Ako riešiť problém, keď dieťa nič nezje?
Ahojte, moje dieta nechce absolutne nic zjest. Som uz zufala, po mentalnom zruteni, uz fakt neviem, co robit. Nezje ranajky, ani obed, ani veceru. Proste nic. Dokaze by cely den o jednom banane, jogurte a flaske mlieka. Ak mu nedam ani to, tak on nespravi to, ze je hladny, tak zje, co mu dam....proste ostatne hladny a potom reve, ze ho boli brucho....reve, lebo je slaby, nema energiu, ale aj tak nic nezje. A bude tak revat, ze je cely bordovy, rici jak saleny, hadze sa o zem a napriek tomu nezje, co mu nachystam. Je to psycho. Skusali sme na neho vsetko mozne, nic nepomohlo. Vsetko, co mu nachystam ide nedotknute do kosa. Samozrejme, ze je za posledne obdobie vkuse chory. Ved to ani nema mat z coho ziviny. Poradte, co robit. Ja uz nevladzem.
@pribinak 2 a pol roka. Krvny obraz neviem, nerobili mu.
Tak poziadaj pediatricku. To železo je dosť dôležité
@pribinak Ok, ozvem sa jej hned v pondelok. Myslis, ze nedostatok zeleza to moze sposobit? Lebo ak by som mu davala cely den ovocie, on by ho jedol...alebo nieco sladke, tam by ho netrebalo nutit. Lenze jasnez ze mu to nechcem dovolit.
Nízke železo môže spôsobovať nechutenstvo a únavu
To ovocie mu daj koľko mu chuti ❤️
Doteraz bol na tom ako s jedenim? Moja ma skoro 3 a pol a od prvych prikrmov katastrofa,do roka nedala do ust skoro nic,a ak,tak ju natahovalo,ze sa nedalo jej ani nasilu 😵💫 zelezo mala zle,doplnali sme,asi 4 flase maltoferu vybrala a bars sa to nezlepsilo..uz chodi aj do skolky a stale bieda..jedine co zacala akceptovat,su polievky,ale len stava 🤷♀️ obcas su aj take deti..ale je to na nervy,ja Ti verim..hlavne ak sa fakt snazis,robis aj nemozne a nic..a ked este z kazdej strany pocuvas,ako je mozne,ze to dieta neje a podobne...
Nemam radu,prepac..ja len,ze v tom nie si sama..ja uz som rezignovala a proste jej dam,co viem,ze akceptuje 🤷♀️ obcas skusim nieco nove,vacsinou bez uspechu
Kľudne mu daj aj to ovocie,aj sladké niečo. Nech ma v bruchu aspoň voľačo. Síce tu so mnou nebudú súhlasiť, ale mne nič iné nedostávalo. Môj tiež nič nejedol.
Krvný odber a na predpis Peritol sirup
@pribinak Zas unavu som si u neho nevsimla. Normalne funguje, pekne sa hra. Ovocie by jedol aj na kila, lenze potom uz vobec do neho nic nedostanem. Maso nevidel snad aj rok.
@koniarova Ved to, ze ja som to tiez tak brala, ze aspon nieco nech zje. Tak som mu dala aj ovocie, aj mlieko, aj nieco sladke. Lenze on si tak zvykol, ze potom mi uz totalne zacal odmietat vsetko ostatne. On nie, ze nechce nic jest, on nechce jest nic normalne. Somariny by jedol dopopuku, ak by som mu dovolila.
Moje dieta bolo rovnake, od narodenia. Aj v nemocnici som s nim bola. Nenavidi jest
Teraz ma 8 a je to uz ako tak v pohode,zje par jedal.
Proste musel z toho vyrast 💁♀️
Treba si aj polozit otazku, preco? Cim dalej, tym viac citam, pocuvam od znamych, ze im deti nechcu jest...
@tani777 On je velky na svoj vek, aj vahu ma dobru, ale paradoxne nikdy nebol extra jedak, ale pil UM. Po roku take tie mixovane jedla prestal chciet, uz ani tie kupene s masom z obchodu nechcel, ale ochutnal nase jedla, tak som mu davala to, co nam, ale maso vobec nechcel a nechce doteraz. Donedavna zjedol aspon trochu polievky, take strukovinove, kuraciu, pecene zemiaky, prirohy, pyre s kompotom...to boli moje istoty. Od novembra tusim mal 2x laryngitidu a teraz 2 tyzdne kasel, ale uz je zdravy. Predtym aspon ranajky zjedol, obed nie, ale na veceru bol hladny a zjedol fajne aspon chlebik alebo kasu, teraz nic. Kazdy den hadzem vsetko do kosa.
@tani777 Ale kazdopadne dakujem za utechu aspon 🙏
@snowflakenel Ja neviem. Moj nevyzera na to, ze nie je jedak. Kazdy povie, aky je velky....neveria mi, ze nic nezje a pozeraju na mna krivo, ze isto klamem. Ze z coho by bol taky. Lenze on sa narodil nadpriemerne velky, takze uz cely cas je vacsi ako rovesnici.
@ivik4 Och, to kvoli nejedeniu ste skoncili v nemocnici? To ma mrzi. Moj zas nie je taky, ze nic nechce, on nechce len nic normalne. Mne to pride, ze je taky vychcany, ze nezje, co mu dam, lebo vie, ze ved hladneho ho nenecham, ze isto mu nieco ine dam.
@brendaa Ten krvny obraz mu dam urobit. Ten Peritol som pozerala, ze je na nechutenstvo. Neviem ci je to jeho pripad, lebo on by na ovoci, jogurtoch, brumikoch a sladkostiach dokazal fungovat. On odmieta len normalne jedlo. Ze proste vymysla s jedlom. Sladkosti mu nekupujem vobec, ale svokrovci sem v poslednej dobe casto chodili a vkuse mu nieco nosili a samozrejme hned dali zjest, takze som videla, ze toto ano..toto by jedol.
@pribinak moja ma zeleza ozaj malinko a hladna je teda stale..tolko co doobeduje prejde pol hodina a uz sa pyta co bude papat🤦
Podla mna vymysla. Ja by som mu dala obed nezje ok. Dostanes to neskor. On vie ze mu das nieco ine tak neje jedlo.
Nedávaj iné. Hrá sa s jedlom a vymýšľa? Odchod od stola dostane to isté na obed.
@slavomira236 Skusala som mu aj fakt nedat a nic, aj tak nezjedol. Bol schopny nic nejest, iba flasku mlieka mal od rana a o pol stvrtej poobede mi uz praskli nervy, tak som mu dala jogurt. Inak by nejedol az do vecera.
@januska12323 Nehra sa. Ja mu nalozim a on to hned odsunie od seba a tam to je, ak kym to nevychladne alebo neobschne. Skusala som aj odlozit a dat mu neskor a nic, ta ista reakcia. Ani neochutna. A ked na neho uz kricim, ze musi zjest, tak chyti amok. A aj tak sa toho nedotkne.
Inak ma 16 kg a okolo 95cm, nie je ziadny tenky chlapcek. Nechapem z coho vobec rastie. Radili mi aj nedat mu mlieko, ale tak to je jedina moja utecha, ze aspon nejake ziviny.
@januska12323 toto je fakt hlupa rada a moze to spustit poruchy prijmu potravy!! Stalo sa to mojej dcere prave preto lebo som si takto nechala poradit!! A mam to potvrdene psycholigickou aj psychiatrickou. Autorka- davaj dietatu co mu chuti no predtym mu ponukni nieco ine. - Dam ti mlieko ale najprv zjedz tri kusky chlebika, neskor 5 kuskov o par dni 6.....a mlieka stale uberaj- alebo ine co zje. Chce to fakt trpezlivost a ziaden natlak ci nebodaj tresty. Lebo dieta priviazane na postel s infuziou je fakt strasny pohlad.
@zuzinka888 presne ako píšeš. Tie, čo radia vyhladovať a nič nedávat, hovno vedia k takýchto deťoch. Môj má už 14 a veru veľa sa toho nezmenilo. Akurát sme mu aj my možno neustalym riešením jedla priťazili za tie roky.
Ono medzi ránom a pol štvrtou poobede nie je zas tak veľa času, aby človek nevyhnutne vyhladol natoľko, že zje čokoľvek. Ja by som na začiatku naozaj aj celý deň nič nedala, ale pritom okolo toho nerobila žiadnu drámu - nezjedol si, nevadí, dáš si to isté neskôr. Ak nepomôže, potom potrebuje podrobné vyšetrenie u pediatra a u psychiatra.
@zuzinka888 ak by nejedol jeden den nic by sa mu nestalo. U nas deti vedia ze musia zjest aspon trochu to sa tyka hlavne syna. Inak nedostane nic sladke ani slane . Dieta potrebuje teplu stravu aspon polievku. Tiez nieje ok nalievat sa mliekom a jogurtami a sladkym ovocim. Aj moje deti ked vstanu maju kazde rano jogurt. Ale potom maju aj ranajky neskor. Ked su v skole desiatu.
Tak velke dieta uz vazne nepotrebuje flasku mlieka. Ked mlieko, tak z pohara. Nevypije tak vela a mozno bude aj hladny. Skus polievky. Staci hovadzi vyvar s rezancami napr. a probiotika.
@zuzinka888 Dakujem, za radu. To je dobry napad. Skusim tak, ze po troske a snad sa to upravi. Teraz akurat zjedol chlieb s maslom a dzemom a za tym hned pytal banan, tak som mu dala. Naposledy jedol o 12tej, ked pil mlieko 🙈 Mne sa to zda strasne dlha doba bez jedla.

Krvny obraz má aký? Železo? O akom veku sa bavíme?