6 mesačný chlapček odmieta jesť aj piť. Pomôžete?
Ahojte,
prosim vas o pomoc,ak ste sa niektora stretli s takymto problemom.Moj 6mesacny syn odmieta pit UM.Musime prejst na krmenie z flase kvoli mojim zdravotnym problemom.v januari mam kontrolu,takze dovtedy musim maleho naucit na flasu.ked bol mensi,tak parkrat pil flase,a bolo to bez problemov.teraz?place,len co vidi,ze idem k nemu s flaskou.Vyskusali sme uz rozne znacky UM/rozne flase/rozne cumle,skusala som si odsat mliecko a tak mu ho dat,ale nic.Skusal ho nakrmit muz,ale vysledok rovnaky. ☹ proste uz 3.den neprijma ani vodicku ani mliecko ani prikrmy.neverim,ze nie je hladny,chudiatko.vcera som do neho dostala nasilu 120ml mlieka cez striekacku,ale co to je za cely den?Boli sme u lekarky,tak ta poradila len vydrzat.trochu sa obavam,aby nebol dehydrovany.Poradite mi,ako ste to zvladli s vasimi detickami-prechod na flasu a UM?
Dakujem za vsetky rady.
A aj ho skontrolovala,ci ho nieco netrapi v pusine?
Inak,moja sa chytila na flasu az v roku. Tiez skusali sme vselico, lebo som mala ist na 4dni do nemocnice.. Nenaucila sa,ale aspon papala prikrmy (kvoli tomu sa zacalo s kasou skor ako som chcela), no a tekutiny jej lyzickovali,no z toho ju zduvalo. Nastatsie ja som sa mohla vratit k dojceniu a v roku s akonecne chytila na 1typ cumlika a zacala pit vodicku. No UM az v 23.m akceptovala..
Skoda,ze musis odstavit,zelam vela sil,jedine trpezlivost a ponukat,po lyzickach,v malych davkach,hadam sa chyti. A skus mu vysvetlit,preco uz mliecko z didy nemoze-maminka je chora,mliecko nebude uz dobre,bolelo by ho brusko a nejak tak. Babatka su vnimavejsie,nez si myslime... Skus taku vaznu debatku s nim.
Drzte sa!,aby ste nemuseli riesit dehydrataciu..
Určite kontaktuj nejakú laktacnu poradkynu, ona ti poradí, niekedy dokonca lepšie ako lekári, tí majú občas mylné a zastarané názory na dojcenie a riešenie takýchto problémov... doporučujem stránku mammila.sk držím vám palce
Nám malá odmietala fľašu keď jej išli hodné rezáky, všetko len na lyžičke a mliečko z fľašky len keď zaspala sme vedeli do nej dostať.. 😒 Už sa prerezali a je to lepšie..

a čo lyžičkou?