20 mesačná dcérka nechce papať
Dcerka ma 20 mesiacov a uz dlhsiu domu my skoro nic nepapa,, rano sa zobudi spravim jej chlebik alebo kakaove gulicky s mlieckom da si 3-4 lyzicky a staci, potom dovtedy dokym nejde hajat nic nechce,,, hajat ju davam o takej pol dvanastej to vypije mliecko 200 ml A spinka asi hodinu zobudi sa ale hned jej nedam jest lebo by aj tak nejedla,, tak za taku pol hodku hodku jej spravim obed,,, tiez si da par lyziciek a staci, medzitym papa blbosti to je na nu to by jedla cely den,,, vcera som jej ale nedala nic ,,, ziadnu sladkost ,,, a aj tak my malo papala, o takej 17.00 jej spravim chlebik alebo nejaky roztek a ani to nezje odkusne si najviac 4 krat a staci,, a vecer ked jej po kupani chcem dat kasu vobec ju nechce,,, tak dokym nejde spat spinkat chodi okolo 20.30-21.00 hod. nic nepapa az potom jej spravim mliecko,, mam jej davat nejake probiotika alebo nieco, aby jej zacalo chutit jest? Mame doma tie probiotika biogai, mam jej to zasa zacat davat?
@greeny ja mam doma podobny exemplar - mlieko, banany , ryzu a obcas este vezme na milost aj nieco ine
sladkosti nedavam, kazdy den varim obed polievku aj druhe a nic, na vsetko kruti hlavou nie, pripadne mi rukou tak odsoti lyzicu, ci tanier, ze sa to vyleje, jednoducho nechce jest nic, maso mal v ustach doteraz asi 3x, 1x rybu, ked mu aj nieco do ust dostanem a zisti,ze je to nieco co nechce, hned to vypluje , ba dokonca si az zoskriabe jedlo z jazyka. Syn ma 18 mesiacov.
@hajanka mne ten granulovany poradili v lekarni ked sa mala narodila. chyba, pri druhom sa nachytat nedam. malej sa vyhodil ekzem, takze odvtedy koniec "cajom pre dojcata"... len voda. ak nepije vodu, asi smadne nebude. ale teraz uz je velka, striedame vodu, riedene doma odstavene pomarancove stavy, matovy caj... a sem tam nejaky nealko "huhu" kokteil 😀
citala som len uvodny prispevok..preco jej davas sladkosti? mna by vobec nezaujimalo,ze ine nezje aj tak..co ma dieta zo sladkosti? ziadne vitaminy,ziadne mineraly,ziadne ziviny-nezdrave ecka,bielu muku,cukor..podla mna,prezije uplne rovnako bez jedla ako zo sladkosti. sladkosti jak keby nic nejedla. a takto vie velmi dobre,ze dostane sladke a nemusi jest ine. tnasa nejedla takmer vobec 15 mesiacov nepozna ani suche keksy,ani piskoty..lebo som vedela,ze jej to nic neda a mozno by zjedla z 5 lyziciek o tri menej,lebo by mala brusko plne niecoho ineho..
ja som ho uz skusala dat aj k nasim, nech ma nevidi a nech ho oni skusia nakrmit, maly nic nejedol aj niekolko hodin, pekne si pockal , kym pridem ja a potom sa az triasol , ako chcel mlieko.
@hajanka ano, ja ho nenutim nasilu, len proste casto ponukam jedlo, uz som napr zistila,ze jedlo pomixovane nechce, nechce jest ani lyzickou, napr vyvarene suche cestoviny zje, ked sa krmi sam rukou, alebo ked som mu dala mrkovo-hraskovu polievku, tak stavu z polievky lyzicou nechcel, ale hrasok si povyberal prstekmi a zjedol,sice to jedenie vyzeralo hrozne, ale nech, uz stresujem ovela menej.
@hajanka este mi obcas zje list suroveho salatu, ako vyslovene ide o take ochutnavacky, dzob sem, dzob tam 😀 , normalne jedlo, ze by som mu dala na tanier a zjedol by vsetko co by som mu nabrala a pekne mi jedol, tak take som u neho este nezazila ani raz a to starsi jedaval ukazkovo, takze to nie je ani o mojej neskusenosti, ako si myslela napr moja mama, ze ako to ze mi nic nezje, tak sa do toho chytila aj ona a uz davnejsie zistila,ze proste nezje, ze ani jej nezje , co vychovala 3 deti
ale ja chcem mat vsetko vylucene, tak ideme pre istotu aj na gastro, ci nema napr celiakiu, zistili mu akurat zvysene TSH - cize znizenu funkciu stitnej zlazy, ale hodnoty su zatial hranicne, vraj to este moze byt, ale budeme aj na endokrinologii sledovani
@petrushkasc mliecko je nadalej dolezite pre dieta, tak kludne mozes davat.
kedze jej vaha je v norme a nie je podvyzivena, tak sa ukludni - papa dost, staci jej to a obmedz tie sladkosti.
granulovane caje skus po case vymenit za normalny caj, najprv skus zriedit s vodou aby akceptovala aj menej sladky, tie granulovane caje sa bohuzial vobec neodporucaju, je to len reklama a pohodlnost...
na vodu si zvykne, ked jej ukazes ze aj Ty ju pijes 🙂
moj syn je dalej kojeny a tiez niekedy je len par lyziciek a potom si vyzaduje prsnik, takze sa to da porovnat - beriem to tak, ze dieta same vie co je dobre, pokial sa jedna o rozumne veci (ziadne sladkosti a podobne) a mliecko mu neodmietam 🙂
mozes skusit posunut obed na skorej, aby jedla najprv normalne jedlo a ak potom je este hladna alebo zo zvyku na zaspanie chce mliecko, tak jej das mliecko. my uz obedujeme aj o jedenastej ;)
este k vode - moj syn tiez neakceptoval vodu - myslim ze ziadne dieta ju hned neakceptuje, pil ju az po 6-7-8 tyzdnoch akoze "par glgov", ale to neznamenalo, ze som ponukla sladky caj! v mlieku je tiez voda, aj v ovoci, netreba hned vsetko vzdat a zvolit sladsiu cestu...
@petrushkasc pozri si akú tému si otvorila a potom uvidíš
človek ti chce pomôcť,a ty reaguješ prchko
ked ti píšeme hovadiny / ako si to nazvala / porad si sama
@petrushkasc tak to je super, ze sa to lepsi lebo u nas starsia, coma 6 r. tiez zje, ale malicko, malicko a stale skace a beha, tak je taka stihlucka, ale co narobim, aj Dr. mi povedala, ze to proste niektore deti su take......nech sa teda s jedlom dari 🙂
@petrushkasc ak sa smiem spytat,kolko je to maaalo,lebo aj moja dcera podla mna papa strasne malo,len neviem ci sa to zda iba mne,kolko by malo zjest dieta vo veru 2 r.? moja nechce vobec ziadne sladkosti ani ovocie a nechce sa jej ani zut,este pomixovane trosku spapa,ale tiez je to tazke,taketo papanie 😒 ,aj ja by som potrebovala poradit
@fikusik139 zo vsetkeho spapala najviac 5 lyziciek,, ale upravilo sa nam to tri dni nemala sladkosti a krasne dneska papala
@poleva OTAZKA BOLA mam jej davat nejake probiotika ,,, alebo nejake kvapky,uz sa k tejto teme nevyjadrujem,,, chyba bola v tom ze jedla vela sladkost ia nie v mlieku s mliekom nic nepokazim,,, tri dni neje sladkosti a dneska my nadherne vsetko co som jej dala spapala takze uz sa nevyjadrujem a nebudem sa rozculovat
Podľa mna pije veľa mlieka, môj ked vypil viac ako dve flašky mlieka denne, jedol teiž málo. vylúščila by som "blbostíi " a naozaj skús dávam menej mliečka a mliečnych výrobkov
@petrushkasc jasné,že mliekom nepokazíš
super,že je to lepšie
ahojte, len by som sa chcela spytat k tejto teme.. moj maly mi dost trucuje.. tiez s nim mam problem ze zacina byt priebercivy. ak som vysadila mlieko cez denny spanok.. co som robievala tak, ze ide spat do kocika, cize prechadzka.. bol viac hladny a zjedol mi cokolvek.. ale v poslednej dobe mi zacina prostestovat aj tak.. a je to len revanie a hucanie pri jedle.. a pritom viem, ze je hladny, len caka ze dostane nieco ine. neviem kde sa to v nom vobec berie! som z toho zufala, lebo ako kazda mama som spokojna ked sa mi maly dobre napapka. (maly ma 20 mesiacov) skusala som ho nechat hladneho, ze proste bude papat co ma navarene. ono to trucovanie je strasne.. a clovek nevie ako ma reagovat.. uz som skusala aj to, ze nech nie je v kuchyni ked jeme, ked takto trucuje.. ze ked sa nevie spravat. ale viete trha mi to srdce, kedze je malicky a ci to nie je moc hrube, a nechcem aby mal stres z jedla! sladke veci sme zavrhli, nedavame take a ked tak vtedy aby sme ho pochvalili ze ako dobre zjedol obedik.. ale nemam pocit, zeby to nejako funguvalo. poradte!
@katka1205 ahoj ja si myslím že u neho začína obdobie vzdoru a trucu..........skús ho viac obímať.........menej nerváčiť....... 😕 viem že sa to občas nedá 😵 určite z toho vyrastie a budeš už len s úsmevom spomínať ako ťa "vytáčali" nedorozumenia so synčekom. 😀 .........ponúkaj mu jedlo......skús len také čo má rád.....nech nepapá unavený..........alebo radšej menšie porcie a na viac krát.....aj takú polievku môžeš dať do malej kompótovej misky nech vidí že tam nemá veľa 😲 ...........no a neposlednom rade ho skús niečím zaujať....viem že to nie je najlepšie riešenie.......ale u nás zabralo DVD....... 😝 alebo knižky, jedna hračka......p.s. ja by som mu mliečko ešte nechala 😉 ............poprípade z pohárika..........
@sendy182 dakujem za radu, mliecko este davame, to mi je jasne ze ho este potrebuje.. len clovek je sem tam zufaly ako mu dat papat, a ako ho nehnevat. sa snazim vyvarat, a menit to a davat z kazdeho nieco, a on mi to ofrfle protestom! je to tazke a len nechcem trapit svoje dieta a seba!dakujem

@petrushkasc tak uberaj tych lyziciek cim dalej tym viac, az bude mat len cistu vodicku, nebude to samozrjeme otazka 3 dni 😉 ale postupne, aby si tu zmenu nevsimla, ale pomaly a nenapadne si na nu zvykla.
Ak ti pred spinkanim spapa polievocku + na spanie este mlieko, tak to je OK si myslim. Hlavne je, ze to jedlo spapala. A po spanku pockat a ponuknut druhe jedlo.
Moj nikdy, ani doteraz nezje zaradom polievku + druhe. Proste ma dost. Musi mat medzi tym prestavku, aj hodinu. V skole to je samozrejme ine, musi zjest obe naraz - po sebe. To sa ale odrazi aj na mnozstve zjedeneho, menej polievky + menej druheho 😉