7 mesačná dcérka nechce papať

meggyinka
28. feb 2017

Ahojte mam 7 mesacnu dcerku. Prikrmujeme od 5.5 mesiaca. Prvy mesiac papkala krasne ukazkovo no teraz ani usta neotvori voobec. Ked vidi lyzicku hned zacne kricat a protestuje. Trva to uz 1.5tyzdna tak neviem . Nemate nejake finty a rady? Obedujem pri nej aj manzel. Ked papa.e my furt jej daco ponuknem. Ani lietadieljo nezabera . Dakujem

divozienka26
28. feb 2017

@meggyinka Vobec sa tym netrap je este mala, vobec nemusi byt prikrmovana ak teda nie je brutal podvyzivena, ja som sa tiez trapila behali sme s tym po doktoroch, mne odmietala jest do dvoch rokov !! a doktor povedal ze ak nechudne tak nech to neriesim. To povedal primar na detskom gastro a tiez povedal ze dietatko nie je hlupe od hladu urcite nezomrie. Mame mu ponukat cca kazde 2h ak nechce nevadi. Urcite nie natlakom aby nevznikol daky blok.

veronka1234
28. feb 2017

Pridam sa k tejto diskusii, lebo my mame so 6 mesacnym synom ten isty problem 🙂 ibaze on nepapal nikdy 🙂

meggyinka
autor
28. feb 2017

@divozienka26 dakujem...ona pekne jedla mala som radost supla som jej aj ovocie ale asi sa vratime na zaciatok a zacnem len s obedom a ked sa rozje dam desiatu....dr.mi povedala ze uz moze mat jedlo 3x do dna no ale radsej nech zje jedno poriadne ci?

lorela
28. feb 2017

@meggyinka Môže byť z nej síce extrémny nejedáčik 🙂 ale v každom prípade v 7. mesiacoch už čas na prvé príkrmy rozhodne je.
Správne si podotkla, ovocie nie je vo vašom prípade teraz celkom vhodná voľba, keďže si môže ľahko zvyknúť na sladkú chuť a to ostatné odmietať.
No stále ste len na samom začiatku prikrmovania, preto skúšaj rôzne kombinácie rôznej hustoty. Možno prídeš na to, že ti krásne zje zemiak s cukinou hustejšej konzistencie ale ani za svet redšej a už vôbec nie zemiak s brokolicou 🙂. Skúšaj - kombinuj. Pridaj mäsko (mladé a najlepšie domáce ak by bola možnosť).

glorikarebeka
28. feb 2017

presne ako napisala
@divozienka26 ja som sa tiez pri prvej dcerke natrapila a pri druhej uz neriesim ked priberaju tak je vsetko ok a ono mozu jej ist aj zubky hlavne prisun tekutin a urcite nenutit

erikavesela
28. feb 2017

Nas maly ma 10 mesiacov a papa krasne..obcas ale mame stavy, ze odmieta...u nasho funguje odputanie pozornosti od jedla...starsi syn mu robi opivky a on sa sustredi na brata a zabuda pri tom, ze vlastne otvara usta a papa🙂