icon

Akou zeleninou začať prikrmovať?

gabika108
9. apr 2022
petamich
9. apr 2022

zemiak, mrkva, batat, tekvica, cuketa, karfiol, brokolica - zacina sa v zasade zemiak, mrkva a potom uz je to viac menej jedno co pridas

kkovacovak
9. apr 2022

@gabika108 väčšinou sa začína mrkvou ale ja odporúčam najlepšie niečím neutrálnym ako je napr zemiak. Mrkva je sladká a potom by ti bábo nemuselo chcieť iné druhy zeleniny. Ale ono je to v podstate jedno lebo zje aj tak len pár lyžičiek. Nezabudni pridať do príkrmu olej

54tinka54
9. apr 2022

@gabika108 my sme začínali tekvicou.. mrkva malého strašne zapiekla, zemiak keď mal samotný tak tiež mal problém so stolicou.
Ale každé bábo je iné.

blondie333
9. apr 2022
nairia
9. apr 2022

@gabika108 ja som dnes zacala a dala som cuketu. je fajn vodnata, lahka konzustencia. pokuracujem maslovou tekvicou, batatom a az potom mrkva. idem podla detskeprikrmy.cz

gabika108
autor
10. apr 2022

A davate jeden druh alebo mixujete 2 druhy. Zacala som mrkvou len mala bola urevana mam pocit ze ju z mrkvy bolelo brusko. Dnes by som jej chcela dat cisty zemiak

nairia
10. apr 2022

@gabika108 mrkva dost zapeka, to tu uz zaznelo. zacina sa s jednym druhom, odporuca sa 3 dni jeden a ten isty, kym sa prejde na iny, aby sa podchytila pripadna alergicka reakcia. do kazdej porcie treba davat trosku repkoveho oleja, par kvapiek. ja kupujem v DM v bio kvalite. vraj aj olivovy mozes, ale mne bolo povedane, ze repkovy je na to naj, olivac ma nejake ine spracovanie.

nevenka
10. apr 2022

@54tinka54 u nas najlepsia zelenina - cuketa, maslova tekvica, hokkaido, top zelenina 😉

gabika108
autor
10. apr 2022

A ked po mrkve bolelo brusko kedy ju zas opäť zaradit do jedálnička?