Ako odnaučiť 1,5 ročné dieťa od pitia pred spaním?

kubkomatko
22. jan 2015

Ako odnaučiť alebo aspon obmedziiťsynčeka od pitia čaju/vody pred spaním? Chceme začať s odplienkovaním lenže on sa nám teraz naučil na pitie ,ináč nezaspí. a obávam sa, že takto to s odplienkovaním pôjde ťažšie...Snažím sa mu dať po večeri dostatok tekutín (cca 1 hod. pred spaním) , no ked ho dám spať, dovtedy vykrikuje,plače v postielke kým fľašu s čajom nedostane... A potom do rána je plienka kilová... Pri dcérke to super zabralo, s pitným režimom, aj s plienkou sme rýchlo prestali..

oxana1212
22. jan 2015

Aj u nas je to podobne, ma dni, ked si na vodu ani nespomenie, a dni, kedy place a krici kym vodu nedostane.

ewisam
22. jan 2015

@kubkomatko chlapci su v odplienkovani pomalsi... Navrhujem pockat do leta, vzdy sa lepsie odplienkovava... ono ked to ma prist tak to pride akosi samo. Moj starsi syn ma 3,5r a na noc plienkujeme bo tak tuho spi, ze ho cikanie nezobudi...a vzdy ked pyta pit, tak pit dostane aj ked je to len vymyslanie, lebo sa mu spat nechce 🙂

mimla
22. jan 2015

Môj syn toto zvládol až teraz nedávno. Niečo po troch rokoch. Pomohlo sťahovanie. Fľaša sa pri sťahovaní "stratila". Dovtedy bol na nej nacucnutý pomaly v kuse a pil strašne veľa tekutín. Zmizla fľaša, skončilo nočné pomočovanie. Dva dni štrajkoval, že z pohára nebude piť, ale smäd ho premohol. Cez deň nemal plienku už nejaký čas pred 2. narodeninami, ale na noc ju jednoducho mať musel. Teraz aj keď vykrikuje, že chce piť, dostane do šálky. Má presso šálku, takže nejde o veľké objemy. Vypije, viac nepýta, V kľude s tým zvládne noc. Fľašu treba "venovať inému bábätku"