icon

Aké máte skúsenosti s prikrmovaním avokádom?

luciamax
12. dec 2011

Dobre rano. Chcela by som 7 mesacnemu synovy dat prvy krat avokado, niejake recepty? patri to do ovocia a ja neviem ako mu to podat. Zmiesali by ste to napriklad s jablkom, prip. hruskou, bananom? Niektora skusenosti?Dakujem

zuzana581
12. dec 2011

@luciamax Avokádo je jedna z potravín, ktoré môžeš pridať kdekolvek. Kludne ho daj aj k vareným zemiakom, surové, roztlačené vidličkou. Alebo k jablčku, prípadne urobiť niečo ako pomazánku. Trošku másla, avokádo a natrieť na chleba, ak také už papáte.

kaja73
12. dec 2011

@luciamax nam sa to osvedcilo k zemiakom-ako pyre zemiakovo avokadove,alebo k bananu.
Tiež pomazanka-napr--syr,avokado,pretlaceny cesnak-ja to vymixujem aby to bolo hladucke.

nessi01
12. dec 2011

ahoj, neviem, preco chces takemu prckovi davat avokado - pri zavadzani prikrmov plati, ze v prvom rade treba davat nase ovocie a zeleninu, cudzokrajne plody su najlepsou cestou k alergiam, avokado nevynimajuc. My mame uz skoro rok a maly je stale na zemiacikoch, cuketke, mrkvicke, petrzlene, tekvici, karfiole, brokolici, spenate...ved je bohate z coho vyberat. Inak suhlas, ze mozes dat do hocicoho, ja by som zostala pri zelenine, s ovocim mi pride avokado trosku odveci, spravidla sa dava do zeleninovych salatov (a sushi 🙂), takze by som to kombinovala mozno so zemiackami, cuketkou apod...

kaja73
12. dec 2011

@nessi01 Dnes sa už avokado odporuca medzi prvymi prikrmmi http://www.alinka.sk/c/zaciname-papat-3238.html

nessi01
12. dec 2011

@kaja73 hej, aj paradajky najdes v kadejakych prikrmoch, inde pisu, ze az od roka, ja si myslim,ze netreba vymyslat, ale napisala som len svoj nazor, samozrejme kazda si aj tak spravime po svojom 🙂

kaja73
12. dec 2011

@nessi01 Moj maly je alergik,chodime na alergo a prave avokado nam bolo odprucene medzi prvym ovocim-od alergologa. 😉
Rajciny s tym neporovnavaj, tie su pomerne casty alegren na rozdiel od avokada. 😉

anjelicek26
12. dec 2011

Avokado sa da v podstate od zaciatku, nie je na nom nic alergizujuce, my davame s masielkom na chlebik ako natierku...

luciamax
autor
12. dec 2011

Dakujem za rady, idem to skusit spravit na obed. Dufam ze mu bude chutit. pekny den.

liliana82
11. jan 2012

@luciamax skuste toto..nasmu to velmi chutilo 😀

:Avokádová nátierka s tofu
1 Avokádo
1/2 šálky tofu
1čajová l. mletej papriky
1PL petržlenovej vňate
1ČL štavy z citróna
1ČL olivového oleja...všetko rozmixovať a natrieť na chlebík,myslím, že vhodné od 12 mes