icon

Aký čajík trojmesačnej dcérke?

mia_ko
6. feb 2013

Ahojte, mám torjmesačnú dcérku ktorá si dá sa povedať už sama pýta čajík, čistá prevarená voda jej nechuti. Môžem jej spraviť aj klasický sáčkový ovocný čaj čo pijem aj ja? Lebo s harmančekového a feniklového pre deti ktorý zatial podla veku môže piť máva hnačky, a ostatné ovocne granulované čaje pre deti majú vyšší obsah cukru. Ďakujem

Strana
z2
jarmila2010
6. feb 2013

...mozem odporucit detske caje LEROS baby..su bylinne a nesladene(tesco,lekarne)...ale osobne som zastancom cistej vody(prevarenej alebo dojcenskej)...granulove caje,to je sama chemia a cukor..moj syn doteraz pije len cistu vodu..odmieta vsetky sladene napoje....ale inak si myslim,ze 3mes.dietatko nepotrebuje este vodu(v lete je to ine),ma dostatok tekutin z mliecka...mozno aj preto odmite pit tie caje....

daanuska
6. feb 2013

je pravda ze cajik nepotrebuje ak je dojcena ale podla mna je dobre ak ju na cajik postupne zacnes ucit. 😉 ja som dcerke cajik nedavala a teraz ma takmer 8 mesiacov papka tuhu stravu a nemozem do nej dostat absolutne ziadnu vodu-ani lyzickou ani na cumel proste nijak a ak sa mi to podari tak mi vypije len straasne malicko takze som uz z toho dost zufala ☹ a preto ti odporucam uc ju na cajik ale snaz sa ho nesladit a nerobit prilis silny len taku ofarbenu vodicku a tiez nemusis jej ho davat vela aby neodmietala mliecko 😎 no a najlepsie su vraj ovocne cajiky-sypane 🙂 ale neviem ci uz od 3 mesiacov mozes davat ovocny ak nie tak su rozne cajiky sypane ktore kupis v lekarni urcite nie take ake obycajne pijes ty 😉

lusia222
12. feb 2013

ja mam takmer 4mesacnu dcerku a najskor som jej davala feniklovy caj od Hipp ktory je od ukoncenia 1.tyzdna veku dietata a teraz ma bylinkovy tej istej znacky ktory je od ukoncenia 2.mesiaca dietata. A malej velmi chuti 🙂

brumka
12. feb 2013

staci cista vodicka alebo materske mliecko od smadu, ja som do roka ziadne caje nedavala, tesne pred rokom som dala obas ovocny detsky. toto vsetko bohato staci. vodicku len ked su privelke horucay, ked mi mame cez leto v byte 31st. dieta je najlepsie naucit na vodicku alebo neskor na neochuteny caj.

wewe22
12. feb 2013

a naco je takemu malinkemu babatku cajik ja teda nechcem kritizovat ale moje deti nepoznali vodu ci caj do pol roka este ked davaju maminky v lete ked su horucavy tak pochopim ale naco v zime? ak vodu nechce znamena to ze smadna neni lebo inak by ju urcite vypila ale naozaj nic v zlom takato moja skusenost

cemi
12. feb 2013

Ja som tiez do pol roka nic nedavala, iba kojila.

simca06022011
12. feb 2013

vies jej kupit aj normlany cajik pre taketo male deti v lekarni, nie granulovane ale sackove... ovocne tazko, vacsinou su to bylinkove, ja som malej davala kamilku aj rascu, fenykel a pod. ale zase my sme boli v tomto veku uz v lete takze tak.. aj to boli caje typu : 1 kvetinka do pohara, alebo 2-3 rasce a tak 🙂 cize cista voda... 🙂 luhovat som to nechala chvilku kym sa to trochu zafarbilo... a vodu.. ked jej nechuti, nech si da mliecko.. ked ani to nie tak vymysla a nedavaj jej nic 🙂 urcite nie je ani smadna ani hladna iba s tebou cvici... 🙂)) a inak.. ako si moze caj pytat 3 mesacne babo??:Este je na to malicka )))) Davala som aj granulovany caj, je ich predsa len viac druhov, ale vacsinou som ich skoro cele vyhadzovala.

hajajanka
12. feb 2013

Mna by zaujimalo, ako si 3-mesacne decko vypyta cajik 😀 Toto by som vazne chcela vidiet! Plne dojcenemu dietatu staci materske mlieko. A dietatu na umelom mlieku staci voda. Naco do nej pchat caj a nebodaj este granulovany? Granulovane caje su velmi sladene a to babatkam nie je treba.

lucinocka
12. feb 2013

:D pri caji sa prekrstite a dojcensku vodu v PET flasiach, ktora stoji v skladoch bohviekolko dlho a kolko sraciek uz ma v sebe z toho plastu by ste davali ? 😉 Ked uz tak voda z kohutika, popr. filtrovana..
My cajiky nepijeme, len vodicku..ale mozes jej urobit slaby cierny caj, vsetci sme na nom vyrastli a tu sme.. ale slabunky, len par sekund namocis vrecusko a vyberies, len aby sa vodicka zafarbila na zlato 🙂 popr. nasej chutil, ked mala koliku rascovy cajik, do 100 ml 1 kavova lyzicka rasce.. Granulovane caje co sme podostavali som popila ja vecer k telke 😉

lucia006
26. apr 2013

Podla mna normlny ovocny nie.moj krpec mal tiez s fenikloveho problemy.do 4mes,som mu davala harmancekovy hiip a potom hipp na dobru noc,ale ak nehces granulovane tak daj normalny sackovy harmancekovy aspon ja som mojmu davala 😉

Strana
z2