icon

Aké ovocie okrem banánov, hrušiek a jabĺk pre 8 mesačné dieťa?

japupko
30. nov 2012

Už neviem čo mu dávať papať. Myslím okrem zeleninky a mäsa.

zzzz128
30. nov 2012

marhule,broskyne,slivky myslím že môže.

matozazzo
30. nov 2012

Ja by som skor pridala ryzu, cestoviny, polievocky... Neviem, od kedy si zacala prikrmovat, ale netreba hned vsetko mixovat... My sme papali zeleninku od 7-10 mesiacov, striedala som ryzu, zemiaky, cestoviny, kur., telacie maso, alebo pridala krupicu, biely jogurt.. S ovocim opatrnejsie, po jablckach a hruskach ju velmi nafukovalo...

31majka12
30. nov 2012

a kasicky mu nedavas?
chlebik s maslom...

ewellina
30. nov 2012

Ja nechápem, prečo sa takým bábätkám odporúča dávať hrušky. Dala som svojmu synovi, keď mal asi osem mesiacov a nikdy viac nedám hrušku takému malému. Čakala nás hrozná noc, čo ho z nej tak nafukovalo. Bola to prvá a vlastne aj jedniná noc, kedy mal problémy s trávením.

something
30. nov 2012

marhule, broskyne...najlepsie nie z dovozu, lebo su striekane kadecim...

simca06022011
30. nov 2012

U nas sa vo 8.mesiacoch jedlo vsetko masko okrem bravcoveho, muka a cestoviny, pecivo (ale to mi doteraz velmi ee...), vsetka zelenina.. a VSETKO ovocie okrem jahod, citrusov (cize bobulove ovocie, marhule, broskyne, jabl a banany, mango strasne lubi a ananas sem tam... no proste vsetko co som nasla... ), zelenina tiez komplet okrem papriky sa mi zda. Na desiatu/ranajky dostavala obylninove kase s ovocim, medikom a pod. Od 10teho sa mi zda uz natierky z avokada apod. Fajnotky...
Mozno som na nejaku vinimku zabudla, ale riadila som sa Bukovskym a jeho kucharskou knihou pre deticky... 🙂))) velmi mi to pomohlo a doteraz si z toho cela rodina robime fajnotky.
Ked je problem stravit nejake ovocie, treba z neho urobit "kompotik", trochu to uvarit/naparit a tak vyskusat.. ja som tak zavadzala aj jablka aj hrusky...

careamell
30. nov 2012

Všetko ovocie okrem citrusov a iných tropických ovocí 🙂

missia
30. nov 2012

ja som davala kiwi,doktorka hovorila,ze v poho...aj tak bolo a dcere nic nie je a ma 3 roky 🙂,slivky,vyskusaj hrozno-to som sice nedavala ale myslim,ze by mohlo byt-jasne ze supku a zrnka nie 🙂),jablko s mrkvou a hotovo najlepsie,nemusis davat do toho nic a je to uzasne !!!!

hromik
30. nov 2012

moj papa naobed polievocku: mrkva, petrzlen, kalerab, zemiak, tekvica hokkaido a masko alebo zltko, polievocku potom zahustim ovsenymi vlockami, kuskusom, krupicou, ryzou, cestovinkou, alebo krupicove halusky s vajickom (najlepsie takou ktoru si sam moze ruckou popapat) alebo instantnymi kasami kukuricnou, spaldovou, pohankovou ..atd. okrem toho robim casto dusene jablka s ovsenymi vlockami to mu velmi chuti, a skus ryzu s jablkom, jablko s cestovinou, varene zamiaky s maslom a vnatou s kukuricnou krupicou, alebo samu kukuricnu krupicu s maslom, tekvicu s koprom a zemiakom, z ovocia zatial davam len domace jablka a banany, ostatne budem davat az v sezone, ale pokial sa nebojis cukru tak v pohode daj domace kompoty so zemiacikom a masko - akekolvek broskyna, marhula, ceresna, slivka, jablko, hruska, - urcite by som nedala bobuloviny typu ribezla, egres, alebo malina, cucoriedka, jahoda. a toto stale dookola - dietatku nevadi stereotyp v strave, ale je dobre obcas trosku zmenit a zaujat chutou. teda u nas to vyzera takto: rano chlebik s maslom do ruky (vacsinu potom pozametam ale nevadi, nieco skonci aj v brusku) alebo par kukuricnych chrumiek, desiata biely jogurtik, polievocka na obed, na olovrant dusene jablcko s vlockami, vecera kasa alebo nic. a okremtoho dam aj cerstve jablcko na hryzkanie. 🙂 no a k tomu este na zapitie mliecko z cicika 🙂 podla potreby

lubina
30. nov 2012

my sme davali bezjadierkove hrozno, ale kazde hrozienko som ŕozkrojila na polovice, aby sa s nim nezacala dusit. Obe dcerky ho maju radi aj dodnes. Kiwi sme nedavali lebo Dr. mi hovorila, ze kiwi je dost podstatny alergen a ze sa neodporuca ho davat tak skoro, ze to je ako s jahodami, tie sa tiez nedavaju tak skoro lebo je to velky alergen, ze az po jednom roku. A co bolo podla nasej starsej najlepsie bol melon Galia, zlty sladky, nakrajany na male kocky.......to miluje aj dodnes, vraj najlepsie ovocie.

rora
30. nov 2012

moja dcera v tej dobe 8-9mes. bola akurat v lete, tak sme vyskusali aj broskyne,ceresne,slivky aj marhule (v tvojom pripade asi len zavarane kedze je zima), ochutnali sme aj hrozno, jahody,maliny ale to len v malej miere 🙂

zuzub
30. nov 2012

my momentálne v tomto "nesezónom" období dávame na desiatu výživky marhuľová, broskyňová, lesné ovocie, slivkovú....domáce máme jablčka tak tie jej uvarím.myslím, že výživky sú vpohode je ich množstvo takže sa dá vybrať 🙂

zmrzlinkams
30. nov 2012

ale kludne možeš davať aj ine ovocie vlastne skoro všetko okrem citrusom tie začinam skušať davať teraz ako je mandarinka a pomaranč a v pohode ale v tom veku som už hrozno davala a kedže sme ho mali velmi vela tak horzno sa jedno od rana do večera a mala si sama oberala velmi jej to chuti, nektorinky, slivky, jahody a maliny - tieto dve jej menej chutilo to viac vypluvala ale skušali sme a nič v pohode nebola vyhadzana, všetko vyskušaj najprv a ked sa nevyhadže do 3 hod. tak bude dobre a može sa staž že ti niektore ovocie nebude chceť a niektore jej bude velmi chutiť - možeš robiť aj kokteiliky ovocie s mliečkom my sme na tom od malička fičali 🙂

skoricaxx
30. nov 2012

no opísali ti tu baby uz všetko, možno možes skusit tak ako mi ze ked varim nam tak malej váčšinou dam uvariť to iste bez korenia a soli, resp ak varim polievku pre nas tak jej odložim a potom ochutim
Na zajtra palnujem tarhonu z masom a niakou zeleninou tak mala to iste... čo sa týka surovín(len varené vo vode)

verronicka
30. nov 2012

my mame 7,5 mes. a ja velmi casto varim ovocie (jablka, hrusky, broskyne, slivky) a rozmixujem na kasu a je presnidavka hotova, nepostrehla som, ze by ho z hrusiek naduvalo. Ovsene vlocky som do toho este nedala..no musim vyskusat 🙂 a ako uz pisali mamicky mozes davat,okrem citrusov a drob.ovocia (jahody, maliny, egrese, ribezle...)

marcela1992
30. nov 2012

čo sa týka ovocia,tak náš papá všetko okrem citrusov,no pomaranč už oblizoval 🙂

bublina83
30. nov 2012

Kazda maminka tu radi vela podla svojich skusenosti, to tu chceme citat 🙂 ale daj na svoj pocit a skusenosti, tvoje babatko je len tvoje a nikto ho nepozna lepsie ako ty 🙂 drz sa len zakladnych pravidiel. Nas maly papka vsetko hlavne vo vyzivach, surove ovocie len banan a sem-tam jablcko. Citrusy sme tiez neskusali, ale v hotovych ovocnych prikrmoch som uz videla cistrusy aj pre deticky do jedneho roka.

bene
28. feb 2015

baby, osobná skúsenosť, malá od 4 mesiacov odmietala mlieko, nechcela pit, vymenili sme potiahla este 3 tyzdne a dost, bola som zufala ze co teraz, isli sme na gastro, boli tam az dve doktorky, jedna vyzivova, druha gastro neviem co, obe sa zhodli ze ak nechce mlieko nech zacne zo stravou pevnou, a pytala som sa co moze jest, tak z nich vypadlo ze vsetko, neprehanat to ale vsetko rad radom, nic neobmedzovat, ziadne cakanie na lepok po 6 mesiaci, tvaroh po roku, jogurt neviem kedy. Skusit vsetko ze co jej chutit nebude to nebude chciet a neskor to skusit znova. Tak s velkymi obavami som zacala zemiak mrkva, varena, potom banan, jablko ale surove, no a na 6 mesiacov jedla pomarance, mandarinky, citron, jablko, hrusku nechcela, banan, mrkvu vsetko surove, to boli nase ranajky kedze mlieko nechcela, dodnes ked vidi mandarinku a ma uz 9 mesiacov, ide vyskocit len aby ju dostala. Nic jej nie je, je uplne v pohode ziadne alergie ziadne reakcie, vsetko uplne v pohode. Takze ja si myslim ze to neprehanajte a skusajte... A paradajkova polievka je uplne ze najoblubenejsia, ved v kazdom prikrme od hami robenom mate paradajkovy pretlak. No jedine co som nedala je uhorka surova, paradajka, redkvicka a paprika toto nas caka v lete zo zahradky