icon

Ako je možné, že sa biely jogurt nepokazil ani po 6. mesiacoch?

slavkajurko
6. sep 2021

Chcem sa opýtať niekoho kto sa do toho rozumie, ako je možné že biely jogurt bez konzervantov, v top kvalite sa v chladničke ani po pol roku nepozail. Sklamalo ma to lebo tej značke verím, ale tomu nerozumiem

nafka0483
6. sep 2021

@slavkajurko Tomu sa akosi tazko veri - mozes ten jogurt odfotit?

blondiee83
6. sep 2021

Neviem, ci bez konzervantov, ale stalo sa mi nie raz, ze som v uplne najspodnejsej priehradke nie raz zabudla jogurt a vzdy bol dobry, aj po pol roku. Takze mna to vobec neprekvapuje

enoula
6. sep 2021

Aky jogurt? zrejuci?

viestta
Odpoveď bola odstránená
slavkajurko
autor
6. sep 2021

@enoula no mal by byť zrejuci

nafka0483
6. sep 2021

@slavkajurko Ved napis normalne znacku, o aky jogurt ide

cecilia29
6. sep 2021

Domáci jogurt mi tiež veľmi pekne vydržal. Nemyslím si že je to zle. Ono to zrejme tým že sa tam neostane vzduch niečo ako kompót. Mne v jogurtovaci normálne stiahlo vrchnáky ako keby som to zavarala

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
suge
6. sep 2021

Nepokazil sa v zmysle "otvorila som ho a vyzerá aj vonia dobre" alebo skôr "včera som ho ochutnala a nie je mi zle, žijem a ani som nezískala žiadne superschopnosti"?😅

slavkajurko
autor
6. sep 2021

Zatvoreny jogurt na ktorý som zabudla lebo bol v druhej chladničke. Otvorila som ho po pol roku a akoby som ho včera kúpila. Aj dobre chutil

slavkajurko
autor
6. sep 2021

Znacka Hollandia

janetinka27
6. sep 2021

my sme raz v praci upratovali chladnicku a to boli teda za poklady.... 😂 a bol tam jogurt viac ako rok po zaruke a nic mu nebolo, ani vyduty, este aj krasne vonal po jahodach 😂

slavkajurko
autor
6. sep 2021

Len ten zabudnutý nebol bio, no zloženie to iste

slavkajurko
autor
6. sep 2021

@janetinka27 no presne tomu nerozumiem ako je to možné

suge
6. sep 2021

@slavkajurko Si odvážna žena.👍 Neviem, čo by mňa prinútilo jesť jogurt pol roka po záruke. Možno hladomor a vojna.🤔

malia18
6. sep 2021

Je to úplne normálne je to skôr ochrana pre výrobcu že sa vie zaručiť za kvalitu produktu len do určitého dátumu a potom neručí za to že ten produkt sa nepokazí to ale neznamená že keď je niečo po záruke že to treba hneď vyhodiť pretože to môže byť normálne a jedlé len sa za to výrobca nepodpísal na dlhšiu dobu ako je záručná doba

nafka0483
6. sep 2021

@malia18 Ty pises o minimalnej trvanlivosti pri jogurte ale hovorime o "spotrebujte do".

- minimalna trvanlivost: vyrobca garantuje ze minimalne dovtedy vyrobok vydrzi a je nezavadny, pokojne ale moze byt rovnako dobry azachovat si vsetky vlastnosti aj o vela vela dlhsie, vyznaceny je datum MINIMALNEJ trvanlivosti

- spotrebujte do: vyrobca odporuca dany vyrobok spotrebovat do uvedeneo datumu, lebo neskor uz nemusi byt nezavadny, mozu v nom zacat prebiehat rozne prirodzene procesy (kvasenie, hnitie...)

Ale v principe hej, mas pravdu, lebo aj to co je "spotrebujte do" moze byt dobre aj dlhsie.