icon

Ako pomôcť, keď 5-ročné dieťa nechce jesť?

vivi291018
12. nov 2023

Ahojte, mám dcéru 5 ročnú ktorá je mierne mentálne zaostala a ma poruchu sluchu a vobec nerozpráva a mam s ňou velky problém, nechce vobec ale vobec nič jesť ani oblúbene jedla, ktore som jej dookola varila tak nepapa, keď ju krmím tak normalne otvorí usta ale nepolkne a tak drží susto aj hodinu a nakoniec vypluje, už som zúfala z celej sutuacie, ku psychologicke ideme už sme objednané, davam jej aj peritol no nejak na nu nezaberá, spapa len čipsy a sladkosti aj to schovavám, aby jedla aj niečo normalne varene ale nič nepomaha, vedeli by ste mi nieco poradiť prosím? Mal už niekto podobnú skusenost? Ďakujem

pribinak
12. nov 2023

@vivi291018 tak ponukaj take ako ovocie jogurty výživu cereálie s mliekom ……a po čase zas skús varené jedlo

vivi291018
autor
12. nov 2023

@pribinak kdeže, to by som štastná ak by papala aspoň to čo ste napisali ona neje ani ovocie, jogurty alebo nejaky puding už len od velkeho hladu a takisto aj pečivo, ja ani nechápem s čoho vlastne žije po celé dni, ja už som tak zufala, že ja sama mam až uzkosti s toho

tahomi
12. nov 2023

Napis jej bezny denny jedalnicek.
Ak je chipsy a sladkosti, tak sa netreba cudovat, ze beznu stravu nezje.

vivi291018
autor
12. nov 2023

@tahomi prave dokonca ani tych sladkosti vela nezje a ani cipsy, proste nepapa mi nič par lizic jedla dve, try a konec to jej stači, sladkosti jej nedavam, snazim sa to schovat pred nou a dat jej len ked zje nieco varene

anyka2110
12. nov 2023

@vivi291018 skuste floraliv ampulky, je to bkomplex s probiotikami nase bbany sa po nich rozjedli a jedna z ich reakcii bola- mami ja som stale hladna 🤩 ale samozrejme hluposti poskryvag...vela stastia 🙏🤩

vivi291018
autor
13. nov 2023

@anyka2110 skusim, dakujem za radu