icon

Ako riešiť, keď bábätko odmieta zeleninové príkrmy?

n4ught1
28. máj 2025

Ahojte , mám 6,5 mesačného synčeka , ktorý je na UM ale zavádzame aj prikrmy , žiaľ zo zeleninovych ho napína , nechce ich prijať akosi a ovocie relatívne ma rad, no kyslejsie výživký ho tiež napinaju a ja už som zúfalá ci sa vôbec rozpapa. Kasicky banánové mi spapa , hoc aj banán alebo hrušku no zeleninu vôbec :-/ myslite že mám stále ponúkať ? A zmeni sa to? Bojim sa zavadzať neskôr aj nejaké vajíčko a mäso keď máme problém teraz s jedením prvých príkrmov .. a po druhé tlačia sa mu zuby asi 4 naraz tak dedukujem, že možno aj koli tomu nemá chuť 🤷‍♀️

lucia13022023
28. máj 2025

Ponúkať ďalej podľa mňa.

viestta
28. máj 2025

Len ponukat a ponukat. Casom ich "vezme na milost"

zuzkaa1991
28. máj 2025

@n4ught1 mna ucili pri prvej ze najprv zeleninu aspoň mesiac podavat skusat ze ked dam ovocie uz moze dieta začať odmietat zeleninove prikrmy 😇 takze skusat rozne varianty a vyzivu na mesiac vylucit alebo aspon na týždeň 2, kym nezacne prijmat zeleninu ani vtedy tak smola😇

mabenn
28. máj 2025

skusala si aj tekvicu, bataty? ja som u syna vychytala taku zeleninu, co mu chytila (jemu chytil zemiak) a potom som len vsetko pridavala k tomu

lussy1810
28. máj 2025

@n4ught1 podla mna ponukat ale nemoze ho napinat nie z tej zeleniny alebo kyslej vyzivy ale napr z mnozstva tej zeleniny? Myslim tak ze ma moc vyraznu chut a mnozstvo. Skusila by som dat inu lyzicku na prikrm a na nu len malinke mnozstvo a postupne na tej lyzicke zvysovat den po dni. Syn to tak mal neho napinalo ked bolo vedsie mnozstvo na lyzicke ake zjedol

saxana000
28. máj 2025

Batat je velky pomocnik.. šupnut ho ku vsetkemu ked uz ochutnal sladke tak sa mu vsetko ostatne nevyrazne nemusi pacit...

janetinka27
28. máj 2025

@n4ught1 ahoj, najprv sa ponukaju fadnejsie chute, zacina sa nesladkou zeleninou.
Uz ked si ponukala ovocie, tak k jablku mozes pridat mrkvu a postupne skusat zeleninu
Maso mu chutit bude, skombinujes s cuketou, batatom, feniklom atd, len kazdu potravinu testuj 3 dni, ci nebude zla reakcia
Plus mozes pridat aj kase azltko, nam dr hovorila najprv len stipku zo zltka prvykrat, az potom cele zltko
Ja som minule nestihla navarit a tak som vytiahla kapsicku a babo ju odmietlo.mozno vasmu nechutia konkretne hotovky