icon

5-mesačné bábätko nechce piť vodičku

6. júl 2023

Ahojte dievčatá. Mám 5 mesačné bábätko a nechce piť vodičku. Pýtala som sa pediatra, či nemôže čajík pre detičky a povedal že LEN vodu. Pritom viem z okolia, že mamky bežne dávajú deťom čaje. Je na tom niečo zlé? Lebo ja nevidím dôvod prečo nedávať. Mne ho mama tiež dávala, mužovi tiež a všetky tieto,, staré " matky dávali čaje. Nerozumiem vyjadreniu pediatra 🙄

Strana
z2
autor
6. júl 2023

Ten článok som radšej nedočítala

daniela1911
6. júl 2023

Keď je naozaj horúco a nechce vodu, môžeš mu dať tento čaj, je od 1.týždňa bábätka. Uvar ho napríklad “redší” do väčšieho množstva vody. Možno zachutí. Na vodu si zvykne postupne. Zatiaľ pozná len chuť mlieka. Pre trochu neochuteneho detského čaju sa jej nič nestane.
https://www.mojadm.sk/apotheke-detsky-bio-bylin...

andrea_82
6. júl 2023

@slovakboy fakt nevidim dovod davat takemu malemu babatku glukozu do caju! Zbytocne ho nauci na sladke. To bola velmi zla rada.

anavixy
6. júl 2023

@luliu mlieko sa ale do bilancie tekutin veru rata, dokonca aj polievka sa tam rata.. darmo je to jedlo, jeho zakladom je voda, je tekute, su to prijate tekutiny a je jedno ci je to UM ci MM, kazda dalsia voda ako napoj je len doplnok tekutin. Dieta ma vypit cca 120-150ml/kg vahy (meni sa to v zavislosti od veku, neskor este menej) tekutin za den aby bolo dostatocne hydratovane a pokial tuto potrebu pokryje mlieko tak je to uplne vporiadku, ale samozrejme ponukat vodu dietatu treba, obzvlast v lete.

laurika554
6. júl 2023

@valeriakadarova skus davat viac polievok, ked samu vodu odmieta...

laurika554
6. júl 2023

@beata_k zas takemu malemu z kohutika by som asi nedala, minimalne do roka by som vodu prevarila.

slovakboy
6. júl 2023

@andrea_82 existujú aj detské čaje aj instantné v lekárňach sú. Keď nie je dojčené len na UM tak treba mu vodičku inak ho zapečie a bude ťažko kakať.

andrea_82
6. júl 2023

@slovakboy ok, tie caje mozu byt, su prisposobene detom. Ale na co ta glukoza?!

luliu
6. júl 2023

@slovakboy glukózu zbytočne dávať bábätku.... Aký v tom vidíš zmysel? Ono nepozná chute, načo ho učiť na sladké?

jeliz59
6. júl 2023

Granulovy čaj sunarek od ukončenia.4 mesiaca....fajný....kupujem v dm

slovakboy
6. júl 2023

@andrea_82 neviem myslel som že glukóza je na všetko keď treba energiu ale asi nie. Tu treba vodičku, čiže čajík.

jar_ka
6. júl 2023

Ja som dávala malej od prvého týždňa fenyklovy čaj aj vodu a je plne dojčená, a to mi odporučila lekárka dávať, malá teraz nemá problém s príjmom tekutín. Samozrejme bez cukru a glukózy alebo čo tu bolo odporúčané... Fenyklovy čaj som kupovala v lekárni je určený pre deti od prvého týždňa.

laurikalalinka
7. júl 2023

Prečo by nemohlo čaj?slabý čaj napr. Harmančekový...

luliu
7. júl 2023

@jeliz59 fajny, plný cukru. To nie je čaj, je to nápoj, máš to tam aj napísané, takéto niečo je absolútne zle pre dieťa aj staršie a nie pre bábo.

evickuska
7. júl 2023

musi pit aj vodicku pomedzi UM, mna na to kazda Dr. upozornuje a zvlast v teple 😑

evkamotka
7. júl 2023

Anonym, jasne ze by mi bolo dlho v horucave nepit. Nezarabas to mlieko z dvoch deci vody? Ktore nasledne vypije? Takze jej dávaš dve deci vody kazde 3hod?
Niekto mi tu pisal, ze to sa nezaratava do prijmu tekutin ale to nie je pravda. Je to skutocna voda, ktoru skutocne vypije. Mimochodom aj pri mimo babatiek sa pri pocitani prijmu tekutin rata napr. polievka

valeriakadarova
7. júl 2023

@laurika554 ani polievky nechce 😒

alexach
7. júl 2023

Moj je tiez na UM a nechcel pit vodu. Tak som mu dala do 90ml len jednu odmerku UM a bola to viac voda ako mlieko, ale oklamala som ho tak a co to vypil. Alebo mu skus dat tu vodu teplu, moj taku obcas vypije.

simca06022011
7. júl 2023

opatrne so sladkymi vecami aby si nemala problem s prikrmami ;) a za mna su detske caje, od par mesiacov, orbila som uplne slaby a skusala ale mala mi to tiez nepila nijak extra.. pokym dostatocne cika, neriesila som velmi. Potom uz ako prikrmy pribudali zacala aj pit, a ja som jej napr robievala polievky zeleninove a tak a v tom mala vodu

kris_tin257
7. júl 2023

Ak má dosť pocikanych plienok netreba dávať vodu a už určite nie čaj, moja má 4,5 mesiaca vodu jej nedávam akurát keď je teplo si častejšie pýta mliečko ale keďže má v pohode tých 5 pocikanych plienok denne tak to neriešim

stanulienkat
7. júl 2023

@slovakboy vies co je instantny caj?? Granulovany cukor s farbivom, aromou a prichutou. Naco by som nieco take davala dietatu? Ved taky odpad by nemal pit ani dospely.

Aurorka: Dietatu staci prevarena voda z vodovodu. A ze ju dieta nechce?? Preco by malo chciet miesto mlieka obycajnu vodu, ked mlieko je chutnejsie?🙂
Ale samozrejme vodu treba nukat. Zvykne si.
A ze tvoji rodicia davali caj? Davalo sa vselico. V 3 mesiacoch vyvar a v 6 klobasa. Chore....

lydiasabolova
7. júl 2023

vodu vyskúšaj zohriať, malé detičky sú prekvapené z chladnejšej vody, lebo sú zvyknuté na teplé mliečko.. zo skúsenosti ohľadom čaju: nie ovocné, hoc aj píšu, že od 4.mes.. moje detičky mali začervenané dupky, pišuľku.. mne sa osvedčil leros rakytníkový.. a lúhovať len krátko, cca 2-3 min v trochu viac než 250 ml vody.. a nečakaj, že ti vypije veľa.. ja mám teraz napr 9 mesačnú a vypije mi max pol až 1,5 deci za deň, kedy ako

slovakboy
7. júl 2023

@stanulienkat lekársky detsky čaj je čaj a nie farbivo. Instantné veci nie su automaticky chémia. Proces sušenie je známy už veľmi dávno. Tak cukor asi nie je vhodný.

stanulienkat
7. júl 2023

@slovakboy termin lekarsky detsky caj neexistuje. Instantny nerovna sa suseny.

jeliz59
8. júl 2023

@luliu v poriadku ....každý má iný názor...tento je tvoj..... kazdy nech si dá svojmu dieťaťu pit co chce...autorka sa pytala ja poradila....

Strana
z2