icon

Aké mliečne výrobky podávať jednoročnému dieťaťu?

bednarka24
31. okt 2025

Ahojte 🙂 aké mliečne výrobky si dávali svojim deťom od jedného roku ? Taktiež v akom množstve a ako často ?
Maly ma teraz 11 mesiacov, zatiaľ papa biely jogurt, maslo dávam buď na chlebík alebo do obedu a robím mu občas domácu lučinu. Ďakujem za každú radu! 😍

pribinak
31. okt 2025

@bednarka24 od roka som už dávala ak smotanu cottage tvrdý syr a aj tvaroch.
Zas to ročne dieťa nezje toho neviem koľko.

anonym_99b7fe
31. okt 2025

Smotanu do polievok som dávala v pohode od roka.
Maslo do varenia a na chlebík skor.
Lucina do rôznych natierok tiez okolo toho 10//11m
Mozarellu po roku..
Mlieko do lievancov tiez po roku
Syry na chlebík tiez okolo toho 10/11m. Množstvo neviem, nejedol toho na kila,

anonym_cbe75d
1. nov 2025

Všetky mliečne výrobky jedol od 8 mesiacov, ročnému som dávala už absolútne všetko čo si vypýtal.
Ako často netuším, ako mi prišlo a taktiež množstvo koľko si vypýtal, sle moje dieťa je veľký jedák, zje čo nezje jeho. Vôbec by som sa nad ročným dieťaťom nezamýšľala, to nie je mimino. Môže jesť hocičo okrem extrémne solenych a koreneným jedál a samozrejme sladkosti s rozumom. Inak nevidím dôvod na nejakú špeciálnu stravu.

bednarka24
autor
1. nov 2025
@pribinak

@bednarka24 od roka som už dávala ak smotanu cottage tvrdý syr a aj tvaroch.
Zas to ročne dieťa nezje toho neviem koľko.

@pribinak tvaroh aký prosím vás ? Jemný plnotučny ?
A cottage keď je tam soľ nevadí ?

bednarka24
autor
1. nov 2025
@anonym_99b7fe

Smotanu do polievok som dávala v pohode od roka.
Maslo do varenia a na chlebík skor.
Lucina do rôznych natierok tiez okolo toho 10//11m
Mozarellu po roku..
Mlieko do lievancov tiez po roku
Syry na chlebík tiez okolo toho 10/11m. Množstvo neviem, nejedol toho na kila,

@anonym_99b7fe ďakujem 🙂 smotanu na varenie / šľahačkovu ?

pribinak
1. nov 2025
@bednarka24

@pribinak tvaroh aký prosím vás ? Jemný plnotučny ?
A cottage keď je tam soľ nevadí ?

@bednarka24 koľko soli je v cottage? A koľko toho ročne dieťa zje….par lyžičiek. Dávala som obyčajný biely
Tvaroch kupujeme tučný.

anonym_99b7fe
1. nov 2025
@bednarka24

@anonym_99b7fe ďakujem 🙂 smotanu na varenie / šľahačkovu ?

@bednarka24 na varenie, šľahačku nepouzivam

anonym_26099b
1. nov 2025

Úplne všetky, ktoré boli kvalitné a čisté. Čiže nie nič ochutené. Ale normalne cottage, tvaroh, maslo, biely jogurt v tom veku už bežne. Nie kvantá toho, ale dávali sme.

anonym_3bbba0
1. nov 2025

@bednarka24 Kravské plnotučné mlieko čerstvé - denne aj liter, keďže jedol veľmi slabo, väčšinou len na mlieku bol. Do varenia smotanu - na šľahanie aj kyslú. Jogurty smitanové ochutené aj biele, tvarohové mliečne dezerty, syry eidam/gouda, mozarella, lučina, cottage. Ale minimálne množstvá. Celý jogurt bol schopný zjesť až v 5-tich rokoch. Dovtedy zo všetkého 3-4 lyžičky.

majlo1234
1. nov 2025

Ja mam sice 1,5 ale z potravin davam vsetko, co mame doma a jeme. Po roku zacala vyberat, takze niekedy je boj nakrmit ju. Jeden tyzden chaluje lucinu, druhy tyzden uz nechce ani tuk🤣

princezna_bosorka
1. nov 2025
@anonym_cbe75d

Všetky mliečne výrobky jedol od 8 mesiacov, ročnému som dávala už absolútne všetko čo si vypýtal.
Ako často netuším, ako mi prišlo a taktiež množstvo koľko si vypýtal, sle moje dieťa je veľký jedák, zje čo nezje jeho. Vôbec by som sa nad ročným dieťaťom nezamýšľala, to nie je mimino. Môže jesť hocičo okrem extrémne solenych a koreneným jedál a samozrejme sladkosti s rozumom. Inak nevidím dôvod na nejakú špeciálnu stravu.

@anonym_cbe75d tak!