icon

Ako odnaučiť dieťa jesť sladkosti?

9. dec 2024

Baby, som na nervy. Moja 2r dcera vkuse vyjedá samé hlúposti, nič normálne mi nechce zjesť. Problém je, že naše babky ju naučili na uplne hlúposti. Keď som bola s našim druhým malým v pôrodnici, 4 dni ju pchali somarinami - salámy, klobásy, cukríky, zmrzlina. V tom čase mala len rok a trištvrte. Odvtedy sú jej stravovacie návyky katastrofálne. Všetko schovávame, lenze cim je staršia, tým viac špekuluje. Hocikam si prisunie stoličku, vylezie na kuchynskú linku, stiahne obrus zo stola, len aby sa dostala ku keksíkom, cokoladkam, tyčinkam atd. Muž zamkol špajzu (nie je tam kľúč, len ten štuplík na zamykanie), ona sa sama naučila odomykať a kým som isla pre mladšieho do izby, už mala čokoládu v rukách. Ja už fakt neviem. Nič navyše nekupujem, všetko sú hlúposti, čo nosia návštevy a my to schovávame, ale ja mam pocit, že sa dostane všade. A nie, nemáme megalomanské nábytky, aby som to vyložila tri metre od zeme. Dom je zariadený minimalisticky, okrem kuchynskej linky je v každej miestnosti len jednoduché zariadenie, takže sa fakt dostane všade.

Strana
z5
lucia13022023
9. dec 2024

Však už nebudem, ťažko niečo vysvetliť osobe, ako to povedať pekne, menej inteligentnej ;)

simona1306
9. dec 2024

no, tu asi by som to zhrnula tak, ze otazka od teba mala zniest : Prosim Vas, ako slusne vynadat starym rodicom, aby sa neurazili, lebo ich pomoc potrebujeme ?

autor
9. dec 2024

@lucia13022023 som rada, že všetky ste super matky, ktoré od stola vyriešia všetko.. 🙂 len škoda, ze diskusia sa tu uplne otočila na niečo iné.. na to, ako máme výstavanu domácnosť a kde máme akú poličku.. hoci pointa je uplne niekde inde..

tim23
9. dec 2024

Nech sa páči. Nemáš za čo

autor
9. dec 2024

@tim23 zlata si, moc ďakujem ❤️❤️ len teda škoda, že u nás nie je prioritne problém s uskladnením sladkosti, nakoľko naposledy som nejaké kúpila asi na konci leta.. problém je v tom, čo papá mimo domu a že ochutnala u dedkovcov veci, ktoré nie sú vhodne ani do 3 rokov.. a tým jej odišla chuť na mäso, ovocie a zeleninu.. mikulášske balíčky sú sekundárny problém.. áno, nemali sme ich kam lepšie zamknúť, tak sa k ním dostala, ale pôvod problému je niekde inde.. ale ďakujem krásne, ukladám si tieto super screenshoty

mooonika1975
10. dec 2024

Ako nedokážeš regulovať stravu 2 ročnej? Ako môže dvojročná vyskočiť na najvyššiu poličku? Po prvé nereálne , po druhé kde si vtedy ty? Zámky ako pred zlodejom 🙄 tebe primárne vadí to, že ju kŕmia starí rodičia zle, lenže doma platia tieto pravidla a so starkým iné. Dieťa vie prepnúť. Som učiteľka, preto mi toto tvoje, že samé si dvojročné nájde , neberie hlava. Preboha, aby jej nezačal chutiť alkohol, to bude prvá závislá v 2 rokoch, nájde ho všade. A vy sa prizerate a tolerujete. 🤪

dididudu
10. dec 2024

@autor aj keby mi to raz urobilo tak ti garantujem že by to viac neurobilo 😊 mňa deti rešpektujú..
Veľa sa rozprávame a vysvetľujeme a deti pochopia že to nemôžu robiť a nerobia to... Veľa je to o výchove a čo tomu dieťaťu dovolíš aké máš hranice...

simca06022011
10. dec 2024

2r dieťa sliedi očami po návšteve a okamžite vie ze prišiel do domu cukooor a už lezie na linku a police.. hotový horor😂
Nemáš doma sladké = nemáš problém. Iné nedostane. Nechcem co riešiť tu. Jaaj potrebuješ starých rodičov a vážne veci riešite, grilovacky, opekacky, návštevy... to sú také blaboly... proste necháš to tak. Babke, dedovi je to ok. Rozumne im nevysvetlil a musia byť u vás 3x tyzdenne. No tak už jedine = kašľať na to a dat dieťaťu proste jest. Co chce. Samozrejme to všetko píšem ironicky. Nechápem akú pomoc čakáš. Ja osobne by som dieťa dala radšej do jasiel ako takymto starkym. A ockovi to nevadí ze dcéra vám je hotová za sladkým?

Starý rodič rozmaznava= áno ale nie keď je s dieťaťom denne.

simca06022011
10. dec 2024

@tim23 inak tie Zámky na skrinky moje dieťa už v 1r otvorilo bez problémov 😂 ja som si nakúpila Zámky na bicykle, normalne na kľúč..😁

knieza_pribina
10. dec 2024

"mami, oci, ďakujem, že sa malej venujete a pomáhate nám v tomto náročnom období. Predsa je jedna vec, ktorá má veľmi trápi a to je zdravie malej. Chápem, že jej chcete dopriať, čo jej na očiach vidíte, ale úlohou nás dospelých je aj to, aby sme vychovali zdravé dieťa a udržali hranice, ktoré považujeme za správne. Preto vás prosím, nedávajte jej sladkosti, koláče, zmrzlinu, nekupujte zákusky v cukrárni. Rozumiem, že je to váš prejav lásky k malej, ale pre mňa je dôležitý aj rešpekt voči mojej osobe a manželovi a na ten ste zabudli." Toto im zarecituj, ukáž screenshoty z tejto diskusie, výhoď sladkosti do koša a neuhni ani o centimetre. Ani pred dieťaťom, no hlavne pred dospelými, ktorí vás s mužom absolútne nerešpektujú. Musíš si nastaviť hranice a keď je svokor budzogáň a má ťa za nič, pošli muža, nech si to s ním rieši.

klip0
10. dec 2024

Mne to príde že nechceš riešenie, chces len ponadavat na babky

klip0
10. dec 2024

A teda v úvode píšeš že doma sa dostane všade atď. Keď ti tu zato "nalozili" tak zrazu to nieje o tom čo doma ale že je s babkami.
Doma proste musíš byť schopná zabezpečiť aby sa k tomu nedostala.
A babkam dať prednášku o zdraví, imunite, vývoj mozgu atď... Ak nepochopia tak máš dve možnosti. Akceptovať čo robia, alebo nedávať im malú na stráženie a buď si nájsť opatrovateľku alebo zvládnuť riešiť veci aj s 2 ročnou. Ak aj beháte po lekároch alebo niečo, tak predsa 2r tam môžeš vziať tiež. Všetko ale musíš vyriešiť ty a rozhodnúť ako to bude

dzejsik
10. dec 2024

ja som aj teraz skonfiskovala mikulasske baliky, pretriedila a do skrine islo iba co im dovolime … to najhorsie slo do kosa, a jednu tasticku bral muz do prace obcasne ku kavicke … ak to chces velmi vychovne, pokial nebude chciet jest normalne, pobal s nou sladkosti do tasky a spolu vyhodte do kontajnera, aby bolo vidno, ze myslis vazne, ze jej to nedas … plus pozriet si/ precitat rozpravku o zubokazoch aby vedela, ze cukor robi zle zubkom … a so starkovcami sa porozpravat, ze hluposti vyhodis a radsej nech donesu napr tvarohoveho Lipanka

bea0802
10. dec 2024

Tak ak problém nie sú sladkosti ako také, ale to, že babka s dedkom neakceptujú vaše stravovacie návyky a podľa toho čo píšeš ani akceptovať nebudú, tak jediné čo ti ostáva je obmedziť s nimi kontakt a buď to potom pochopia alebo sa nebudú vidieť s vnučkou 🤷🏼‍♀️ a ak ti doma odmieta normálnu stravu, tak nič iné neponúknut...nechceš obed? V poriadku, ale iné nedostaneš, bodka...ty si rodič, ty určuješ pravidlá a neboj sa, od hladu sa nakoniec určite naje, ak nie v ten deň, tak na druhý určite...iné riešenie nevidím, len si dupnúť.... Držím palce

stanislavicenka
10. dec 2024

@autorka nekupovat, neustupit. Nic viac. je to tazke, k jej veku jej vysvetlovat. Drzim palce

rivini
10. dec 2024

My doma sladkosti nemame, cize moje trojrocne dieta nema co „vyjedat“. Odporucam…

princkrason
10. dec 2024

Dalsia tema do kategorie top 10 - 2024 , tento mesiac su tu same perly

elviku11
10. dec 2024

@bea0802 písala, že s nimi nemôže obmedziť kontakt, lebo jej strážia dvojročnú, kým vybavuje niečo s bábätkom, asi zdravotné veci. Na to jej písali, nech si zaplati opatrovateľku. Nereagovala na to. Proste podľa nej sa nič nedá.
( A áno, dá sa chodiť s dvojročným aj novorodencom na rehabilitácie, plno matiek tak chodí, ale u autorky sa to určite nebude dať, tipujem )

really8
10. dec 2024

@elviku11 stale nevieme kde da nachadza pan manzel kedze nebol schopny byt doma ani kym bola 4 dni v porodnici.

Btw. To je taky mega problem kupit detske poistky na strinky? Ale asi hej. A zvaz jaslicky ked sa stari rodicia nerespektuju. Teraz je to jedlo, potom to bude telka, mobil atd.

sisska96
10. dec 2024

Toľko zdravé mamičky :D a potom v obchode sa tlačia v uličkách so sladkosťami 😂

janulka420
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
11. dec 2024

@sisa_s vie 😂 tiez som si myslela, ze nie ale ano, aj 2r dieta toto dokaze

taktotedanie
11. dec 2024

Ved to vyhod

Strana