Čo robím zle pri prikrmovaní?

3. nov 2021

mala ma 6 aj pol mesiaca je plne kojená a máme už zavedenu zeleninu nejaké ovocie, ryzovu kašu... zvyknem na raňajky ovocie alebo ryzovu kašu na obed zo dve zeleniny uvarené a rozmixovane a teraz chcem skúsiť aj nejakú veceru bud ovocie alebo ryzovu kašu..zapíja vodou- drobček.. len nechce veľa papať par lyžíc spapa a začne plakat... co robím zle?

tosomja
3. nov 2021

Nič nerobiš zle, len na ňu ideš prirýchlo. Ona spoznáva chute, to je len naša predstava, že hneď zje dvojchodove menu.
Moja prvá dcéra sa konečne rozhodla jesť jeden prikrm ako 11 mesačná. Dovtedy len pár lyžičiek.
Syn zase od 4 mesiacov by zjedol asi aj mňa. Dcérka teraz 5m zje tiež polovičku z obeda, na desiatu jej chuti detská výživa. Keď nechce, dám normálne mlieko.

anjelicek26
3. nov 2021

Podla mna na to ides strasne rychlo... v tomto veku potrebuje oliznut pol lyzicky a nemusi nic viac... nie ze ranajky, obed vecera, to sa tyka deti okolo desat mesiacov najskor... moja kojena zacala jest v roku, dovtedy ozuzlat, oliznut, mala to volakde..uplne zdrave dieta, co je dnes uplne vsetko...

enoula
3. nov 2021

Spomal... Ved to je rychle tempo... Ak ides podla postupu, novu zelelninu davat 3 dni a az potom dalsiu, tak by si ešte ani nemala tolko roznych veci jej davat... A navyse ak je plne kojena, stačí uplne len jeden prikrm denne...mnohe deti z toho jedneho prikrmu zjedia 2-3 lyzicky a viac nic... Cim jednoduchšie jedlo, tym lahsie stravitelne.. a na noc mlieko uplne staci

1angelika
3. nov 2021

kašu by som ešte vôbec nedávala a to ostatné v rámci obeda, prípadne doobedu trošku ovocia dať ochutnať. Ona má spoznávať chute, postupne sa zoznamovať s potravinami a nie nasýtiť sa z toho.