icon

Ako je najvhodnejšie začať s pridávaním lepku?

usmiata4
5. jún 2012

Ahojte mamičky, prosím vás viete mi poradiť niečo najlepšie (kašičky, keksíky,...) s lepkom? Keďže mám pomaličky začať na odporučenie detskej lekárky dávať lepok môjmu malému Dankovi ...

ivka144
5. jún 2012

Nie som ziaden odbornik. A moj maly ma bezlepkovu dietu. Ale najlepsie je podla mna zacat postupne a nie psenicou. Najlepsie znasanym lepkom je asi ovos, takze ovsena kasa (da sa velmi prijemna kupit v DM). Neskor spaldu - tiez maju fajnu kasu v DM a aj tuhe veci spaldove (keksiky, slane veci). Osobne by som chlieb, piskoty, klasicku krupicu a ine psenicne potraviny davala neskor.

ilona3
5. jún 2012

najlepsie a najjednoduchsie je ak das trochu krupice alebo muky do zeeninovej polievky. ja som to robila tak ze som tam dala zhruba pol cajovej lyzicky krupice. na to aby dietatko dostalo lepok to staci a nejako vyrazne to chut ani konzisteniu polievky nezmeni. potom este mozes dat rozvarit do polievky aj zopar bezvajecnych cestovin.
zacni ale az od ukonceneho 6 mesiaca. keby daco napis mi kludne do IP. 🙂

evko1
3. júl 2012

,Chcem sa opýtať, máme už 8,5 mesiaca, môžem jej už dať žužlať rožtek?

katren
3. júl 2012

@evko1 nas zuzle od pol roka 😀

xenicka13
3. júl 2012

ked bol syn babo, vsade sa pisalo rozky po roku, teraz pisu cim skor, kym je dieta este kojene, v tych 6-7 mesiacoch 🙂

lyduska2
11. júl 2012

naša tiež od polroka a vééélmi jej chutí...

fuska
11. júl 2012

Mam dieta do pol roka iba kojene, pediatricka mi odporucila od ukonceneho 5. mesiaca davat zuzlat korku chlebika alebo roztek.

bazulka
16. júl 2012

My sme dostali odporucenie davat malicke mnozstvo lepku od ukonceneho 4. mesiaca (mala je stale plne dojcena). Pri chlebiku, rozteku treba davat velky pozor. Kym babo nesedi, moze sa stat, ze by sa z ukusnuteho kusocka mohlo zacat dusit.

Ja malej zarabam asi tak cajovu lyzicku ovsenej kase do materskeho mliecka (ma to tak po pat malych zdobickov na lyzicke). A hrame sa na jedenie 🙂 Dam ju do lehatka a dam podbradnicek. Mala, ked vidi lyzicku, tak je cela bez seba. Hrozne ju to bavi 🙂 Mame to ako ritual, ked sa podvecer vratime z vonku. Ked bude realne cas na kasu, tak proste zmenim mnozstvo a bude to mat ako cely prikrm o tom istom case.

adelii
17. okt 2012

Baby,zacali sme davat ovsenu kasicku vcera a dnes...dokopy asi tak lyzicka a pol...po nej maly odvcera nekakal (kakaval kazdy den aj viackrat) a je vysypany drobnymi cervenymi bodeckami ☹ Teraz co? Alergia na ovos,lepok alebo len prvotna reakcia na inu stravu? Pokracovat v zavadzani lepku alebo nie? Je plne dojceny...dakujem za odpovede 😉