Aké jedlo pre 1,5 ročné dieťa, ktoré odmieta Hipp a príkrmy?
Ahojte, potrebujem surne radu.. totiz ideme na lyzovacku na Slovensku, mala ma rok a tri mesiace a ja jej stale varim, ona odmieta akukolvek Hippku, ani ine znacky, proste ak nenavarim, tak ine na obed odmieta. Budeme v hotely (bohuzial), kde varit nemam ako a kde, tak vas prosim, viete niekto poradit ako ju tam prestravovat? Uz trosinku solim jedla, ale na slepaciu polievku v restauracii s vegetou.. neviem, mozem jej dat? Budem vdacna za akekolvek rady. Alena
@stanislavao nic v zlom, ale ruske vajce alebo majonezovy salat 😕 😕 😕 😕 urcite nema jest vsetko, zaradom atd..alebo najlepsie zacat davat parky, prazenicu so sunkou alebo halusky so slaninou? 😔 😔 😔
@hrevuska čauko...ak nijak neznesieš predstavu o jedení rešt. jedla (aj keď si myslím, že by sa dalo vybrať)- môžeš si stravu pripraviť doma - uvariť mäsko, zeleninku, dať do fľaštičky, zasterlizovať. Preniesť v nejakej chladniacej taške - a na mieste dať do chladničky a potom ohriať. Môžeš si tak pripraviť výživku, zeleninku, zeleninku s mäskom, cestovinky...rovnako sa všetky tieto veci dajú naporciovať, zmraziť a v chladiacej taške preniesť..Plus čerstvé ovocie, zeleninka..nejaká tá kaša...a bude 🙂
ja by som objednala nieco v restauracii, napr ryzu, zemiaky myslim,ze to by sa dalo. Len pozor, teraz bola ta afera s polskou solou a vajecnou zmesou, ktovie z coho varia v tom hoteli v Tatrach, zvysok by som poriesila ako dievcata pisali - jogurty, ovocie, pripravit na izbe. Chlebik s masielkom, pripadne natierkou, to sa tiez da pripravit.
@jabadaba @estterka Diky baby, ako.. nesnazim sa uplne bio stravovat, ani malu, nechcem zas, aby ju porazilo, ked jej daju neskor v skolke chlieb s pastetou :D ale tiez jej nedavam kuracie, len morcacie alebo telacie, popr. hovadzie.. nekupujem sice bio zeleninu a ovocie, ale vyhradne zo Slovenska, nedavam ani moc sladene ani moc solene, ale zas ani nie bez toho.. Tak normalne si myslim.. A bohuzial viem ako to chodi v restauraciach, preto tie obavy. Im je dooost jedno ci to ide dietatu, povedat to mozem, ale objednavka kucharovi bude bez poznamky "pre dieta", cize.. sme zase tam.. Mc Donald absolutne odmietam, ruzovu hmotu moja mala nebude jest. Asi stavim na tie cestoviny, popr. varene zemiacky, pomagam a dam trosku mlieka a bude mat pyre ;) Spolieham, ze tam bude nejaky obchod, nakupim jogurty, ovocie a budem kombinovat s pecivom s Kiri syrom a pod..
A ohladom tej osvety tu na Slovensku.. pocestovala som pomerne vela a prave preto mam obavy tu "doma", bo viem, ze sem sa to dostane bohvie kedy.
A este raz vdaka za vsetky rady 🙂
@stanislavao no tak takyto typ ja nie som a nebudem jej zbytocne este zatazovat zaludok majonezou. Ona nemoze ani vajicko, resp. v pecive alebo ked je "zakomponovany", tak nic, ale ked som jej pridala vajicko na tvrdo alebo spravila vajickovo rascovu polievku, vzdy zvracala a do druheho dna v sebe neudrzala ani caj, takze ja na ten jej zaludok musim ist pomaly, ci chcem/ci nechcem. A ja jej davam normalne jedlo, ale ktore ja varim a nie glutamanove veci z restauracie, ja som matka a chcem, aby sa naucila jest zdravsie ako napr. aj ja, nech ma spravny zaklad a nie Mc Donald a podobne veci, ani nemozem napisat jedlo, bo to jedlo nie je..
@hrevuska my sme tam boli v lete, strava bola skvela, mali sme aj vecere, akurat maly vtedy este nejedol, kedze mal 5m. obedy sme riesili kade tade.. My sme chystame do grandu v Jasnej, berieme aj nasich, nech strazia deti, kym budeme s manzelom lyzovat..Som ale znechutena z tej ceny a podmienky zaplatit dopredu,tak nechavam rezervaciu asi az do piatku, snad deti neochoreju..
@evala velmi zlu. Zeleninu som v Tatrach nevidela, len v podobe calamad. No a ak sa aj nieco zmenilo, kazdopadne, ved to nedavno v suvislosti s kauzou technicka sol odznelo - 90 % restauracnych zariadeni v Tatrach nakupuje z Polska. Zeby hotel tvojho manzela bol vynimkou? V to neverim. Vsetci chcu co najviac usetrit, za par centov by si dali kolena vrtat a zrazu tatranske podaktore hotely budu ine? Nepresvedcis ma. Ostatne, z BA to nie je o nic lepsie. A to sme od polskych hranic dost daleko. Ale kvalitou to tu neoplyva v restauraciach. Vsade sa podvadza, kradne, ja uz neverim nikomu.
tak aj ja si pridám do vašej debaty mi cestujeme buduci piatok do nedele teda na predlžený víkend do Vysokých Tatier do hotela slovan v Tatranskej Lomnici,moc sa tešíme.A čo sa týka mojho jedáka malinkeho moc toho nechce papať a hlavne ked sa má papať vtedy nechce potom ked sa všteko sprace tak už pýta,takže tiež sa neviem dočkať jak to budeme robiť my.Kedže budeme mať ranajky ona nebude chvieť vratime sa na izbu atam jej nebudem mať čo.Ale samozrejme nakupim si neaké jogurty,pribináčikov,ovocie,presnidávky,a uvidím čo ešte vymyslím. 🙂 No hold povedala som si ekd nebude chieť papať snád počom pochopí že bude musieť byť hladná.,Stačilo mi ked sme boli v novembri tiež v Tatrách a vobec tam nechcela papať objednávali sme koli nej aj zvlášt porcie ktoré boli nedotknuté a vobec nechcela papaž ..Tak som tiež zvedavá ako tentokrat dopadneme.. 😔 😲
@hrevuska no my ked sme boli v novembri ale to bol hotel Uran to je nič moc ale bol blýzko toho vášho Grand hotela Praha,tak vtedy sme sa tam kupali voda bola teplá asi okolo 33 stupnov a bolo to asi pre malu velmi dobre ked von nechcela isť a von s plačom sme šli strašným 😀 a mali sme tie kupacie plienky...a teraz tiež zoberem pre istotu tri zosebou 😀
@stanislavao
Tento clanok je sice stary,, ale nemyslim, ze sa na nom odvtedy vela zmenilo 😉
http://ekonomika.idnes.cz/kupovana-kojenecka-vy...
Kupovane vyzivy nie su zbrndy.. Moj maly na nich fici od 6. mesiaca.. a je z neho krasne a hlavne zdrave mimino,, nikdy nebol chory... Ten vyber v predsnidavkach je uzasny..a viem, ze mi papa rozmanitu stravu.. Poznam maminky, co varia a ked sa ich spytam, co varili, tak na 90% je to kuracie maso.. Takto davam svojmu prckovi okrem kuraciny i morcacie, kralicie, jahnacie, telacie, hovadzie a niekolko druhov ryb.
Ty si skutocne solila svojmu dietatu od zaciatku? Nikoho nebudem sudit, su to nase deti a my sme ich rodicia, kazdy si ich vychovavame v najlepsej viere. Ale ked 100% odbornej literatury uvadza, ze sa dietatu do 1 roka nesmie podavat ziadna sol,, tak to urcite nemyslia ako vtip 😉 Miminku skodi, i dospeli ludia solia omnoho viac ako je zdrave: Pise sa: "Znížený príjem soli preukázateľne znižuje riziko mozgovo-cievnej príhody a srdcového zlyhania"
Niekto tu tusim pisal, ze 1.5r dietatu dava McDonald... Este Coca-Colu k tomu a poldeco vodky a je to dokonale 😅 samozrejme srandujem....
Inac k teme 😅 1.5 rocnemu dietatku by som aj ja dala jedlo z restauracie, nieco na prirodny sposob... Tych par dni to urcite zvladne v pohode 🙂 drzim palce
@hrevuska
normalne si uvar a potom to zasterilizuj-do malych flasticiek od presnidavky alebo 03dcl-a mas to nebudes mat stres a mala bude spokojna-
Ak teraz niekde ideme, tak jej v pohode dám polievku z reštiky - ešte sú aj takí zlatí, že mi ju "zahustia" rezancami, zeleninkou. Niekedy, ale málokedy jej dám aj druhé jedlo, väčšinou ryžu s mäsom.
Jedla už aj palacinky. Ak nezjedla, dokrmila som ju ovocím, jogurtom, či piškotami. Proste niečo vždy chrumala.
ako ked zavaras-teda-nachystaj si umyte flasticky ,napln si ich uz uvarenym jedlom-neviem urcite aj mixujes ze,a zatvor-viecko musi byt taktiez umyte a najma suche.potom si das na spodok hrnca utierku a studenu vodu-flasticky tiez musia byt sudene alebo letne-s jedlom-zalejes vodou tak aby siahali asi do 3/4 flasiek-v klude tam naukladaj kolko sa ti zmesti po stojacky-potom zakry a nechaj zovriet vodu ked zacne bulat tak prepni na menej a hrniec nechaj zakryty budes pocut ako vicka "pukaju"nehaj nejakych 10min.a potom ich vyber a ja davam este po vybrati do uteraku-alebo deky nech zostanu v teple a neham az vychaldnu-zvacsa aj cely den-ved najskor vyskusaj a uvidis viecka musia byt dobre prichytene inak sa ti jedlo skazi-odp.najskor vyskusat uvidis-ale myslim ze je to dobre riesenie-my sme tak robili ked sme cestovali na dovolenku tiez pre deti som robila aj masko -zavarat sa da vsetko-aspon myslim-
Baby, rady tu podaktore zdoraznujete tie polievky ako nieco neskodne. To ste naozaj take presvedcene o tom, ze polievky v restikach su nezavadne? Ved to sa dochucuje bujonmi s obsahom glutamanov, kde by dosli ak by mali varit pravy, nefalsovany, neosideny vyvar z kopy masa a navyse kvalitneho? Vazne si robite iluzie? Ved to je z 90% bujon plus vegeta ako dochucovadlo. Do tych polievok by som sa v pripade tka maleho dietata velmi nehrabala. Aj pre dospeleho to nie je nic moc, clovek v nudzi zje, najest sa niekde musi, ale zeby nadsenim skakal co do seba prace....no a po tych skandaloch by som to uz vobec nepodcenovala, uz vidim hotely ako sa zbavuju uz nakupenych zasob ledbo nejaky skandal. Jasne. 😝
No jo, a to tu mame mamicku, tak ruske vajce, majo salat....moj Ty smutku dobrotivy!!!! Sak vsetko, aj spod seba, hlavne ze je zaludok plny, co na tom, ze cim je naplneny, vsak? Ked sa nic nedeje do sekundy po konzumacii tak si ludia mylne myslia, ze sa nedeje nic. Omyl a tazky. Pekne zakladate svojim detickam do buducna. Ale nedivim sa, ja ked som videla mamicky co v parku na lavicke vystrojili svojim drobcom piknik v podobe plastoveho taniera plneho hranoliek a veselo dolievali kecup....no co dodat. Nechcela by som sa u nich stravovat. Priserne volaco.
@jabadaba ako študák som brigádovala v rôznych reštikách..v Tatrách..v KE - a vždy sa robil ozajstný, skutočný vývar, kapustová sa robila z riadneho údeného, atď. A trúfam si povedať, že ja osobne rozoznám, či je vývar alebo iná polievka robená z bujónu, či z ozajstného mäsa, zeleniny, atď.
@jabadaba , ja Ta samozrejme presviedcat nebudem, ja pisem len o skusenosti aku mam ja. Ved to nie je hotel mojho manzela, aby som mu tu robila reklamu, on tam len pracuje ako obycajny kuchar, takze na zaklade toho viem, ako a z coho sa tam vari, nakolko sa o tom rozpravame. A to ako, kde a z coho varia zalezi aj od toho aky hotel uprednostnis, ci cenovo pristupny - lacny, alebo niekolko hviezdickovy 😉 A ako som uz vyssie spominala, v tomto hoteli varia zvlast aj menu pre deti 🙂
@minewka no tak ak sa to takto robilo, potom len dobre. Ja som teda uz pozazivala kadejake tzv. vyvary...a tiez glutamanove pochutky rozoznam na hony. To citit aj laikovi. A najlepsie je, ked plavaju v polievke kusocky mrkvy, take tie mikro mini drobky, neklamny znak pouzitia vegety. Noooo a k tym brigadam, mozno Ty si zazila nieco ine, ja ked si pozriem Ano sefe, otaca sa mi zaludok hore futrom. Tak, ze by toto bolo nafingovane? A teda, pozeravam to pravidelne a diel co diel je nejaky pruser co do kvality pouzivanych potravin. Som asi skeptik, uz neverim, ze niekto nieco robi poctivo. Smola.
@hrevuska my hippky nejedavame tiez tak ked sme vonku naje sa hocikde. ked mal rok absolvoval tyzden na hotelovej strave. vzdy sa dalo najst take jedlo ktore by mohol aj ked samozrejme dochutene to bolo ale nikdy nie presolene. U nas doma sa celkovo malo soli. inym to pride vzdy neslane. Takze my uz dlho nevarime zvlast iba pre neho.
Ale polievkam v restikach sa veru snazime vyhybat. ale vzdy zavisi kam idete a ako dany kuchar vari.
to co sme boli na dovolenke tak dam ruku do ohna za to ze kuchar s vgetou nevaril

uff nemyslím,že by som bola nejako brutálne tabuľková mama čo sa jedenia týka....myslím,že všetko s rozumom....ale 1,5 ročné dieťa majonézový šalát? 😕 McDonald? moja dcéra má 3,5 roka a v McDonalde ešte ani nebola a ani tak skoro tam nebude....
ináč sa prikláňam k názoru napr.anjelicek26