hodine od mliecka to je dost skoro sa mi zda
@petrushkasc a keby si jej posunula spanok? ze sa normalne naobeduje a az po nom si da mlieko a pojde spat?? 😅
@petrushkasc ahoj...ja by som vyradila urcite aj ten granulovany caj...kup jej nejaky detsky nesladeny ..a ked chces aby jedla,naozaj jej nedavaj ziadne sladkosti,nie ze jeden den jej nedas a potom uz jej nasypes trosku chrumiek lebo si pytala 😕 bud tvrda a jednoducho jej nedaj..vyskusaj huste polievky ako spenatova,brokolicova tie zaberaju na vsetky deti,teda aspon tie,co varim ja 🙂 drzim palce,a nepovolit 😉
@petrushkasc aha, lebo si pisala ze za hodinu (hodinu a pol) jej das obed, ked sa zobudi, to je malo, min. 2 hodky by som pockala, mozno aj viac. Ale predpokladam, ze o tom cas po zobudeni chcete ist von na prechadzku, preto velmi nechces posuvat obed na neskor, alebo sa mylim?
@petrushkasc moj nazor - mliecko vyradit - dat pripadne k ranajkam, nie pred spanim, pred spanim daj polievku, a neboj, urcite sa casom rozpapa, moj maly mal take obdobia ze som az panikarila ze malo papa, potom zase par tyzdnov zjedol netradicne vela a tak sa to strieda.
zaspi aj bez mliecka, len to bude par dni trosku tazsie
@mirka285 ona my nic ine nevypije bud sirup alebo takyto caj uz som skusala aj iny aj vodu ale nic nechce radsej nebude pit ako keby mala taky vypit
@petrushkasc a si to skusala, alebo si myslis, ze by bola nervozna? lebo ked zvladne bez nervov mlieko pred spanim, tak si myslim, ze by zvladla aj polievku, alebo kasu zemiakovu. proste nieco.... 😉
@petrushkasc no to neni velmi dobre ☹ skus teda ten granulovany cim dalej tym viac robit menej koncentrovany. Ze napr. namiesto 2 lyziciek jej das len 1,5 a potom len 1 a tak dalej postupne.
A pred obedom mozno menej mliecka, ked nechces posuvat obed na neskor.
@petrushkasc tak skus sypany caj ovocny,ale neoslad ho...ona musi byt totizto najedena aj z toho sladkeho caju 😒
a ked ide o caj, nasa nepila okrem cistej vody nic... ziaden caj, co teraz v zime je teda nic moc. ale robievam jej teraz popradsky matovy a po tom sa moze utlct. rovnako ako deti kamaratiek... tak skus taky....
@petrushkasc ale ja citam... preto vravim, ze dat normalny obed (polievka + druhe) a potom ak este vladze, tak dat mlieko teda ked ho potrebuje k spanku... ale nie naopak... ze 2 lyzice polievky, mlieko a potom o 2 hodiny uz nie je schopna zjest nic normalne. a viem o com hovorim, tiez mam doma mliekofilku 😉 😀

@petrushkasc mne tiez zase zacala dcera vymyslat najradcej by vysela cely den na didke vzdy jej robim ranajky obcas sa stane ze ide a sama si vezme obed mi papa vzdy polievocku necham ju jest samu a ked vidim ze sa hraje idem ju nakrmit vzdy mame 2lyzicky obedy mi papa ale pokial sme doma stale didu uz som skusala vseli co ked nedam strasne place uplne zachvaty.v noci som jej skusila dat uz sunar detto uplne hysaky flasu zahodila ziadne ine mlieko mi nechce ani kravske kakavko,vanilkove ciste a ovocie mi tiez zacala odmietat max 2-3lyz.alebo banan ja sladke nedavam ani nechce obcas chrumku nastastie tie polievky zje vsetky,chcela by som ist do prace ale neviem si to predctavit.