icon

Ako pripraviť puding do fľašky pre dieťa?

melissa_19
11. máj 2025

Ahojte ako varite puding deťom do fľašky ak je na um? Ďakujem!

melissa_19
autor
11. máj 2025
@diewcatqoo

@mamutka ja viem, ako to myslis. Ved pisem, ze s tebou suhlasim. Akurat ale autorka je ten typ, co si urobi po svojom, vidiet to podla odpovedi. Takze pokial tam nie je napisane, ze je to zakazane, pre nu to znamena, ze ak chce, tak to dat moze. Lebo sa tak rozhodla, lebo mozno radila mama/svokra, lebo ved aj kedysi sa takto davalo a deti predsa nepomreli - vid jej odpovede. A ked bude chciet, da polrocnemu aj klobasu. Lebo my vsetci sme blazni, len ona lietadlo 🙂

@diewcatqoo ja ti nehovorím že si blázon.. ale keď to sama tvrdíš.. 😁 toto je už fakt na smiech už sa len usmiat nad vašimi odpoveďami 😇

abbey1
11. máj 2025
@melissa_19

@diewcatqoo ja ti nehovorím že si blázon.. ale keď to sama tvrdíš.. 😁 toto je už fakt na smiech už sa len usmiat nad vašimi odpoveďami 😇

@melissa_19 No tak nám prezraď, koľko máš rokov, koľko detí si odchovala a aké máš vzdelanie.

koniarova
11. máj 2025
@abbey1

@melissa_19 No tak nám prezraď, koľko máš rokov, koľko detí si odchovala a aké máš vzdelanie.

@abbey1 veď 19. Z toho odvodené aj vzdelanie. 😁To aj zodpovedá.

abbey1
11. máj 2025
@koniarova

@abbey1 veď 19. Z toho odvodené aj vzdelanie. 😁To aj zodpovedá.

@koniarova To som prehliadla. Ospravedlňujem sa.
Ale ani v tom veku by som ju neospravedlňovala.

koniarova
11. máj 2025
@abbey1

@koniarova To som prehliadla. Ospravedlňujem sa.
Ale ani v tom veku by som ju neospravedlňovala.

@abbey1 ja som len tipla, podľa nicku. 😂

oblecenie99
11. máj 2025

Ó áno, kedysi dávali mozno.. a potom tie isté matky (mlade mamičky v minulosti) ti vynadaju do vymyslených chorôb, ak sa ti v dospelosti objaví alergia, či intolerancia na mliečnu bielkovinu, či lepok a pomaly do padaviek, ak v 35 rokoch máš vďaka chrbtici problém prebaliť vlastné dieťa na posteli.. aj by som sa aj smiala, keby to bolo smiešne.. to je to "nič", čo nám z toho nie je. A potom sa zgrupuju na FB a budú nadávať dnešným ženám (ako oni s obľubou píšu " dnešné mamičky", ako nič nevedia, ako preháňajú, ako to oni zvládli bez internetu).

Autorka, ja naozaj nechápem: puding je hustý. Z fľaše sa pije. Normálne mi to fyzicky a logicky nevychádza, keď už teda odhliadnem od toho, že to nie je vhodné pre malé dieta. Môj manžel raz uvaril puding a neustrážil nejak odmerku, tak dal oveľa viac mlieka a zo zvedavosti som tu tekutú zbrndu len ochutnala a bolo to hnusné (ale tak aké iné by to malo byť, neuvareny, tekutý puding?)
Ja mám tiež syna na UM, a tiež sme postupne pomaly začali s prikrmami asi ku koncu jeho štyroch mesiacov (pri deťoch na UM sa dá od štyroch), ale teda stihol "ochutnať" (presnejšie vypluvať) v Tom čase mrkvu.. kedy si stihla dieťaťu dať to "všetko", že vieš, že mu chutí všetka zelenina?

melissa_19
autor
11. máj 2025
@abbey1

@abbey1 😂😂😂 ako toto súvisí? Aké mám vzdelanie? Alebo koľko detI som odchovala? O čom točíš? Ideš sa hádať alebo útočiť len pre to lebo si na modrom koníku? Už keď sme pri tom NIEKTORÉ ZÁKERNE ŽENY ja som sa pýtala ak to niekto robí tak ako. Nie to či to dávaš svojmu dieťaťu alebo nie tak sa PROSÍM naučte písať k téme nie mimo veci. Nikto sa nepýtal na váš názor tiež som nepovedala že som jej to dala iba že by som chcela skúsiť pretože predchádzajú iste situácie vďaka ktorým skúšam možnosti. Ale ÁNO SME NA MODROM KONIKU TAK POĎME ROBIŤ FRAJERKY zobuďte sa 🤦🏽‍♀️

melissa_19
autor
11. máj 2025

Ja som neurazila ani jednu! Pričom sa urážate samé navzájom a píšete o sebe že ste blázni, ale už mám toho do riti dosť! Pýtala som sa ak to niekto pripravuje tak ako a nie sa hádať o tom či to schvaľujete alebo nie a nadávať mi tu do negramotných lebo s tým nesúhlasíte!🤦🏽‍♀️ VŠETKY sme matky a ŽENY miesto urážok stačí poradiť SLUŠNE ja som slušná tiež a ak sa nevieš slušne správať tiež PROSÍM nekomentuj tento príspevok ja som neni zvedavá na tvoje výlevy z celého dňa

abbey1
11. máj 2025
@melissa_19

@abbey1 😂😂😂 ako toto súvisí? Aké mám vzdelanie? Alebo koľko detI som odchovala? O čom točíš? Ideš sa hádať alebo útočiť len pre to lebo si na modrom koníku? Už keď sme pri tom NIEKTORÉ ZÁKERNE ŽENY ja som sa pýtala ak to niekto robí tak ako. Nie to či to dávaš svojmu dieťaťu alebo nie tak sa PROSÍM naučte písať k téme nie mimo veci. Nikto sa nepýtal na váš názor tiež som nepovedala že som jej to dala iba že by som chcela skúsiť pretože predchádzajú iste situácie vďaka ktorým skúšam možnosti. Ale ÁNO SME NA MODROM KONIKU TAK POĎME ROBIŤ FRAJERKY zobuďte sa 🤦🏽‍♀️

@melissa_19 Trošku skľudni hormóny a sebavedomie.
Vedome ubližuješ vlastnému dieťaťu. Lekárka je blbá, mamičky na koni sú blbé.
Ale to predsa ty pcgáš do maličkého 4 mesačného dieťaťa prikrmy hlava nehlava a chceš to zavŕšiť pudingom.
Áno, myslím, že vek, vzdelanie a životné skúsenosti veľa povedia práve v tomto prípade.
Drvivá väčšina žien ti tu napísala, že puding proste nie.
A keď si taja inteligentná a vzdelaná, vedela by si, ako pripraviť riedky puding.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@koniarova

@abbey1 ja som len tipla, podľa nicku. 😂

@koniarova ty si si tipla.. a nenapadlo ta ze ten profil mohol byt založený niekoľko rokov dozadu? Velice si múdra 👍🏽

pralinka25
11. máj 2025
@melissa_19

@melissa_19 pozri odpovedalo ti tu kopec zien ani jedna ti to neodobrila. ani jedna to nedala svojmu dietatu.
ja mam deti 3 najmladsie ma 4 roky. postudovala som kadeco, mam kopec kamosiek tiez s detmi, dokonca aj kolegyne starsie. co to o detoch fakt viem a pisem ti aj zo skusenosti aj z titulu ze mi zalezi na tom aby deti boli zdrave ako to len ide proste sa na to vykasli a nerob to. ak ti na tom tvojom dietati aspon za makove zrnko zalezi nerob to koli nemu. a ano vyzera to dost pochybne ked vsetci su podla teba blbi.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@abbey1

@melissa_19 Trošku skľudni hormóny a sebavedomie.
Vedome ubližuješ vlastnému dieťaťu. Lekárka je blbá, mamičky na koni sú blbé.
Ale to predsa ty pcgáš do maličkého 4 mesačného dieťaťa prikrmy hlava nehlava a chceš to zavŕšiť pudingom.
Áno, myslím, že vek, vzdelanie a životné skúsenosti veľa povedia práve v tomto prípade.
Drvivá väčšina žien ti tu napísala, že puding proste nie.
A keď si taja inteligentná a vzdelaná, vedela by si, ako pripraviť riedky puding.

@abbey1 ja viem ako pripraviť riedky puding ale keďže um sa variť nemôže a krabicové mlieko tam asi nedám tak som sa pýtala ci to proste varia s prevarenou vodou 🙂

abbey1
11. máj 2025
@melissa_19

@abbey1 ja viem ako pripraviť riedky puding ale keďže um sa variť nemôže a krabicové mlieko tam asi nedám tak som sa pýtala ci to proste varia s prevarenou vodou 🙂

@melissa_19 Tak ešte raz a pomaly. Nie, 4 mesačnému dieťaťu tu nikto puding nevarí.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@pralinka25

@melissa_19 pozri odpovedalo ti tu kopec zien ani jedna ti to neodobrila. ani jedna to nedala svojmu dietatu.
ja mam deti 3 najmladsie ma 4 roky. postudovala som kadeco, mam kopec kamosiek tiez s detmi, dokonca aj kolegyne starsie. co to o detoch fakt viem a pisem ti aj zo skusenosti aj z titulu ze mi zalezi na tom aby deti boli zdrave ako to len ide proste sa na to vykasli a nerob to. ak ti na tom tvojom dietati aspon za makove zrnko zalezi nerob to koli nemu. a ano vyzera to dost pochybne ked vsetci su podla teba blbi.

@pralinka25 ja som nepovedala že sú blbi to píšu o sebe oni.. nikde som nikoho neurazila je jedna vec napísať vieš čo možno by si nemala a nie začať skákať niektoré ženy sú fakt trúby lebo je sakra rozdiel slušne správanie a rozumný názor ako nejaké dristy a povysovanie sa nad niekoho 🤌🏽 to je jedno aj tak to nemá zmysel vysvetľovať 😇

melissa_19
autor
11. máj 2025
@abbey1

@melissa_19 Tak ešte raz a pomaly. Nie, 4 mesačnému dieťaťu tu nikto puding nevarí.

@abbey1 😂😂😂😂 škoda slov

anna777115
11. máj 2025

Na prvé prikrmy sú vhodnejšie tie kaše od štyroch mesiacov. Ryžový atď. Puding je škrob, zbytočne jej zaťažis trávenie. Áno dakedy sa robil taký riedky puding do fľaše aj zemiaková kaša riedka ale dnes sa idú prikrmy podľa tabuľky. Vyskúšaj tie kaše čo obsahujú um a riediaa sa len s vodou, tie by ju mali viacej zasitit, ako čisté um.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

Na prvé prikrmy sú vhodnejšie tie kaše od štyroch mesiacov. Ryžový atď. Puding je škrob, zbytočne jej zaťažis trávenie. Áno dakedy sa robil taký riedky puding do fľaše aj zemiaková kaša riedka ale dnes sa idú prikrmy podľa tabuľky. Vyskúšaj tie kaše čo obsahujú um a riediaa sa len s vodou, tie by ju mali viacej zasitit, ako čisté um.

@anna777115 mám.. moc to teda nešmakuje.. prikrmy robím zeleninové papka.. aj kúpim hotové akoze my nemáme problém teda s cajikom boli pletky tiež to nechcela ani kamilkovy ani fenyklovy a keďže ona cajik a neosvedčila sa ani prevarena voda tak ma šípkovy tak ako čo mám robiť keď to potrebuje.. akurát teraz začala vymýšľať s um nechce proste tu chuť a to neni že som si zmyslela proste som skúsila všetky možné varianty ako jej ho podať dokonca aj s lyžičkou 🤦🏽‍♀️ ako náhle jej zmením chuť tak ho vypije bol to proste nápad lebo sa to robievalo lebo proste je malička a tu výživu z mlieka potrebuje som matka snažím sa hľadať riešenie nie pyrana ako tu zo mňa robia 🤦🏽‍♀️

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@anna777115 a um nechcem moc meniť bojím sa aby nemala bolesti keďže je dosť boj väčšinou nájsť správne um kvôli zapekaniu atd.. toto mlieko jej vyhovuje teda až doteraz

anna777115
11. máj 2025
@melissa_19

@anna777115 a um nechcem moc meniť bojím sa aby nemala bolesti keďže je dosť boj väčšinou nájsť správne um kvôli zapekaniu atd.. toto mlieko jej vyhovuje teda až doteraz

@melissa_19 A nerobí jej um nejaké problémy kôli ktorým by ho mohla teoreticky odmietať. Skús sa poradiť pediatra na poradni.ako máš postupovať keď ti maličká odmieta um.

lienka.7
11. máj 2025

@melissa_19 ty si troll, vsak??? 4 mesačnemu dat puding??? Asi o kolečko menej, ze???

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@melissa_19 A nerobí jej um nejaké problémy kôli ktorým by ho mohla teoreticky odmietať. Skús sa poradiť pediatra na poradni.ako máš postupovať keď ti maličká odmieta um.

@anna777115 najprv mala z pôrodnice Beba supremepro (najvyššia) nechala slm jej ju aj keď celý rd som dala iba na mlieko potom ho začala vygrckavat dali sme bebu ár všetko ok začala kuskovat dávky mlieka a tým pádom aj spánok.. začala byt nervózna tak sme skúsili prikrmy je napapana spinka všetko super teoreticky by to mlieko nepotrebovala ale keďže potrebuje výživy z neho tak ho musí mať.. v noci ho vypije ako nič lebo v podstate spi.. ale ráno večer a cez deň sú s tým problémy no :/ neviem čo to spôsobilo na poradni sa budem na to pýtať určite

anna777115
11. máj 2025
@lienka.7

@melissa_19 ty si troll, vsak??? 4 mesačnemu dat puding??? Asi o kolečko menej, ze???

@lienka.7 Ženy, nebuďte na autorku také hnusne Nemá možno skúsenosti a hľadá nejakú alternatívu kedže dieťa odmieta um.

oblecenie99
11. máj 2025
@melissa_19

@melissa_19 Teraz, keď si to popísala lepsie, tak chápem, prečo hľadáš alternatívu. Môj syn začal odmietať UM cca v ôsmych mesiacoch a okolo prvého roku už nepil vôbec, ale tak to už mal viac plus mne zjedol tie kaše robené z UM. Neskôr sa u neho objavila alergia na mliečnu bielkovinu, neviem, či to malo súvis.. chápem, že si z toho zúfalá, darmo ti budeme radiť, aby si dala kaše, ak nechce tú chuť.. ja som tiež bojovala až do bojovala.
Skúšala si všetky kaše? Mne samej nechutí napr. ryžová, zatiaľ čo iným áno, tak by som možno išla týmto smerom, že vyskúšať všetky, postupne.. UM by som asi nemenila. Je tu ešte možnosť, že je to dočasne a ešte sa to otočí, len skúšať no.. s padiatrom by som sa ale poradila.

anna777115
11. máj 2025
@melissa_19

@anna777115 najprv mala z pôrodnice Beba supremepro (najvyššia) nechala slm jej ju aj keď celý rd som dala iba na mlieko potom ho začala vygrckavat dali sme bebu ár všetko ok začala kuskovat dávky mlieka a tým pádom aj spánok.. začala byt nervózna tak sme skúsili prikrmy je napapana spinka všetko super teoreticky by to mlieko nepotrebovala ale keďže potrebuje výživy z neho tak ho musí mať.. v noci ho vypije ako nič lebo v podstate spi.. ale ráno večer a cez deň sú s tým problémy no :/ neviem čo to spôsobilo na poradni sa budem na to pýtať určite

@melissa_19 Nemá reflux, lebo mne dcéra odmietala mliečko aj keď bola hladná, lebo sa jej spätne vytláčalo. Určite to rieš s pediatrom.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@oblecenie99

@melissa_19 Teraz, keď si to popísala lepsie, tak chápem, prečo hľadáš alternatívu. Môj syn začal odmietať UM cca v ôsmych mesiacoch a okolo prvého roku už nepil vôbec, ale tak to už mal viac plus mne zjedol tie kaše robené z UM. Neskôr sa u neho objavila alergia na mliečnu bielkovinu, neviem, či to malo súvis.. chápem, že si z toho zúfalá, darmo ti budeme radiť, aby si dala kaše, ak nechce tú chuť.. ja som tiež bojovala až do bojovala.
Skúšala si všetky kaše? Mne samej nechutí napr. ryžová, zatiaľ čo iným áno, tak by som možno išla týmto smerom, že vyskúšať všetky, postupne.. UM by som asi nemenila. Je tu ešte možnosť, že je to dočasne a ešte sa to otočí, len skúšať no.. s padiatrom by som sa ale poradila.

@oblecenie99 no ja sa v tom moc nevyznám je to moje prvé aj posledné.. kúpila som najprv ryžovu tu vôbec mám pocit že ma z toho kyselinu alebo niečo nie je jej po nej dobre.. tak som kúpila mliečnu ale tu mi nedá ani do úst.. skúšala som meniť dudle aj fľašky mám doma za krabicu fliaš s rôznymi veľkosťami dudlov.. skúšala som meniť dojčenské vody.. skúšala som s lyžičkou skúšala som rozprávky spievanie hračky zaujať pozornosť inú polohu skúšala som fakt toho dosť..

melissa_19
autor
11. máj 2025
@anna777115

@melissa_19 Nemá reflux, lebo mne dcéra odmietala mliečko aj keď bola hladná, lebo sa jej spätne vytláčalo. Určite to rieš s pediatrom.

@anna777115 to neviem, je pravda ze som ho mala ja ako mala.. tiež si ťažko v noci odgrgava takmer vôbec to som tiež riešila ale pediatrička mi nevedela pomôcť tým ze si neodgrgne tak ma zaťažený žalúdok :/ je to kolobeh

lienka.7
11. máj 2025
@anna777115

@lienka.7 Ženy, nebuďte na autorku také hnusne Nemá možno skúsenosti a hľadá nejakú alternatívu kedže dieťa odmieta um.

@anna777115 ma na trhu k dispozícii milión druhov rôznych kaši a nie do nej pchať takú chémiu. A puding sám o sebe je bez chuti, pokial do neho nenakydas cukor. Cize asi toľko k jeho "sladkosti". Inak chcela by som vedieť, koľko to jej decko váži. Lebo aby 4 mesacne decko jedlo "vsetko", to som ešte nepočula, nezažila...

anna777115
11. máj 2025

Treba dieťatko vyšetriť. Môže to byť reflux, môže to byť intolerancia na laktózu, alebo mliečnu bielkovinu. Moja dcéra má alergiu na mliečnu bielkovinu a mala neskutočný reflux z mlieka . Neskôr to boli zápchy tvrdá stolica, laringitidy. Prešla som s ňou všetkým možným kým sa mi potvrdilo, že je to roblem s mliekom. Toto, treba určite riešiť s pediatrom a nenechať sa odbiť.

lucia13022023
11. máj 2025
@melissa_19

@oblecenie99 no ja sa v tom moc nevyznám je to moje prvé aj posledné.. kúpila som najprv ryžovu tu vôbec mám pocit že ma z toho kyselinu alebo niečo nie je jej po nej dobre.. tak som kúpila mliečnu ale tu mi nedá ani do úst.. skúšala som meniť dudle aj fľašky mám doma za krabicu fliaš s rôznymi veľkosťami dudlov.. skúšala som meniť dojčenské vody.. skúšala som s lyžičkou skúšala som rozprávky spievanie hračky zaujať pozornosť inú polohu skúšala som fakt toho dosť..

@melissa_19 pozri, tiež sme mali mliekovy štrajk. Malý mal asi 5/6m, bolo leto, horúčavy, on nechcel piť mlieko, vodu, čaj, nič. Išla som za dr, v podstate nič neporadila, len ďalej ponúkať. Robila som mu redšie prikrmy ale to bolo tak všetko. Potom to prešlo. Trvalo to asi dva týždne. Áno, pri tak malom dieťati su dva týždne veľa. Ale ani vo sne by mi nenapadlo, davat dieťaťu puding. A to nepíšem útočne, nevysmievam sa. Puding je škrob. Dieťa má tie crievka ešte nedozrere, preto majú deti koliky, zle znášajú niektoré potraviny. A puding by jej mohol oveľa viac uškodiť ako pomôcť. Naozaj jej to nedávaj, ak jej nechceš ublížiť. Je to ešte malé bábätko, pred štyrmi mesiacmi bola v bruchu a ty do nej chceš dávať puding, ktorý by nemuselo jest ani štvorročné dieťa, nie to stvor mesačne. Daj si povedať.

melissa_19
autor
11. máj 2025
@lienka.7

@anna777115 ma na trhu k dispozícii milión druhov rôznych kaši a nie do nej pchať takú chémiu. A puding sám o sebe je bez chuti, pokial do neho nenakydas cukor. Cize asi toľko k jeho "sladkosti". Inak chcela by som vedieť, koľko to jej decko váži. Lebo aby 4 mesacne decko jedlo "vsetko", to som ešte nepočula, nezažila...

@lienka.7 zlata moja to všetko bolo myslené že papa aj všetko je v pohode na margo toho keď pani pisala že keď ochutna banán nebude jesť mrkvu tak som napísala že papa všetko v pohode aj zeleninu aj ovocie zeleninu základnú mrkva trošku zemačik a pod.. ovocie banán jabĺčko 🤦🏽‍♀️ všetko bolo myslené že spapa aj aj v pohode