icon

Alternatívy k večerným kašiam pre bábätká

alex5896
12. jan 2025

Ročnej dcérke začali vadiť večerné kase v noci sa trápi s bruškom vetrami ...bola predtým chorá mala angínu antibiotiká tak ma slabší žalúdok ...dokonca sa stane že sem tam v noci zvracia (Spinká na brušku) inak nevie spat čím môžem nahradiť kaše na večeru prosím vás....samozrejme že budem aj kontaktovať dr a ak to bude pokračovať skúsime aj gastro ale doteraz jej to vôbec nevadilo ani mlieko ani kaše a zrazu každú druhú noc zvracia už zvracala 3x takto...myslela som že je to nejaká viróza ale už je to štvrtý deň ...nemá žiadne iné problémi

pribinak
12. jan 2025

Kľudne aj to čo mala na obed. Polievky, cestoviny, ryža či zemiaky s maskom, …

endzi83
12. jan 2025

@alex5896 zeleninové kaše ako zemiaková, hrášková, mrkvová, hokaidová by jej nerobili dobre? Alebo husté krémové polievky. Podľa mňa sú to vhodné jedlá na večer aj zasýtia a človeku nie je po nich ťažko alebo zle.

pribinak
12. jan 2025

Asi by som na nejaký čas vynechala mliečne veci, keď je po liečbe teraz taka oslabená

alex5896
autor
12. jan 2025

@pribinak len ona nevypije nič iné ledva do nej dostanem trošku čaju tak jej robím umelé mlieko ale menej odmeriek na ml ak máte iný typ budem rada ona bez mlieka /Nutrilon nevypije nič ine

alex5896
autor
12. jan 2025

@pribinak a ďalšia vec ona vracia iba v noci nechápem

nevenka
12. jan 2025

@endzi83 no hrach a hokkaido vie dobre nafukovat, to by som asi nedavala na vecer. Nasim brutalne vadil hrach.
Ja by som asi davala to, co na obed, nejaku zeleninu s maskom, zemiakmi, ryzou...🤔

pribinak
12. jan 2025

@alex5896 tak radšej mlieko ako smädné a hladne dieťa

natalka13
12. jan 2025

1rok uz hocico polievka cestoviny chlebik

sisska96
12. jan 2025

Normálne jedlo. chlieb, cestoviny, polievka, mäso. Už nie je bábätko

misslilac13
12. jan 2025

@alex5896 ročným deťom som už dávala na večeru to iste co sme mali aj my, to už jedli sami. A mlieko som im dávno dávala normálne kravské a čaj som im dávala ale toto môže byť nejaká viroza alebo niečo jej prekáža nejaká potravina

alex5896
autor
12. jan 2025

@misslilac13 neviem či by viróza bola taká čudná že dva dni je ok potom zvracia a len v noci nemám s tým skúsenosť už som myslela že aj zuby ale tiež neviem a dakujem

misslilac13
12. jan 2025

@alex5896 no aj tie zúbky to môžu byť, tie sa hlásia aj v noci. Skus jej feniklovy čajík uvariť, ten je dobrý na koliky aj dýchacie cesty. No držím palce

jarkaslck
12. jan 2025

@alex5896 ahoj, u nas mi tiez caj este nikdy nepresiel, len nutrilon. Ked moja dcera mala nejake brusne problemy a bala som sa, ci bude mat dost tekutin, davala som vyvar.
K tym veceriam, niekedy okolo roka sme presli na taku normal stravu a kasu sme vypustili, davame polievky, rizoto (tekvicove, cviklove, spenatove), cestoviny (pesto z pecenych paprik je u nas hit), niekedy jej robievam zeleninove placky (nasucho upeciem na panvici), rozne privarky s vajickom. Prajem Vam, nech ste rychlo fit.

alex5896
autor
12. jan 2025

@jarkaslck ďakujem krásne ♥️ dúfam to nebude dačo vaznejsie