Ako pripraviť puding do fľašky pre dieťa?
Ahojte ako varite puding deťom do fľašky ak je na um? Ďakujem!
Dnes som už asi čítala všetko.
autorka prosim ta nerob to. ak uz velmi musis existuju kase DM nutrilon nestle hami, sunar, maju kase aj pre 4 mesacne babatka. mliecne aj nemliecne do ktorych pridas vase um.
puding nedavaj. je to strasna uelina skrob farbivo. ano mozes si vychovavat podla seba ale mudra zena si da aj poradit. nemyslime to tu ani jedna zle. tvoje dieta je pre nas cudzie napriek tomu kazda co ti to tu neodobrila ma aj tak tvojmu dietatu pomoct.
deti vymyslaju. a bude este viac ale vzdy sa da ist lepsou cestou.
@aaadkaaa v pohode ona papa všetko len tým že ochutnala nové veci zeleninu ovocie atd tak už to mlieko nešmakuje
@melissa_19 Nie, deťom sa pudink do fľašky nedáva. Deti pokiaľ už vedia samé jest a jedia prikrmy, z fľašky pijú len mlieko. Nie, mlieko sa deťom nedochucuje.
Milé mamičky 🙂 myslím že každá jedna z nás vychováva svoje deti inak. Ja som napísala na margo mamičky ze normálne spapa všetko ako napr mrkvu zemak banán.. ze nemá problém so zeleninou. Prosím nemusíte zosmiešňovať len pre to ze to nepoznáte. Tak je to pre vás nové to je cele 🤷🏽♀️
@melissa_19 Bože môj, až teraz čítam, že ide o 4 mesačné dieťatko! Prečo má niekto potrebu títo robiť svojmu dieťaťu?
Veď sa poraď s pediatrion, čítaj, čo ti tu píšu skúsené matky. Ja verím, že svoje dieťa miluješ. Tak mu, prosim, nenič jeho zdravie. Zarábaš mu týmto na neskoršie väzbe zdravotné problémy a zle stravovacie návyky sa ťažko dajú od naučiť.
Kam sa ponáhľaš s príkrmami? Všetko má svoj čas. To ešte neskutočne malé dieťa na takéto pokusy.
@melissa_19 ahoj, nase tiez odmietalo um pri zavadzani prikrmov. Bola som z toho na nervy, bo mlieko nechcelo a vodu uz vobec, riedku kasu do flasky tiez nie. Potom sa to casom upravilo a zasa pije normalne um.
Prikrmy chod od zeleniny, cuketa, batat, zemiak, najprv nevyrazne, potom mrkva lebo je sladka. Pridaj maso, zltko, pohankova, kukuricna, ryzova kasa atd. a az po zelenine davaj ovocie. Banan je sladky a pritazlivy, ten az s ovocim po zelenine.
Netreba sa ponahlat, netlac, treba pomaly
Já jenom ... tak na okraj. Ano, puding se dával dětem do láhve úplně běžně, mám syna (hodně dospělého) a celá generace dětí na tom vyrostla, krupicová kaše do láhve, puding do láhve, udělaný ze sunaru. Dokonce to bylo doporučení pediatra, když měly děti reflux. Mléko bylo příliš řídké, puding ho zahustil . A dítě neblinkalo.
UM se nemělo vařit, takže se pudink uvařil ve vodě a smíchal s um....
Je možné, že se ptá nezkušená mladá maminka, které radí její máma, nebo její dokonce babička.
A protože to dřív fakt bylo běžné, tak prostě posunou rady dál...
Zbytečné hejty.
p.s. Pudink je zbytečný škrob, nemá význam ve stravě, už vůbec ne u tak malého miminka.
@melissa_19 predsa normálne dáš do fľaše spravíš aj kakaový a vanilkovy nech to ma poriadne aj cukor daj rovno. Teraz akože vážne to myslíš autorka? Klasicky puding? Pri dnešných informáciách ma internete toto robiť? Hlúposť neskutočná, všetky čo tu písali majú pravdu. Prečo vôbec 4 mesačne začalo s príkrmami? Predpokladám že bol nejaký problém a nepriberala ale to ako pricetna matka vy si bola extra opatrná čo dávaš dieťaťu. Ma 4 MESIACE nie 4 roky. A že papa všetko? 😁 blbosť jak mraky zemiak, mrkva a neviem vo ešte nie ke všetka zelenina, poraď sa s pediatrickou , kúp knihu o príkrmoch namiesto pudingu a študuj
Já jenom ... tak na okraj. Ano, puding se dával dětem do láhve úplně běžně, mám syna (hodně dospělého) a celá generace dětí na tom vyrostla, krupicová kaše do láhve, puding do láhve, udělaný ze sunaru. Dokonce to bylo doporučení pediatra, když měly děti reflux. Mléko bylo příliš řídké, puding ho zahustil . A dítě neblinkalo.
Je možné, že se ptá nezkušená mladá maminka, které radí její máma, nebo její dokonce babička.
Zbytečné hejty.
p.s. Pudink je zbytečný škrob, nemá význam ve stravě, už vůbec ne u tak malého miminka.
@berenika39 ale každá matka, ktorá používa mozog a nežije v minulom storočí tak si zistí informácie namiesto písania na mk, ja nikdy nepochopím takýchto ľudí ani nechcem. Proste keď neviem nevymýšľam a zisťujem u odborných zdrojov- stačí ísť kúpiť knižku nspr Pekne papaj, a ma vystarane so všetkým.
autorka prosim ta nerob to. ak uz velmi musis existuju kase DM nutrilon nestle hami, sunar, maju kase aj pre 4 mesacne babatka. mliecne aj nemliecne do ktorych pridas vase um.
puding nedavaj. je to strasna uelina skrob farbivo. ano mozes si vychovavat podla seba ale mudra zena si da aj poradit. nemyslime to tu ani jedna zle. tvoje dieta je pre nas cudzie napriek tomu kazda co ti to tu neodobrila ma aj tak tvojmu dietatu pomoct.
deti vymyslaju. a bude este viac ale vzdy sa da ist lepsou cestou.
@pralinka25 ahoj, mám mliečnu aj nemliecnu mala to nechce.. ďakujem ale za radu 🙂
@heminepa jak to víš? Nebly sociální sítě, o stravě se maminky sotva dočetly v knihách, a používaly rady svých maminek a babiček, nic víc, nic méně🙂 Jak hluboko sahá tvoje paměť? Já píšu o roku 1990. (v dobrém, nechci prudit, aby bylo jasno🙂))))
Zbytečné hejty.
@berenika39 kedysi bezne namocili cumel do palenky ked sli zuby. Mame sa tvarit, ze ked to bolo kedysi bezne, tak to bolo spravne?
@pralinka25 ahoj, mám mliečnu aj nemliecnu mala to nechce.. ďakujem ale za radu 🙂
@evcagabi to určitě ne, ani ten pudink nebyl správně, to už dnes víme....já nepíšu, aby ho
@melissa_19 dávala dítěti, naopak. Jen sdílím zkušenost.
@heminepa jak to víš? Nebly sociální sítě, o stravě se maminky sotva dočetly v knihách, a používaly rady svých maminek a babiček, nic víc, nic méně🙂 Jak hluboko sahá tvoje paměť? Já píšu o roku 1990. (v dobrém, nechci prudit, aby bylo jasno🙂))))
@berenika39 rozumiem že štúdie pokročili vpred.. ale boli vychované deti a žijú sú zdravé sú tu! Napr moja pediatrička kaže nedávať čaj avšak pediatrička skúsená s z ročnou praxou kázala pri um dávať jednoznačne čaj. Tak si teda vyberte..
@berenika39 rozumiem že štúdie pokročili vpred.. ale boli vychované deti a žijú sú zdravé sú tu! Napr moja pediatrička kaže nedávať čaj avšak pediatrička skúsená s z ročnou praxou kázala pri um dávať jednoznačne čaj. Tak si teda vyberte..
@melissa_19 porovnávať čaj a puding? Neporovnateľné.
Mamičky vy sa kľudne riaďte svojim pocitom knihami a štúdiami.. ja vám to neberiem. Ja sa pediatrickou riadiť nebudem a viem prečo. Ak mi dokáže povedať že moja dcéra nemôže vypiť um 120ml ale len 70 a ma radšej plakat hladná. Ďakujem, budem sa riadiť starými štúdiami a názormy. Pekný večer ešte
@melissa_19 ty si fakt taka zaostala alebo sa len tak tvaris? Nezabudni o mesiac malu obkladat vankusmi, nech sedi. kupit "pavuka" nech sa "uci chodit. Pouzi granulovany caj a med na cumel, ked bude nervna.
Mamičky vy sa kľudne riaďte svojim pocitom knihami a štúdiami.. ja vám to neberiem. Ja sa pediatrickou riadiť nebudem a viem prečo. Ak mi dokáže povedať že moja dcéra nemôže vypiť um 120ml ale len 70 a ma radšej plakat hladná. Ďakujem, budem sa riadiť starými štúdiami a názormy. Pekný večer ešte
@melissa_19 to není dobrý nápad. Pokud už víme o výživě (nejen dětí) víc, je fajn toho využít. Miminko ve 4 měsících potřebuje mléko (mateřské nebo umělé), ale nic víc zatím. To, že ti nechce kaše a spol je prostě jen proto, že na to není připravená.
Můžeš asi zkoušet zeleninové příkrmy, ale to je asi tak všechno. Nenauč ji na sladké, byla by to škoda.
@melissa_19 to není dobrý nápad. Pokud už víme o výživě (nejen dětí) víc, je fajn toho využít. Miminko ve 4 měsících potřebuje mléko (mateřské nebo umělé), ale nic víc zatím. To, že ti nechce kaše a spol je prostě jen proto, že na to není připravená.
Můžeš asi zkoušet zeleninové příkrmy, ale to je asi tak všechno. Nenauč ji na sladké, byla by to škoda.
@berenika39 zeleninové prikrmy papa bez problému 🙂 len to mlieko začalo robiť problém 😇
Nie som mudrlantka ani eko mater, ani nijaká guru stravovania. Ale dcéra mala reflux, odmietala kadejaké mlieka umelé 😹 a na gastro sme chodili veľa. Lekárka mi už vtedy vravela. Sladké je cesta do pekla. A nie je to nijaká mladá šarlatánka, ale skúsená gastro lekárka.
Vyskúšala som mnoho značiek, ale puding? Veď ten odpad nejem ani ja :D možno najhoršiemu nepriateľovi by som to dala.
@melissa_19 Ktoré štáte štúdie rádia pudink 4 mesačnému dieťaťu? Ja mám 59 rokov a toto veru ani na mojej generácií nepraktikovali.
Daj si poradiť.
@berenika39 zeleninové prikrmy papa bez problému 🙂 len to mlieko začalo robiť problém 😇
@melissa_19 ale zato, že párkrát nechce mlieko, neznamená, že ho nebude chcieť ani za týždeň. Predsa este nemôže jest toľko príkrmov aby nebola hladná. Skúšaj a ponúkaj mlieko ďalej.
Preco ti napadol prave puding neviem, ale ja už som videla aj matku co dieťaťu odlievala Coca colu do cumlovej fľaše, takže ma už máločo prekvapí.
@melissa_19 no nie je pravda, že nemá nikto z toho problémy.. vieš koľko ľudí má problémy s trávením, problémy s chrbticou a s nohami a mohla by som pokračovať...
@melissa_19 tak zmen pediatra ked nie si spokojna. nie nevyrastli zdrave generacie. toto bola oblubena debilna veta mojho svokra. hoci som ho mala rada, bol to dobry chlap ale tato veta ma rozculovala. "my sme to jedli a sme tu zivy a zdravi". o tom ze mal tisicpatsto vaznych diagnoz a tristvrtku z toho boli ziskane choroby z nespravnej zivotospravy pomlcim nakoniec umrel mlady na chorobu ktora je spojena s nespravnymi stravovacimi navykmi.
to pre svoje dieta nechces. moji rovesnici 40+ boli krmeni takto kadejako ako chces ty. vacsina z nas ma zazivacie tazkosti, alergie, astmu, pohybove problemy, kardiovaskularne. nie nie sme ani nahodou zdrava generacia. a tieto problemy uz zacali prave tam v kupicach a pudingoch vo flasiach.
uplne seriozne vazne riad sa novymi poznatkami v stravovani aby si do buducna nezarobila na problemy. tie neuvidis hned. ale casom pridu. navyse ak ho naucis uz teraz na sladke casom pridu problemy s vahou. celozivotny boj s dietami ...
ono deti strajkuju. pojdu zuby bude odmietat jedlo pitie, pojde ratovy spurt, choroby, alebo len tak proste deti toto robia bezne. treba len trpezlivost. ono sa k tomu mlieku vrati. inak ked robis zeleninovy prikrm tak kludne do toho prisyp um. nech tu chut tam stale ma. nech si zvykne znova
@diewcatqoo myslím to tak, že žiaden pediater to neodobrí, to proste v strave štvormesačného dieťaťa nemá čo robiť. Jasne že na obale nie je napísané, že zákaz podávať babatkam. To nie je snáď ani na alkohole a každý vie, že sa to dieťaťu dať nesmie
@mamutka ja viem, ako to myslis. Ved pisem, ze s tebou suhlasim. Akurat ale autorka je ten typ, co si urobi po svojom, vidiet to podla odpovedi. Takze pokial tam nie je napisane, ze je to zakazane, pre nu to znamena, ze ak chce, tak to dat moze. Lebo sa tak rozhodla, lebo mozno radila mama/svokra, lebo ved aj kedysi sa takto davalo a deti predsa nepomreli - vid jej odpovede. A ked bude chciet, da polrocnemu aj klobasu. Lebo my vsetci sme blazni, len ona lietadlo 🙂

@mamutka ale no, zakazany nie je. Ak chce, moze to dietatu kludne dat a dam ruku do ohna za to, ze nie je jedina na svete, kto nieco take dava. A ak chce, moze dat aj slaninu, aj rezen, aj tatarak ci sushi... je to jej vec, jej dieta, jej zodpovednost, jej starosti s pripadnymi problemami. Aj z jej odpovedi sa da vycitat, ze je uz proste rozhodnuta a chcela navod, nie rady, ake je to nevhodne.
Inak s tebou ale suhlasim.
@diewcatqoo myslím to tak, že žiaden pediater to neodobrí, to proste v strave štvormesačného dieťaťa nemá čo robiť. Jasne že na obale nie je napísané, že zákaz podávať babatkam. To nie je snáď ani na alkohole a každý vie, že sa to dieťaťu dať nesmie