icon

Bolí ho brucho?

silviettadanko
18. jan 2018

Ahojte asi 2tyzdne dostava syn na ochutnavanie rozne zeleninky ovocie.aj mu chutí a nema ziadne problemi.
Problem nastal ked som mu dala poobede kasu.
Z ryzovej a bananovej sa ledva vedel vykakat a z tej 3tej mi ledva vecer zaspal tak plakal.ale to niesom ista ze z toho bo na neho liezla aj choroba.
Odvtedy sa bojím skusat.je na to este skoro?nieje na to pripraveny?je mozne ze mu to este brucho netrávi?
Dakujem

Bolí ho brucho?
silviettadanko
autor
18. jan 2018
ukulela
19. jan 2018

maly je asi na UM, ked uz prikrmujes, za dva tyzdne vyskusat ovo, zeleninu a aj kasu je dost, ja som sla ozaj tri dni mrkva, potom tri dni krumpel potom jeden den mix a tyzden v cudu. kase som taketo nestle a pod nedavala (resp nekupovala, len co som raz vyhrala, ale tak skoro som ich malemu nedala). ostan zatial pri zelenine, prip ovoci. po mesiaci pridaj maso, .. ked uz som davala kasu, tak z od biomily myslim - kukuricnu a spaldovu instantnu s vodou/materskym mliekom a ovocim / vyzivou , prip som pomiesala trocha do prikrmu na zahustenie. neskor z DMky spaldovu normalne do mlieka.
takze v poho zvolni, pomaly. moj napr nikdy kasu na veceru nedostaval ako ine deti do flase - stacilo mu vzdy mlieko.

zuzik307
19. jan 2018

Asi ti dava najavo, ze mama spomal s prikrmami😱ma 4 mesiace a 3 tyzdne a zeleninu, ovocie a kasu za sebou...deti na UM zacinaju s prikrmami po UKONCENOM 4.mesiaci systemom, ako popisala vyssie @ukulela

e.vacka
19. jan 2018

@silviettadanko nestlé je strašný bordel..prepáč za výraz😁
Skús robiť kaše doma alebo vyskúsaj inú značku...možno by bolo dobré pockat týždeň dva a skúsiť znova😎

silviettadanko
autor
19. jan 2018

Aha takze mam ostat pri zelenine a ovocí iba.
Myslela som ze sa to moze ak mu uz jedenie ovocia a zeleniny ide perfektne a ano tam dodrziavam 3dni len 1 druh.este ani miesat som sa neopovazila.

jana_eyre
19. jan 2018

urcite zatial len zeleninu, ked vyskusas vsetky vhodne druhy, pridas postupne ovocie na olovrant napr a az potom mliecne kase..

libawet
19. jan 2018

@silviettadanko no pozerám, že značka Nestlé - tak to je veľmi zlá značka, tí mali aj v istej dobe aféru s kostnou múčkou, ktorú tam pridávali, to je dosť svinstvo.....vieš čo, sú už na trhu biokaše od firmy Nomina, čo je česká firma a sú naozaj kvalitné a za dobré ceny.

lavieenrose
19. jan 2018

@libawet len skoda ze v takej Nominalke ryzovej je viac kukuricnej ako ryzovej, mojej to nechutilo koli tej kukuricnej, s cistou ryzovou od kronera nebol problem

kubkovamama
19. jan 2018

Ešte je veľmi maličký na kupované kaše.A Nestlé ani za trest.Jednodruhovy prikrm mu úplne stačí.Mrkva,pridaj rozvarenu ryžu.Za tri-4dni vymen ryžu za zemiak.V ďalšie dni zemiak+ryža.Pomalicky a malé množstva.Az to preženies a drobec má bruchabol,kvapky BioGaia alebo niečo podobné.Masko ešte nedávaj vôbec ani obilniny

ukulela
19. jan 2018

@silviettadanko ja som sla od pol roka (lebo kojeny) a cca prve tri tyzdne zeleninu (mrkva, zemiak, cuketa, batat myslim, tekciva, cvikla ... potom na konci mesiaca aj ovocie - jablko, banan, avokadi. po mesiaci maso - kuracie, telacie - do prikrmu len cca kavovu lyzicku. davala som 5x v tyzdni maso, raz zltok vajecny a raz vegetariansku verziu 🙂 po mesiaci som uz davala aj lepok - napr do dusenych jablk zavarila trocha vlociek a rozmixovala, alebo tu spaldovu kasu instatntnu stipku do prikrmu, ozuzlat rozok - ale biely, nie celozrnne a pod. po 2 mesiacoch som uz davala aj mliecne vyrobky - biely jogurt, kyslu smotanu - do prikrmu za lyzicku, tiez ryzu, cestoviny ...
mam dobru skusensot s batatmi, maly mal rad, miesala som so spenatom a zltkom, vlastne so vsetkym, co nechcel na zaciatku jest - s batatmi zjedol a postupne si zvykol aj na novu chut. aj cviklu mal rad. dlho jedol systemom rano mlieko, potom desiata - ovo/vlocky/jogurt/kasa kukuricna, spaldova, ... obed mlieko, olovrant hlavne jelo a vecer zas len mlieko a vyhovovalo mu to, nebol vecer hladny, v noci spal. neboj, najdes si system.

libawet
19. jan 2018

@lavieenrose ale sú rôzne, aj ovsené, pohankové.....

lavieenrose
19. jan 2018

@libawet len na skodu je to ze aj v ovsenej je viac kukuricnej ako ovsenej(nominal)..to radsej mixnut ovsene vlocky..chcela som si ulahcit zivot ale ta kukuricna chut nam tam nechutila

mechurik
19. jan 2018

nestle je bordel volakedy mali v osmizrnnej z polska chemikalie ked bol moj syn maly.
mozno nebude mat alergiu na mlieko no moj syn ju mal.kakal s hnackami ci zacpami a nakoniec az v 4 roku mu z krvi zistili alergiu na laktozu z mlieka.
skus malemu davat ryzovu kasu su aj instantne tusim hami a zarabat ju prevarenou na izbovu teplotu vodou.malej to chuti.