Aké jedlo nedávate svojim deťom a prečo?
Môžte napísať aj vek.
Čo im nedovoľte?
Ja nedovoľujem (škôlkarom) lizatka, cukríky veľmi zriedka. Radšej dám dobrú kvalitnú čokoládu.
Nemám rada keď muž dáva deťom parky/ špekačky, vegetu, prisála hrnce lebo vraj slabo dochucujem...
Áno, prvé obdobie prikrmov boli u nás hádky. Potom som zhodnotila že mi nestoja za pokazené manželstvo. Polavila som. Snažím sa zdravšie dávať deťom, občas prezmurkam keď im dáva hovadiny.
Parky kupuje najkvalitnejšie, vegetu som kúpila domácu sušenú ( zdravsiu variantu), muž má klasickú do každej polievku to je 🤮🤢 každá polievka mu chutí podľa mňa rovnako.
A nemám rada keď k skoro každej polievke deckam dáva pečivo...aj k jogurtu ,🤦 našťastie málokedy chcú 😅🤣
Moj ma 3 a davam vsetko s mierou. Zje mi vsetko, od ruzickoveho kelu az po kinder cokoladu 🙂 zelenina, ovocie, maso, ryby aj menej zdrave jedla. Tym, ze mu nie je sladke (nezdravsie) vzacne, tak si castokrat zoberie radsej pomaranc alebo mrkvu, ako lizatko.
Parky, salámy, pašteky a všeobecne údeniny. Najradšej by som nedávala ani sladkosti ale to občas dám 🤷😄
Od roka jedla dcéra všetko čo my aj keď niektoré jedlá len ochutnala
Nič som nezakazovala, všetko primerane
vsetko okrem vsetkeho co v nasom kraji nerastie alebo take ze plesnive syry, ziadne morske plody a spolocnost.
A myslíš, že v škôlke nesolia, nedochucujú? ... ja dcére neodopieram nič, čo chce, dostane, samozrejme s mierou ... mám kolegyňu, má syna 2,5 ročného a ešte nikdy neochutnal čokoládu, cukrík, lízatko ... mne osobne to príde cez čiaru ... a potom sa matky čudujú, že ich deti majú vo vyššom veku tráviace problémy ... môj názor je taký, že dieťa by malo, od určitého veku samozrejme, ochutnať všetko.
a nic nepasterizovane. kvoli borelioze.
@dzulli1980 tak s mierou, suhlasim. len co sa tyka nepasterizovanych veci mam respekt
@bublinka1426 Nepasterizované by som dieťaťu nedala ani ja ... ani ja nejem nepasterizované.
Ja dám všetko na čo ma dcérka chuť . Jedine sladkosti dávame malo.
Má 3,5 a je všetko čo my. Dokáze zjest na kilá ovocia a zeleniny, tak kludne moze aj cokoladu, lizatka a cukriky.
Na večeru slaninu aj klobasu s cibulou, aj párky.
@dzulli1980 nie som sice tvoja kolegyna, ale moj syn vo veku 2,5r nejedol cukriky, cokolady, ani lizatka. Nevidela som dovod, sladke mal uplne v pohode - domace kolace, buchty, sladke obedy, puding, piskoty.. Prosim ta, mozes mi vysvetlit, ake traviace tazkosti bude moj syn v buducnosti mat? Akoze jeho telo nebude vedet stravit cukrik, ked na to nie je uceny od batolata? 😅
@marzuz89 Nechaj sa prekvapiť 😉
@bublinka1426 takže deťom vôbec nedavaš pomaranče, mandarínky, banány, ananás, len sladkovodné ryby, žiadne napriklad sardinky, žiadne arašidy, kešu, mandle, kokos, žiaden olivový olej…
Moja bude mat o mesiac 3 roky a okrem kvalitnej sunky, co mala parkrat este nemala ziadne udeniny v style slanina, parky, salamy a ani tak skoro jej nemienim dat...samozrejme.nepasterizovane a plesnove syry nemala...nedavam cukriky ani klasicke lizatka, ked uz davam lizatka z hroznoveho cukru. Inak kusok cokolady ci keksiku jej dam, hlavne ked pristihne mna, ako to nenapadne tlacim 🤣
@sisaka presne tak vela z toho nedavam a vies preco? lebo sa mi vyhadzala. takze max pomarance mandarinky...banany,..nic ine.
Ja davam vsetko :D kupujeme len to najlacnejsie
@sisaka tieto ostatne su pitsoviny co nase decka nepotrebuju, to sa len matky pretekaju ze co. a vies co ti napisem? tym svojim daj co uznas za vhodne. drzim palce. nasej som naozaj skusila aj mango ananas a tak ale tym ze to prirodzene nedozrieva v nasom geopasme, to moze sposobit len sarapatu.nic v zlom. nasa naozaj mala reakcieaj po ananase aj po mangu ci avokado, ryby davam striedmo tiez.
Ja nie som vobec nejaka bio raw vege osoba, aj dieta dostane kukuricne chrumky aj ked ich nepotrebuje, aj kupovany prikrm dam.. ale napr. nechapem preco niekto dava 8mesacnemu dietatu jest mliecnu cokoladu, zuzlat kozku zo slaniny alebo ochutnat penu z piva 🤯 fakt nechapem
Nechcem tu nikoho označovať, ale tie čo píšete, ze dávate deťom VSETKO, tak to aj na vás pekne vidno. Rovnako vediete svoje deti k nezdravemu životnému štýlu, čo je veľmi smutné.
Už keď je to vám jedno, je to vaše zdravie, ale chudák deti.
Ja nie som žiadna bio matka, ale používam zdravý rozum a to co si ja nedovolím jest, nedávam ani mojim deťom. Colu ( vôbec sladké vody...) nedovolím dieťaťu snáď nikdy, až keď si ju sám bude chcieť kúpiť niekde v kaviarni... cukríky, čokolády, keď sa tomu nevyhneme niekde na návšteve...alebo keď si dedo nedá po 180x povedať- nerobím drámu...
Ale u nás doma by ste nenašli udeniny, ani len minerálky (nie to colu), cukríky ani chipsy ci tyčinky. Nám ani nenapadne v obchode to hodiť do košíka, návštevy sa musia zmoerit s orieskami (nesolene, neprazene) ...
@bublinka1426 neviem, ake pičoviny máš na mysli, ja som sa slušne spýtala, lebo som celkom nechápala, či naozaj deťom nedavaš nič, čo sa Slovensku nedopestuje, alebo si ani neuvedomuješ, že kopec potravín, ktoré bežne jeme, v našom pásme nerastú.
Absolútne nikoho nepresviedčam, že ma niečo dávať jesť, veď ani nepíšem, čo JA dávam deťom jesť 🤦♀️
@sisaka nerastu a z vasciny mala moja reakciu, to je cele. a samozrejme ze skusam vsetko. ako zdravy rozum povoli ale tieto ''nie nasoho geopasma'' veci mala reakciu.
Ale tak každý má svoj nejaký životný štýl. Mam kamošky, ktoré len bio raw...a potom tie, co deťom dajú colu od roku, chipsy bežné v kočíku...rožok od 6mes...
Neriešim to, môj názor poznajú. Nie je to dôvod na ukončenie kamarátstva 😆
@simona20201309 si si ista?
poznam zenu co dava pomaly denne mekkac a sladke, a vazi 50kg aje totalne zdrava :D generalizacia jak hrom, gute nacht
@bublinka1426 tak také tiež poznám, len vacsinou také osoby zjedia až ten mekac za celý deň.... a nejde len o postavu, ale telo sa jej raz za to určite poďakuje.
@simona20201309 no ja sa skor bojim ze strava voda a vzduch co dychame uz neni co bolo. a to je horsie :/
No ja dávam svojmu dieťaťu všetko ... obaja s mužom sme štíhli, dcéra tiež ... tak nevypisuj hlúposti ... NIČ NA NÁS NIE JE VIDNO ... a doprajeme si aj nezdravé, aj mastné ... samozrejme s mierou ... len aby Tvoje dieťa raz netrpelo obezitou len preto, že raz, keď mama nebude nablízku, zje údeninu a dá si Colu resp. inú sladkú vodu prípadne chipsy.
@simona20201309
@dzulli1980 moja staršia začala jesť takéto hovadiny až v škôlke.. čo je na Tom divné? Nie je to potrebné k zivotu
Dcéra nedávam Alkohol a sladkosti ci slanoszi pred obedom alebo ak nezje jedlo kt je nachystané. Inak môže všetko s mierou.
Ale predsa len nedostáva carpaccio a tatarak, keďže to je zo surového masa
@simona20201309 nemyslím, že by na nás bolo vidno nezdravý životný štýl, sme štíhli, žiadne alergie, tráviace problémy, imunita vynikajúca.
Áno jeme všetko načo máme chuť, ale napr. rezne máme raz do roka, hranolky nerobím vôbec, v zime si urobíme mastné pečené bravčové, občas si dáme čipsy, čokládu .... a pod.
Stretla som deti vychované na zákaze .... na ihrisku by zjedli aj sáčok od čipsov, či cukríkov, v škole vymieňali zeleninu z desiaty za čokoládu
Každá matka robí pre svoje dieťa to najlepšie .... čo uzná za vhodné, žiadny extrém ale nie je dobrý

Môj bude mať tri roky a nemáva cukríky, lizatka, čokoládu a sladkosti (ale keď doma upečiem alebo ideme do dobrej cukrárne tak mu koláč dám), určite nedovolím hranolky ani nič z fast foodov, zatiaľ nie slanina špekačky údené veci, huby a nič pikantné 😊