Aký jogurt pre 8 mesačné bábo?
Čaute maminky, chcela by som len vedieť, aký jogurt by ste odporučili pre 8 mesačné bábo. Je vhodný aj z ovčieho či kozieho mlieka? Aké máte skúsenosti?
Smotana az od roku.ale to ma 8mes.tak este nech si zvyka na zdravsie veci.spytajte sa dokorov
@maslenka47 klobásku, pivečko, cigaretku, veď to nie je každý deň, jedna ho určite nezabije. Potom bude mať v 40-tke tlak 180/110, cukrovku, obezitu a bude doma na invalidnom dôchodku a moje deti ho budú živiť z ich daní.
Tam je s troskou tvarohu.takze si citajte.a smotana prezenie atd.a mľieko plnotucne prevarene ma pit.a od roku syr,smotana uz v polievke troska.neviem vam tak popisat som nepocujuca a mam v rodine ako doktorov.tak viem ake su pripady u drobcekov.obłicky zatazuje sol.....takze skor troska tvaroh ako smotana.....
Pokial ide o jogurt tak len PROBIOTICKY.nie smotanovy.
Ja davam zvolensky biely smotanovy asi od 9. mesiaca, miesam s bananom, malemu chuti a nema z neho ziadny problem
@rose32 prepač ja nechcem rypat, ale vysvetli mi, prečo smotana až po roku a tvaroch už v 8 mesiacoch ? 😀 uplne mimo nazor ,biele jogurty sa podavaju detom s cim vyssím podielom tukov , ziadne fit ani activie ani nič , najlepšie Zvolensky alebo bio hollandia .... Pribinacik som nikdy v živote nedala jest ani jednemu zo svojich deti , radsej mu to pripravim doma , TVAROH sa podáva AZ po roku rovnako med... to su silne alergeny a netusim, odkial pramenia tvoje " znalosti " tvojich slov. ja sa zdravou stravou uz neaky ten " piatok " zaoberam a toto co si ty uviedla ako SPRAVNE je uplne ale uplne NESPRAVNE 🙂
Smej sa ako chces.a pisala som biely jogurt proBio?!!a tvarohwje tam trosicka a smotana hodne obsahuje.uz nepisem nic.myslim.ze mama da dietatu co chce a uzna zawujhodnd.tak nech si skusa podla seba.kazdy skusaa a uci sa!ty si SPRAVNA BRAVO😉len ja mam dceru 15rocnu a rok a polrocnu mam zdrave dievcence nh.kdy neboli chore.nemali ziadne choroby😉a uz ma nespominaj.ja neviem vysvetlit pisanim.vzdy som pomohlanejakej.a vy sa mi smejete.mam uzasne dcerky od narodenia mi spavali celu noc.to chcite vediet😉takto NIKTO NIE JE DOKONALY!?!KAZDA mama da ako uzna
@rose32 ja sa nesmejem , ale zaraza ma , ako skalopevne tu TY presviedcas ze tvaroh skor ako smotanu. nieje to správne tvrdenie . ber to ako radu a nie ako kritiku a nauč sa že človek sa učí celý život , vidím že ty si presdvedčena o tom že vieš už všetko 🙂 musím Ta sklamat, v tejto veci sa fakt mylis . ja mam tiež dve deti a 5 rokov sa venujem zdravej výžive takže napriek tomu si dovolím tvrdit , že tvoje slova ohladom tvarohu a smotany su vysoko nespravne !
Pis ako chces.ja nepisem plny tvaroh.ale ty uplna smotana.a ja zdravo zivim deti.som modelka.a nechcem aby boli obezne a dali cholestelorDovidenia
@maslenka47 ty ako dospelá osoba dokážeš posúdiť jedlo, ktoré sa je raz za čas a jedlo (čokoláda.. ), ktoré by sa malo jesť každý deň (zelenina.. ). 10 mesačné dieťa vie akurát to, že ak mu dáš čokoládu / presladený piribnáčik / presolenú klobásu, tak je to mňam mňam a nejaká neochutená zelenina ho može úplne bez problémov prestať zaujímať.
Skús zjesť neochutené maso - nechutí? Jasné, že nie, máme totiž úplne zničené chuťové bunky. Len soli zjeme denne 20x viac, než je denná dávka (a že soľ vie pekne uškodiť).
Netvrdím, že by mali deti jesť všetko BIO a super zdravé, ale nedala by som dieťaťu nič s "extrémnou" chuťou skor, než bude chápať, že sa to nepapá každý deň, ale len raz za čas.
Hovorím ako osoba, ktorá pracuje s malými deťmi (1-3 roky) a denne rieši problémy týkajúce sa ich stravy.
@mirkava my dávame malej biely ovčí aj kozí jogurt od osmych mesiacov a v pohode 🙂
mám tam chybu - ty ako dospelá osoba dokážeš posúdiť jedlo, ktoré sa je raz za čas (ČOKOLÁDA) - preskočilo mi to 🙂
@maslenka47
@belllinka A ešte jedna vec, prečo sa tu do každého navážaš, každá mamina uzná sama za vhodné čo dá svojmu dieťaťu a čo nie....Si pojedla múdrosť sveta či čo?! Pokiaľ nie sú rodičia alergici alebo v rodine tak aj med môžem dať a aj dávam trošku do čaju sem-tam, tvaroh dávam raz za čas, smotanové jogurty,všetko možné - no a čo?! Moje deti sú zdravé, neobézne a šťastné a nič im nechýba....
Ja som kupovala zvolensky alebo hollandiu-biele a davala som mu do toho jahody, maliny, cucoriedky, ci bananik, kedze biely mi samostatny nechcel. A ked nebola sezona kupovala som mrazene ovocie, ktore som roztopila nad parou a zmiesala z bielym jogurtom 😉
jednoznačne smotanovy jogurt biely,može byt ochuteny ovocim, žiadne Activie, ziadne, nizkotucne a Pribinaciky a Jednotaciky, a pod?? na to ma ozaj dieta este casu dost, ked maminka chce, dava, no ked sa pyta tak sa asi chce poradit a toto jej ozaj malokto poradi, urcite nie taky , ktoremu zalezi na vyzive dietatka, okrem tvarohu obsahu aj kadejake somariny, citali ste si zlozenie??dieta musi jest plnotucne produkty a tvaroh naozaj opatrne az po roku, jasne ze mu z toho nic nie je a chuti no navonok nevidno ze oblicky zatazuje a tie sa vyvijaju do cca 2 rokov.
@mirkava ahoj, ja davam biely jogurt Clever alebo Tesco - podla toho, kam idem nakupovat. Cenovo je to najvyhodnejsie a biely jogurt je biely jogurt, ci je za 20 centov alebo 2 Eura. Vzdy ked nakupujem nejaky iny, skontrolujem zlozenie, ci obsahuje len mlieko, mliecnu bielkovinu a jogurtove kultury. Nic viac, nic menej. Doma potom do cisteho jogurtiku primiesavam cerstve ovocie.
@maslenka47 dalsia samozvana odbornicka-lekarka,biologicka a chemicka v jednom. Skoda reci.
Jasne,len napchaj klobasou aj 4mesacne dieta,ved len ochutnava,nie?
Dieta sa nerodi uplne vyvinute. Okrem ociek,ktore sa tiez vyvijaju a ustaluju az v nejakom predskolskom veku,sa vyvija i traviaca sustava a oblicky. Preto asi tie vsetky opatrenia,lebo na zaklade dlhorocnych vyskumov sa stanovili urcite normy pre vyzivu dojciat. Mimochodom platili uz za nasich detskych cias a i za detskych cias nasich rodicov. To,ze daktore na to kaslali,je ich problem. Poznam viac pripadov,kedy sa nevhodna strava v babatkovskom veku odrazila vo veku neskorsom.
Jednoducho pre babatkovsky vek platia urcite dietne obmedzenia kvoli nedozretym organom,rovnako,ako platia dietne obmedzenia pre ludi s ochorenim zlcnika,zaludka,cukrovkarov atd. Tiez na zaklade dlhorocnych vyskumov sa zistilo,co skodi a co je v pohode. Ale predpokladam,ze ty by si take ani nedodrziavala.. Aj ked skor ci neskor by ta to dobehlo. Kebyze som doktorka,teba by som za pacientku mat nechcela. Lebo si mudrejsia, nez doktor. A ako som pisala,mame znameho urologa a ten vie o vyvoji a fungovani milionkrat viac nez ty.
Maj sa.
Vyborne pise Siska53
@maslenka47 no odpadla som z toho čo si tu napisala 😨 😕 na viac sa nezmôžem 🤐
Pre teba a ostatné mamičky s rovnakým názorom; podľa obsahu tuku sa jogurty rozdeľujú na:
1. Smotanové s obsahom tuku najmenej 10,0%.
2. Jogurt s obsahom tuku najmenej 3,0%.
3. Jogurt so zníženým obsahom tuku od 0,5 - 3,0%.
4.. Odtučnený jogurt s obsahom tuku najviac 0,5%.
1. Do jogurtu sa pridáva smotana. Čo je smotana? Výrobok z mlieka s vysokým obsahom tuku. Smotanové alebo aj tučné jogurty sú vhodné pre ľudí s nízkou váhou/podváhou/podvýživou. U detí, ktoré optimálne neprospievajú a majú nižšiu hmotnosť.
2. Jogurty s obsahom tuku cca 3,5% a energetickou hodnotou nad 300kJ/100g sú ZDRAVÉ a vhodné pre väčšinu populácie.
3. a 4. Znížený obsah tuku a odtučnené jogurty sa odporúčajú pri redukčných diétach na akési "spestrenie jedálnička" pre ľudí trpiacich obezitou a morbídnou obezitou chudnúcich pod lekárskych dozorom.
@mirkava
A aby som aj konkrétne odpovedala na otázku zakladateľke témy: Najzdravší je BIELY JOGURT alebo tiež s názvom prírodný jogurt, živý jogurt (OBSAH TUKU 3,5%) v skle a so zložením LEN mliečne zložky (jogurtové kultúry). Žiaden škrob, želatína, stabilizátory, farbivá.
@evittam Tak po prvé, ty si začala rozoberať, to, že niekto kupuje drahú biozeleninu, to už nieje dotyčnej vec? Niekto nedá za zeleninu a niekto zas za Lipánka.
A po druhé, kedže mamička založila diskusiu, tak asi sama nevie uznať za vhodné, čo má dať svoju dieťatu.
Tak sa láskavo uvedom, alebo keď ty poučuješ, tak je to ok?
Lorela aj ty pises vyborne
Chuťové poháriky sa vekom naozaj otupujú, ale najmä soľou a cukrom. Preto my, dospelí, nevnímame chute tak intenzívne a prirodzene, ako deti. Pre deti je mrkvička sladučká ako med (hoci žiaden umelý cukor "biely" neobsahuje), rovnako hrášok, kukurica, plné chuti sú aj brokolica, karfiol, cuketa a špenát... Vitamínové bomby! Nie "marťani a céčka" ale zelenina a ovocie.
Toto "požehnané" obdobie preto treba využiť a neprzniť deťom zbytočne chuť! A čo sa za mladi naučia...
@lorela raz som sa tu od jednej zeny docitala ( uz fakt neviem kde ale viem že to bola otazka ohlade prikrmov ) ze ona dala trojmesacnej segedin . normalne mi zle zostalo ... ale super nazory mas .. este tak naucit mamicky, ze taky brumik a podobne hluposti by nemal jesr vobec nik.ani deti ani dospelaci ..
@banderaska29 Vďaka 🙂
A vieš, že ten segedín si tiež pamätám? Chúďatko dieťa.
No jo, Brumík s kamarátom Jupíkom! 😅
Ďakujem babule, viem, že každá maminka chce pre dieťatko len to najlepšie a ak niekto uzná za vhodné klobásku tak mu nik nezabráni to tomu malému dať... v mojom prípade žiadne údeniny, čokoládka a podobné nezdravé veci aspoň do dvoch rokov (dúfam, že sa podarí, lebo už teraz mu dobré tetušky pchaju čokoládky do ručky 🙂 ) Dostala som tu ale celkom dobre rady, takže vďaka 😉

Zdravim vsetky maminy.urcite kazda matka dava papat drobcovi to o com je prasvedcena,ze je pre neho najlepsie.kolko mamin,tolko nazorov.ja niesom fanusikom tej prehnane akoze'zdravej'stravy.ja som za tzv.prave potraviny-plnotucne,poctive od mlieka cez syry az po jogurty.mam 3 deticky.prijrmy som zacinala davat kolo5 mesiaca,cca mesiac som varila bez soli,korenia atd.potom normalne rodinna strava.vsetky su zdrave,stastne,a papaju krasne uplne vsetko,vratane spenatu,bryndze,zeleniny,masa,nemam problem s nicim co navarim.a to ma vela deti s jedlom problemy,ajud nexcu papat,alebo maju alergie...moje su ok tak si myslim ze to urcite nebola xyba,skor odporucam.ale je toj osobny nazor.aby som niekoho nahodou nepohorsila 🙂