icon

Ako začať s prvými príkrmami pre deti?

ena
25. jún 2006

Takze baby, ktore uz mate krmenie deticiek s prvymi mrkvickami a zemiackami a stavickami za sebou, sem so svojimi radami a skusenostami, nech si mame z coho vybrat 🙂

saska.t
2. feb 2009

kocky 😀 uz je zbalene napratane do auta (aj ked nechapem ako sme to tam vsetko dostali) 😀
kisska- dakujem este stihas, zajtra sa urcite ozvem z BA

berus - aj ja idem ku kadernicke, taktiez zubar a vela ineho ...

daska- teraz budes mat jedlika 😀

majte sa krasne a urcite sa este z Bratislavy ozvem papapa 😀

daskak
2. feb 2009

stastnuuu cestuuu 🙂 🙂

erika107
2. feb 2009

ahojcek mamulky 🙂 tak konecne sa mi podarilo vam cosik napisat vobec nestiham cez den ist na net maly je umrcany stale spinkat mi tiez moc nechce som z toho na prasky :( .... spinka mi jedine vonku ...

sisa prajem ti prijemnu cestu do BA 🙂 mozno sa stretneme v neakom nakupnom centre 🙂 xixix a kolko budes v BA? ....

erika107
2. feb 2009

fnuk akurat tu nikto neni ako na potvoru :(

kisska
2. feb 2009

ahoj erika 🙂 to ti veru nezavidim... maly dneska je just spavy, asi z toho pocasia 😉

Babule dnes nam v ulici vyrubali celu radu topolov - vraj kvoli alergikom a ze na futbalovom ihrisku dvihaju travnik korenmi ☹ ☹ ☹ a nic neplanuju vysadzat ☹ . To ze otvorili ulicu severnym vetrom a vsetko to teraz fuka do bytoviek, to nikoho nezaujima. Neznasam, ked nas sa nas starosta zacina starat o dedinu v roku volieb. To ze dedina nema chodniky a nemas sa ako dostat s kocikom do obchodu, aby si nemusela chodit po ceste alebo po blate, to nikoho nezaujima. Jaaaj taka som zase vytocena... vraj ved byvam na dedine - to vsade dedina znamena, ze budem zit v bordeli a spine??? 😠

erika107
2. feb 2009

kisska: neboj mozno ze sa to u vas zlepsi ked bude neaky novy starosta...alebo este jedno vychodisko prestahovat sa do vacsieho mesta 😉

kisska
2. feb 2009

jaaaj novy starosta... to by som musela ja kandidovat... jedina ulica o ktoru sa stara je ta, kde byva on 😒 byvam v nespravnej ulici, dedine... krajine 😒

beruska2x
2. feb 2009

eri... malej mi to delal taky, parktrat jn ho uvazila v kociku doma po chodbe, pak jsem ho parkrat uhojdala na valende a ted uz staci kdyz ho hladim chvilku po prsickach a spinka jak andelicek 😉 😉 😉 😉

kisss... to neni o dedine to mi ver, bydlim ve meste a chodniky jsou tak neuperavene, neuklizene ze jsou nepouzitelne, na prechod se kvulli mantaku nedostanes, ridici jsou bezohledny a policajty potkas tak v dubnu az bude lepsi pocasi, nadavam kazdy den kdyz vyjedu 🙂

beruska2x
2. feb 2009

holky jinak Vitana ma nejaky novy bujon uplne pry bez glutamatu, zeleninovy, kureci, bylinkovy a hovezi... kouknu na net jestli to je pravda tak by sel do polivecky po tom roce 😉

beruska2x
2. feb 2009

Přírodní bujóny Vitana uvádí na trh nový výrobek – bujóny Vitana Natur bez přidaného glutamátu a konzervačních látek. Bujóny mají navíc snížený obsah soli a obsahují pouze přírodní aromata. K dostání jsou čytři druhy – hovězí, kuřecí, zeleninový a bylinkový.

tak pise ofiko popis 😉

beruska2x
2. feb 2009

abyste vedely tak jdu spat 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

3558
2. feb 2009

tak aj ja 😀

kisska
2. feb 2009

berus to znie super 😉 (tie bujony), ja som dnes vyskusala pomazanku z naklicenej sosovice (cocky) a bola celkom fajn,este chce vylepsit, ale mne chutila, ale mne chuti aj bez vsetkeho 😉 uz nech je jar a cerstva zeleninkaaaa 😝 😝 😝

joana206
2. feb 2009

mam otazocku, dokedy treba jedielko varit v dojceneckej vode?

stvura
Odpoveď bola odstránená
beruska2x
3. feb 2009

no, jenze ne kazdy ma zahradku a cas a chut se s tim crcat, taky nejsem pro cpat do deti zbytecny veci ale stejne to mu neujdes... nejoblibenejsi jidlo je parek v rohliku - no commment a co jedi ve skolce taky.. 😅

beruska2x
3. feb 2009

varit v kojenecke se chystam do toho roka, pak uz jen na piti, varenim se stejne prevari a pokud ji mas z verejneho radu, tak musi splnovat hodnoty stejne....

ryzi delam loupanou v sacku, proste ji varim dokud se nerozvari....

stankatt
3. feb 2009

Ja buden varit v kojeneckej vode iba do pol roka 😉 . A je to tak - voda z ver.vodovodu je prisnejsie kontrolovana a ved vsetci sme na nej vyrastli 🙂

beruska2x
3. feb 2009

to jo ale zase my meme docela problemy s pleti tak me ta voda nezabije.... 😎 ale je pravda ze treba u nas citit chlorem neni ale nekde desne....

zdenallicka
3. feb 2009

stvura: Nemyslis libecek??? 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
zdenallicka
3. feb 2009

Libecek je vlastne takove Maggi.... 😀

u2jana
3. feb 2009

ahojte maminy, poradte, vcera sme zacali s prikmom (mrkvicka), zatial nic moc nespapkame - len to tak olizuje a cuduje sa a vypluva. Krmim ju v lehatku, ale sa mi v nom strasne vykruca, takze mi to casto vyrazi z ruky... Aka je najlepsia poloha na prve prikmy? A kolko asi bude trvat, kym zacne fakt papkat?

zdenallicka
3. feb 2009

My jsme vzdycky krmili deti tak, ze jsme jim jednou rukou drzeli obe jejich ruce a druhou jim davali po lzickach jidlo...

stvura
Odpoveď bola odstránená
mimakro
3. feb 2009

U2jana, ja som začala až od ukončeného 6. mesiaca a tiež bol s Hankou veľký problém. Trvalo to asi 3 týždne, keď už normálne otvárala ústa na lyžičku. O čo boli ťažšie začiatky, o to ľahšie je to teraz. Zje všetko, čo nez je ju. 😀 Však aj na to vyzerá 😀 😀 😀

kisska
3. feb 2009

Ahojte ale ste toho zase popisali, takze poporadi - okienko slovenciny - libecek = ligurcek 😉
- voda pre deti - prave minule som citala, ze kojenecka voda by sa mala prevarat do pol roka, potom staci prevarena obyc. voda. Ja malemu kupujem Tomu natura (nebublinkovu) - tiez pisu, ze vhodna ako kojenecka voda a malemu velmi chuti, obcas aj Dobru vodu(tiez nebublinkova) a tiez ma male pismenka, ze vhodna pre kojenecku stravu. Lucku som zrusila hned na zaciatku, lebo okrem vysokej ceny, naozaj aj chut ma otrasnu 😠 . Inak asi zalezi od oblasti, podla mna BA a okolie ma vybornu vodu, zvysok Sk neviem, u nas otras 😒

stvura - ryzu varim ako dospelakom - gulatozrnnu na jeden diel ryze 2 diely vody, samo ze bez soli, cibulky a oleja. V poslednej dobe ju trochu poprazim na troche oleja a az potom zalievam, ale davam do nej rovno varit aj zeleninku (cerstvu), mrazenu pridavam na poslednych 10 minut. Ale inak je to asi celkom jedno, aj tak ju potrebujes rozvarit a lyzicku ryze, asi v dvoch lyzickach vody neuvaris 😉

kisska
3. feb 2009

u2jana - nas Adam sedaval odzaciatku v stolicke(stara klasicka drevenna), len mu odoberam vrstvy deky, ktorou je oblozeny. Aj Natalka by mala viac sediet ako lezat, kvoli bezpecnosti. A papkanie chce naozaj trpezivost, naozaj jest by ti mala asi po tyzdni(myslim ako zjest jedlo z lyzicky, hoci aj sanim), ale je to velmi individualne, kazde babenko postupuje inak a vy ste este malicky, takze to kludne moze trvat aj dlhsie. U vas by to nemalo byt o jedeni, ale skor o zvykani si na nove chute a novy sposob papania. Daj jej obcas len tak prazdnu lyzicku do ruky, nech skusa, co je to za novy predmet v puse. 😉

beruska2x
3. feb 2009

cauky holky.... ja u krmeni sedim na zemi, mam malyho na postari na kline polozenyho a krmym... obcas mi lzicku varazi ale nic hroznyho 😉 kdyz jde do tuheho tak mu dam jeho ruku mezi nase tela a druhou mu pridrzim... v sedacce jeste nechtel byt, resp. matlal mi do vseho 😀 😀 😀 😀 😀