Ako nahradiť mlieko prvými príkrmami?
Ahojte, prosím Vás ako ste zavádzali prvé prikrmy? Dcéra 6 mesiacov začali sme dávať pred týždňom, mrkvu ona spapa tak 8-10 lyziciek a viac už nechce ale stále je hladná a musí mlieko mat. Po akom čase ste obedne mlieko nahradili úplne prikrmom, lebo ja neviem ale asi jej to nechuti alebo co , viac do nej nedostanem vypľuje ale mlieko vypije do poslednej kvapky.
To je úplne normálne. Prvé prikrmovanie je skôr len také zoznamovanie dieťatka s novými chuťami. Takže to je úplne v poriadku že spapa aj tých 8 lyžičiek..skúšajte, pridávajte. A kľudne dokrmte potom mliekom. Uvidíte ze postupne bude skúšať viac a viac. Chce to len čas.
@meginka32 ďakujem vám zľakla som.sa , lebo lekárka mi povedala ze to robím zle , že keď už má prikrm a nemá tráviace ťažkosti ani alergiu z neho, musím odobrať tu jednu fľašu mlieka a plne nahradiť prikrmom , že mala si zvykne
Ved uplne normalne zacina papat a spoznavať nove chute, necakaj ze 6 mesacna zje celu misku. Od toho 8.skor 9.mesiaca sa to zlepši velmi a od 11. uz bude chcieť vyliezťbna stol a ochutnať čo maš na tanieri 😂. Nemusiš to siliť.
Zavadzanie prikrmov je skor-olizovnanie a spoznavanie novych chuti.
Urcite prve tyzdne nechcime aby dieta jedlo neviem kolko. Urcite to nie je nahrada jedneho "krmenia".
uvadza sa, ze po mesiaci prikrmov by sa malo dieta dostat na jednu plnu davku, ale kopec deti to tak nema. vobec sa nestresuj, ponukaj, zaraduj. oni este nevedia, ze sa z toho maju aj najest. starsia dcera zacala tak plnohodnotnejsie jest az okolo roka.
jeden druh zeleniny podavaj tak 3-4 dni aby sa vylucili pripadne alergie, potom k mrkve pridaj dalsi druh, napr. zemiak, zasa 3-4 dni a tak postupne pridavaj dalsie...podla mna to ze zje 8-10 lyziciek po tyzdni prikrmovania je uplne super, vobec sa nestresuj, ma cas. A potom kludne dokrm mliekom.
to co za doktorku? ved je to prikrm, uz to slovo samo o sebe hovori ze je to nieco co sa ma dolozit k hlavnemu jedlu. normalne daj skusat tu mrkvicku, tekvicu, zemiak po troske a nech sa potom nasyti tym mliekom
Mám dve deti a ani pri jednom som to tak nerobila. Pekne pomaly treba ísť na to a sama uvidíte, čo bude dieťatku chutiť a postupne nahradí ten obed príjemnom, ale určite nie hneď tak rýchlo. Chce to čas.

Fu no syn bol jedák dobrý, no aj tak pil mlieko ešte dlho. Asi tak v roku mal raňajky, desiatu, obed, mlieko, olovrant, večeru, mlieko. Ale dovtedy mu mlieko robilo 70% stravy