icon

Ako zabrániť dieťaťu rozhadzovať jedlo?

14. okt 2024

Moje dieta papa samo a ja som uz na pokraji smrti

Ahojte, prepacte za vtipny nadpis, mozno sa aj adminom zmeni, ale !! ...mam o 3 mesiace 2 ročnu dceru...nikdy som ju nekrmila...bola kojena 17 mesiacov a to 90%..všetko jedlo skoro uplne odmietala...potom som ju zo zdravotnych dovodov musela prestat kojit z hodiny na hodinu...a tak zacala teda papkat normalne jedlá sama od seba.. bola som az prekvapena ako jej to hned vsetko slo a samej...papkala naozaj lepsie ako niektore deticky uz v skolke...nechcem sa ziadneho dietata dotknut! Kazde je ine...ale co predvadza uz asi poslsdne dva mesiace je otras...ona to jedlo rozhadzuje...steny mame špinave...normalne mi na hlave pristava jedlo..bezne...4x denne sa cela kupe...lebo sa tak zaspini...ale to mi nevadi...mne vadi to, ze jej jedlo chuti...ale ho aj rozhadzuje...po celom byte z jedalenskej stolicky...skusali sme aj bez stolicky...bezozmeny...neviem ci ju neprihlasim aj na nejaky hadzanarsky kruzok lebo to, do akej dialky to jedlo odhodi by mi snad nikto neuveril...uz aj na plafone .....hanbim sa navstevu pozvat...pred mesiacom sme vymalovali cely byt, lebo to uz bolo hrozne....uz tie steny az smrdeli...no a je to tu znova ! A neviem ci nie horsie...ja som uz aj kricala, sa priznam...na nu...stale vysvetlujeme dookola, sme dost trpezlivi rodicia...ale co je vela to je vela...kto by mi mozno nieco este poradil ? Manzel robil uz aj kartonove zatarasy okolo nej ked papka...ale tie krabice ostali ciste !! Ale vsetko naokolo aj tak zaspinila...som zufala a viem ze je to len obdobie, ale toto je uz moc :(

Strana
z2
hederamonstera
14. okt 2024

@beata_k ja s tebou suhlasim.
Tato diskusia je tu na to, aby tu padlo co najviac rad. Rada od od @beata_k moze autorke pomoc, zato ze ostatnym to nepomohlo, neznamena, ze nikomu to nepomoze. Nam takto rozsypaju lego, ked mam nervy, nepohnu sa odtial dokym trochu neupracu (1 a 2r teda vsetko neupracu ale aspon pochopia, ze to tam same nenaskace) tak isto to je s utieranim a pod.

Autorka - Po ruke si jej este nedala?😀

ina2405
14. okt 2024

@beata_k systematické je vziať tanier.

mondolina
14. okt 2024

a čo robíte vy keď začne hádzať jedlo? 🤔

lily246
14. okt 2024

@ina2405 úplný súhlas, chcela by som aby to bolo s mojimi také easy ako popisuje

januska12323
14. okt 2024

No keď stále dokola len vysvetľujete samozrejme to bude robiť aj naďalej. Však zadrž ruku, zober jedlo alebo krm rovno vo vani. Myslíš, že v škôlke jej to dovolia?

biglovemom
14. okt 2024

To ju nechas rozhadzovat? 😳😳😳 ved ked zacne ,poviem to sa s jedlom nerobi ,jedlo sa je.
Bude to robit ,beriem jedlo.
Neexistuje aby 2rocna nepochopila.

angeli121212
14. okt 2024

@lily246
@ina2405 ženy pridávam sa do klubu náš by sa mi na to tiež vybodol 😂😂 a to ja keď sa vytočím tak to nie je dobre ale hold mám tvrdohlavého syna tak keď vymýšľa s jedlom a presiahne to únosnú medzu tiež mu tanier beriem a dojedol

beata_k
14. okt 2024

@ina2405 Mam deti. A jedno je tak vzdorovite, ze viem velmi dobre co pisem. Ked sa neda rozumne vysvetlit, tak to musi skusit.

beata_k
14. okt 2024

@ina2405 Ano aj. Nie je jedine pravidlo upratat.

beata_k
14. okt 2024

@hederamonstera U nas ked sa odmieta upratovat, beriem hracku na par dni. No a take lego je dooost oblubena hracka. 😁
Ja mam uz jedneho skolkara a tam to maju rovnake. Mozu sa hrat, ale ked chcu inu hracku tak tu povodnu musia odlozit. Takze celkom dobre tomu pravidlu rozumie a s upratovanim mu to uz ako tak ide.

annm81
14. okt 2024

Ja nie celkom rozumiem niektorým formuláciám. Až v 18. mesiacoch začalo dieťa samé jedávať? Takéto hranie sa s jedlom namiesto jedenia mávajú deti, čo so samostatným jedením začínajú, zvyčajne medzi 8. -12. mesiacom. Ak rozhadzuje jedlo aj v takmer dvoch rokoch, jednoducho po prvom úmyselnom hodeni upozorniť, po druhom dieťa vybrať zo stoličky a jedenie skončilo, pokračovať môže až bude slušne jesť (samozrejme, "slušne" v rámci toho, že koordinácia pohybov u takto malých detí má ďaleko od dokonalosti).

Strana
z2