icon

Ako pomôcť 8-mesačnému dieťaťu prekonať odpor k lyžičke?

7. júl 2025

Ahojte syn 8 mes mi bol. Chorý vsrtky lieky antibiotika sme dávali lyžičkou ináč sa nedalo.. Odvtedy mi odmieta jedlo iba mlieko lebo si myslí že to sú hnusne lieky :( antibiotika sme už včera dobrali skúšala som mu dat aj dnes papať lyžičkou nechce :( co robiť aby na to nejak zabudol?

luckajozko21
7. júl 2025

Daj mu jedlo do ruky. Kasu/polievky vies dat redsiu a vypit slamkou. Ked sa trosku rozpapa, tak sa pomalicky vratite k lyzicke

janka_266
7. júl 2025

tiež som za jedlo do ruky, prípadne aj polievky s lyžičkou, ale nech si skúša dávať sám. len teda pred podávaním si pozrieť ako je vhodné také jedlo pre dieťa pripraviť a v akej forme podávať.

viestta
7. júl 2025

lyzicky do obidvoch ruk, misku pred neho, nech skusa sam. Nenaje sa, ale zisti, ze to je zabava. A vymyslet docasne jedlo do ruky, alebo redsie polievky a kase a nech ich pije z hrnceka. Klasickeho, nie toho so sosakom

janetinka27
7. júl 2025

@author u nas bola lyzicka vzdy medzi hrackami, pomahala na zuzlanie aj ked isli zubky

lucia23529
7. júl 2025

Buď do ruky alebo keď je to redšie tak si to daj na umyty prst a daj mu to ochutnať 😀 znie to čudne ale moja takto dosť jedal aspoň vyskúšala a prišla na to že je to pohode. Inak menši tip: davaj lieky striekačkou do úst