Ako pomôcť 8-mesačnému dieťaťu prekonať odpor k lyžičke?
Ahojte syn 8 mes mi bol. Chorý vsrtky lieky antibiotika sme dávali lyžičkou ináč sa nedalo.. Odvtedy mi odmieta jedlo iba mlieko lebo si myslí že to sú hnusne lieky :( antibiotika sme už včera dobrali skúšala som mu dat aj dnes papať lyžičkou nechce :( co robiť aby na to nejak zabudol?
tiež som za jedlo do ruky, prípadne aj polievky s lyžičkou, ale nech si skúša dávať sám. len teda pred podávaním si pozrieť ako je vhodné také jedlo pre dieťa pripraviť a v akej forme podávať.
lyzicky do obidvoch ruk, misku pred neho, nech skusa sam. Nenaje sa, ale zisti, ze to je zabava. A vymyslet docasne jedlo do ruky, alebo redsie polievky a kase a nech ich pije z hrnceka. Klasickeho, nie toho so sosakom
@author u nas bola lyzicka vzdy medzi hrackami, pomahala na zuzlanie aj ked isli zubky
Buď do ruky alebo keď je to redšie tak si to daj na umyty prst a daj mu to ochutnať 😀 znie to čudne ale moja takto dosť jedal aspoň vyskúšala a prišla na to že je to pohode. Inak menši tip: davaj lieky striekačkou do úst

Daj mu jedlo do ruky. Kasu/polievky vies dat redsiu a vypit slamkou. Ked sa trosku rozpapa, tak sa pomalicky vratite k lyzicke