10 mesačná dcérka dostala črevnú virózu

tinucha
16. mar 2016

Mala dostala crevnu virozu, vecer zacala zvraciat, zatial zvracala 2x. Moze pit moje mlieko? Nemate s tym skusenosti? Ja som mala virozu v nedelu v noci, 7 rocny syn ju mal v pondelok v noci a teraz ju ma mala. :(

monikver
16. mar 2016
kubobubo
16. mar 2016

Moja dcera mala grcanie ako 13m. Hodinku az dve hodinky by som po poslednom grckani dala pauzu s potom mozes. Tvrde zastankyne dojcenia ti napisu ze mozes hned. Mojej dcere pri grcani vzdy prospela pauza hodinka-dve. Ak bude grckanie prilis caste, radsej do nemocnice na infuziu. V 2 rokoch dcera pocas troch hodin grckala asi 12krat a bola uz dehydrovana. Za 2 dni na infuziach bola fit. Ale to bol fakt extrem.

monikver
16. mar 2016

Ahoj. Skus jej nasadit Kulisek. Ten posobi proti dehydratacii. Ak bude castejsie grckat, tak s nou bez na pohotovost. Male dieta sa rychlo dehydruje.

majka99999
16. mar 2016

Uvarit ryzovy alebo mrkvovy odvar a pred kazdym kojenim jej dat. Kojit mozes, ale mliecko ju bude drazdit.

tinucha
autor
16. mar 2016

Dakujem. Nasla som navod ako vyrobit domaci kulisek,tak jej ho idem urobit a dojcenie skusime o nejake dve hodinky, ked uz nebude zvracat.

abbey1
16. mar 2016

Ak máš podaj jej kinedryl, dojčiť môžeš, ale dávaj pauzy, aby bruško stíhalo aj oddychovať.

monikver
16. mar 2016

Ryzovy odvar je tiez dobry, ale my ho pouzivame, ked ma mala hnacku. Vtedy jej ho navarim a mame pokoj. Velmi rychlo zaberie. Mlieko a mliecne vyrobky sa neodporucaju pri zvracani. Ale ked je tak zvyknuta, co narobis. A neodporuca sa ani cerstve pecivo. Drzte sa.

stratenanajdena
16. mar 2016

ahoj, bud ryzovy odvar, alebo v lekarni kupis hipp ORS200 (mrkva s ryzou na hancky a pod.), alebo aj ten kulisek. ja by som kojila dalej, uplne od MM by som neodstavovala. Pozor na tu dehydrataciu ako uz pisali vyssie. A mozes si nasadit aj ty dietu, soletky ale bez obsahu cukru a sus. mlieka ak sa da (jedine ktore som nasla vhodne su tie velke z Lidlu) a potom zelene babany. Pojde jej to do mliecka a urcite neuskodi. (Kinedril by som v tak nizkom veku ja osobne nepodavala, ani ine lieky bez komunikacie s doktorom). Drzim palce nech ste co najskor fit!

tinucha
autor
16. mar 2016

Dakujem za vsetky rady. Malej som dala ten domaci kulisek,akurat sa fajne zobudila. Zrejme jej ten sladkoslany roztok zachutil, lebo ked som jej ho prestala davat,tak kricala,ze este chce. Tak som jej dala este trosku a ked kricala aj potom,ze este chce,dala som jej moje mliecko. Tak som teraz zvedava,co som to vyviedla. Spat teraz nezaspim, len cakam, ci nahodou zase nebude grckat.
Kinedryl doma nemame a tu ryzu jej uvarim zajtra,ked jej dufam uz bude lepsie.

sasa1983
16. mar 2016

@tinucha kinedryl jej nedavaj, nedavala by som dietatu mladsiemu ako 18-20m..najlepsie po 2r az.

britanova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinucha
autor
16. mar 2016

Dakujem,tiez som myslela na to,ze by som jej ho ani nedala ak by som ho aj mala. No vyzera to tak,ze som s tym mojim mlieckom urobila asi aj dobre. Mala sa prestala v postielke krutit a vrtiet, zaspala ako dudok, akoby sa jej brusko ukludnilo. Tak snad bude uz lepsie.

lubi40
17. mar 2016

@abbey1 kinedryl sa nesmie podavat detom do 2 rokov. Je to aj na pribalovom letaku!

abbey1
17. mar 2016

@lubi40 Dakujem za info, ktoré som isté nemala. ;) Radšej doma podať tento liek, ako skončiť v nemocnici. Len som posunula radu od Dr.

lubi40
18. mar 2016

@abbey1 no ja by som radsed volila nekojit ako davat kinedryl a kojit, ale to je vec nazoru. Neodsudzujem.