Ako je možné, že sa biely jogurt nepokazil ani po 6. mesiacoch?
Chcem sa opýtať niekoho kto sa do toho rozumie, ako je možné že biely jogurt bez konzervantov, v top kvalite sa v chladničke ani po pol roku nepozail. Sklamalo ma to lebo tej značke verím, ale tomu nerozumiem
Neviem, ci bez konzervantov, ale stalo sa mi nie raz, ze som v uplne najspodnejsej priehradke nie raz zabudla jogurt a vzdy bol dobry, aj po pol roku. Takze mna to vobec neprekvapuje
Aky jogurt? zrejuci?
@enoula no mal by byť zrejuci
@slavkajurko Ved napis normalne znacku, o aky jogurt ide
Domáci jogurt mi tiež veľmi pekne vydržal. Nemyslím si že je to zle. Ono to zrejme tým že sa tam neostane vzduch niečo ako kompót. Mne v jogurtovaci normálne stiahlo vrchnáky ako keby som to zavarala
Nepokazil sa v zmysle "otvorila som ho a vyzerá aj vonia dobre" alebo skôr "včera som ho ochutnala a nie je mi zle, žijem a ani som nezískala žiadne superschopnosti"?😅
Znacka Hollandia
my sme raz v praci upratovali chladnicku a to boli teda za poklady.... 😂 a bol tam jogurt viac ako rok po zaruke a nic mu nebolo, ani vyduty, este aj krasne vonal po jahodach 😂
Len ten zabudnutý nebol bio, no zloženie to iste
@janetinka27 no presne tomu nerozumiem ako je to možné
@slavkajurko Si odvážna žena.👍 Neviem, čo by mňa prinútilo jesť jogurt pol roka po záruke. Možno hladomor a vojna.🤔
Je to úplne normálne je to skôr ochrana pre výrobcu že sa vie zaručiť za kvalitu produktu len do určitého dátumu a potom neručí za to že ten produkt sa nepokazí to ale neznamená že keď je niečo po záruke že to treba hneď vyhodiť pretože to môže byť normálne a jedlé len sa za to výrobca nepodpísal na dlhšiu dobu ako je záručná doba
@malia18 Ty pises o minimalnej trvanlivosti pri jogurte ale hovorime o "spotrebujte do".
- minimalna trvanlivost: vyrobca garantuje ze minimalne dovtedy vyrobok vydrzi a je nezavadny, pokojne ale moze byt rovnako dobry azachovat si vsetky vlastnosti aj o vela vela dlhsie, vyznaceny je datum MINIMALNEJ trvanlivosti
- spotrebujte do: vyrobca odporuca dany vyrobok spotrebovat do uvedeneo datumu, lebo neskor uz nemusi byt nezavadny, mozu v nom zacat prebiehat rozne prirodzene procesy (kvasenie, hnitie...)
Ale v principe hej, mas pravdu, lebo aj to co je "spotrebujte do" moze byt dobre aj dlhsie.

@slavkajurko Tomu sa akosi tazko veri - mozes ten jogurt odfotit?