icon

Ako začať s prvými príkrmami pre deti?

ena
25. jún 2006

Takze baby, ktore uz mate krmenie deticiek s prvymi mrkvickami a zemiackami a stavickami za sebou, sem so svojimi radami a skusenostami, nech si mame z coho vybrat 🙂

katarinagk
17. feb 2009

Ahojte, chcem sa opytat: kojim a dokrmujem nutrilonom, kedy podla vas je vhodne zacat s prikrmami, kasickami? Niekde pisu od 4 mesiacov, niekde od 5,6. Kedy ste zacali vy? Dakujem velmi pekne

beruska2x
17. feb 2009

ja moc ne, meli jsme to furt jako maly ale manza to miluje a malej asi taky 😉 bych ti poslala ale spolehni se na postu 😀

beruska2x
17. feb 2009

katar.. ja zacala kdyz mi to rekla Dr, kazde dite to asi trosku jinak, i podle toho jak mu staci mliko a tak...

daskak
17. feb 2009

berus... 😉 no ja nepoznam horsiu instituciu ako posta.... 😠
katarina.. no my sme zacali ked mal maly 5 mesiacov, ale ja som kojila a uz nam nestihalo mliecko tak sme asi mesiac jedli len mrkvu a zemiak 😒 a potom sme postupne zacali pridavat aj ostatne

saska.t
17. feb 2009

katarina - ak staci mliecko s nutrilonom kludne cakaj do ukonc. 5. mes. 😀

tak kocky dnes som robila 1x pohanku s jablckom a musim povedat ze malej celkom sla ale mamine teda vobec 😝 dojedla som ju len preto, ze sa mi nechce moc jest ked som chora a povedala som si ze aspon schudnem a budem jest zdravo 😀 , ale keby som na tom mala zit asi umriem 😝

baby, niktora ste mi neodpovedala tak este raz, stava sa vam ze v kakani najdete aj nestravene kusky zeleninky??? aj z ovsen. vlociek ako vyzeraju pred spapanim tak vyzeraju aj v plienke, je tp normalne??? 😅

saska.t
17. feb 2009

jaj este som zabudla 😀 kamoska na SK mi poradila ze jej malej chuti kasa sunarka bananova a od nestle ovocna, no a ta nasa sa ide po nich zabit, ani som nestihla dat flasku do pusy a uz kase nebolo, tak asi budem musiet poprosit mamu nech mi ich posiela 😀 inak tu v DE su lacnejsie kase ako v SR skoro ma porazilo z tej drahoty 😠

beruska2x
17. feb 2009

nene sas to se mi jeste nestalo, jen nekdy ma sisa barvu trosku podle jidla ale jinak nic ☹

daskak
17. feb 2009

sasi fakt? to by som nepovedala, s tymi kasami? ked pojdeme cez DE doniest Ti 😉 😉 ... Sasi stava sa to ale u mojho starsieho Patka...napr. absolutne mu netravi kukurica, takze ked jeme nieco s kukuricou, potomju vidno celu 😉 😉 😉

saska.t
17. feb 2009

baby nestraste ma lebo zase zacnem vymyslat s tym lepkom, stava sa to hlavne po ovs. vlockach a tie lepok obsahuju, nic ine lepkove som este nedavala 😒
to ze sa farbi stolica do farby jedla je normal a myslim, ze aj ked najdem niekedy trosku mrkvicky ci kukuricky je tiez normal ale tie vlocky ma fakt strasia ☹ kisska kde si rychlo rad!!! 😅
a vsimla som si ze kym som mixovala bolo to ok az ked len pucim, alebo nahrubo mixnem sa to stava s tou zeleninkou 😀
Co ine lepkove mozem dat malej papat, aby som videla reakciu?

daskak
17. feb 2009

sasi tie vlocky ma poriadne nabobtnene?? rozmocne?

kisska
17. feb 2009

sasi neplas sa - stava sa to preto, lebo ovsenne vlocky obsahuju vlakninu, ktora je nestravitelna a ked to mala nema cim pozut, tak to nou len prejde vo vacsich kuskoch. Rovnako ako ta kukurica - ale ta kvoli tomu, ze ma nestravitelnu supku, ked ju pomelies - odsupkujes, tak ju uz nenajdes 😉 . U Adama bezne najdem kusky mrkvicky aj zemiaciku, listky spenatu... Mne sa to stava, ked jem paradajky, tak najdem supky, aj s kukuricou a inou zeleninou a s melonovymi semienkami 😉 teraz to vyzera, ako keby som ten material studovala 😉

Sasi my sme tento vikend dostali od kamosky kasu od Milupy (keksovu) a malemu velmi chuti. Jej to poslala segra z DE, neviem teraz ci na Sk je to Nestle alebo Hami, ale viem, ze nejaka znacka je to iste 😉 . Mna minule skoro vystrelo, ked som nakupila malemu Sunarky a po 3 dnoch som zistila, ze DMka ich ma o cca 20,-Sk lacnejsie 😒

kati - skoc na stranu 93 (dolu) a tam najdes priblizne priznaky, ked je babo zrele na prikrmovanie, tak ked budete splnat vacsinu znakov, mozete sa do toho pustit 😉 . Aj ked netreba sa ponahlat skor ako od ukonc. 5. mesiaca.

saska.t
17. feb 2009

jaaaj tak to ste ma potesili 😀 kisska ako vzdy a neboj neplasim 😉

beruska2x
17. feb 2009

ahojte holky, tak malej ma na zitra testoviny s krutim a bretanskou smesi (kvetak, mrkev, brokolice).. tan si pomlaskne a ja si udelam brambory na loupacku, to miluju 😉

erika107
17. feb 2009

ahojcek mamulky idem si vas rychlo precitat nebola som tu par dni lebo sme mali zase samuckych lekarov aj ja som behala po lekaroch zo sebou :( ... a zistili mi ze mam zlcnikove kamene a ze by som mala ist na operaciu ale zatial to odkladam ved maly je este malunky nemozem si to dovolit 🙂

a inac dnes sme mali morcacie masko a malemu velmi chutilo 🙂 ale zase len hippku lebo ine nechce

kisska
17. feb 2009

sasi 😉 😀
skus rohlik alebo chlebik, pripadne cestovinky - to vsetko je lepkove a cerstve pecivo by uz mala mohla "spracovat" tak, ze ho uz nenajdes 😉
berus - co je loupacka?, daj recept, ja mam zajtra sacharidovy den, tak si mozno dam 😉

beruska2x
17. feb 2009

bud na jednu stranu rada eri... jak bys v tom fofru varila....

to prijde, a maly je doufam o.k.... zlucnik to mas prisnou dietu ze? to ti nezavidim ale potrebovala bych to ..

beruska2x
17. feb 2009

brambory uvarene veslupce, si je oloupes a k nim mliko, maslicko a tvaroh se soli a cibulkou 😀

erika107
17. feb 2009

berus: tak ja este neviem aku mam dietu 🙂 ... ja som isla na sono obliciek a tam mi zistili ze mam zlcnikove kamene 🙂 xiix povedala mi aby som isla obvodakovi ale ten ma dovcu takze to este nerieisim 🙂 ... a inac mam novy uces v pondelokk po tom sone som si urobila 3hodky pre seba a isla som sa dat ostrihat a odfarbit 🙂 hodim foto... a inac tu INDULONU modru skus ta zabere moj synovec mal tiez vyrazky a kozna mu povedala ze len a len modru indulonu ... ja som dnes bola s malym v predcasniackej poradni a na ramienku sa mu urobil taky akoby suchy fliecik a tiez mi povedala aby som mu dala nato indulonu lebo ona je mastna

beruska2x
17. feb 2009

uz mame masticku namichanou z lekarny tak snad to pomuze...

erika107
17. feb 2009

berus: tak drzim palceky 🙂 ... a ako ste travili dnes dnik?

erika107
17. feb 2009

babulky nevedeli by ste mi poradit? ja si na noc prevaram vodu do termosky aby som nemusela v noci streckovat este pri sporaku a urobil sa mi v tej termoske vodny kamen a neviem sa ho zbavit :( nepomaha ania octova voda stale sa mi zda ze tam ostavaju take biele supinky

beruska2x
17. feb 2009

rano jsme byli u Dr a na prochajde, pak jsem blbli 😉 cetli jsme si pohadku a tak, zase mi opatlal cely zrcadlo - to miluje - pak obed, spanek a prisel manza domu 😀 a to je pak jedna konona za druhou 😵

beruska2x
17. feb 2009

kyselina cirtonova, nasypat a zalit varici vodou treba i nekolikrat a je ti pryc, koupis ji bud v potravinych nebo v drogerii 😉

kisska
17. feb 2009

berus mnaaaam, ale nemozem mlieko ani tvaroh, tak si spravim asi kyslu kapustu a bude to skoro to iste 😝

beruska2x
17. feb 2009

co to je???

erika107
17. feb 2009

berus: dakujem za radu 🙂

beruska2x
17. feb 2009

neni zac cistila jsem takhle varnou konvici 😉

saska.t
17. feb 2009

berus - kysla kapusta (kysane zeli 😀 )

inak u nas vedu cestovinky spraskala by cely hrniec 😀 , my sme tiez troska vyhadzany z Bratislavskej vody mam to uz odskusane, tak teraz budem mesiac cakat kym jej zmiznu 😀

kiss - dakujem ti ako vzdy za dobre rady a mozem jej dat na to kvalitny margarin? u nas totiz rozky neexistuju ale skusim zemle tie mame 😀 lepsie asi celozrnne ze ako biele 😉

erika107
17. feb 2009

saska: ved mozes doma upiect rohlicky 🙂 xiixi

beruska2x
17. feb 2009

ale dej pozor v celozrnych jsou nekdy cela nebo namleta seminka.... 😉