icon

Ako zaviesť ovocie do stravy 6-mesačného dieťaťa?

kristinavl
5. sep 2024

Ahojte, prosim ako papaju Vase 6 mesacne deti, moja mala zacala strajkovat s mliekom sme na UM, na obed papa prikrmy od 5.mesiaca vsetko uz skusila okrem lepku, len moja otazka znie papa mi kazde 4 hodiny😏 a neviem jej dat desiatu kedze sa budu o 7:30:/ ako jej mam zacat davat ovocie? dakujem

hederamonstera
5. sep 2024

@kristinavl hocikedy kedy sa ti zda, ze by ho mohla spapat. Napr 2 hodiny po rannom mlieku? Alebo po obede, alebo ako olovrant. Kedy chces. Nemusis sa drzat hodiniek. Ak ty nieco jes, daj aj jej ochutnat a tak. Uzivajte si to ochutnavanie a nerob z toho vedu, nic sa jej nestane😊

Inak ono sa ti to casom vsetko ponastavuje, ked bude uz dlhsie hore a pod.

piece
5. sep 2024

prečo ste ešte neskúšali lepok? nám povedali normálne keď je na umeláči že od 4. mesiaca môžeme zavádzať lepok. ako nedržala by som sa nejako upnuto na tieto časy, veď vidíš kedy je dieťa hladné a kedy cca jej dať jesť.

anjelicek26
5. sep 2024

Tak tieto imunologicke okna co sa tyka lepku su aj po rokoch nepotvrdene, je to zataz na zaludok rozumej vo forme lepkovej kase mate na to proste cas... to by som nehrotila... kazde 4h prikrm pre 6 mesacne dieta asi tiez nie... ma mat vzhladom na vek 1 prikrm denne, maximalne dva... mlieko potrebuje, tuhu stravu plnohodnotne este nestravi (vela vykaka, malo kalorii prijme), proste zaklad mlieko... davaj v spanku, polo spanku, aby ste sa dostali na dennu davku...