icon

Čo môže jesť 7-mesačné dieťa na Vianoce?

lenka272m
1. nov 2024

Ahojte čo by mohlo 7 mesačne dieťatko na Vianoce papat ?…dakujem

Strana
z2
klarissa25
1. nov 2024

@thirstymonk verím ze žije. Ale neverím ze si ju sám vypýtal 😉🤣

danyelia
1. nov 2024

Šak normálne kapustnicu s klobásou a bravčový rezeň a filé so zemiakovým majonézovym šalátom, za tým koláče, zákusky a zapiť Colou, nech mu to fajne strávi 😄 A obliecť vianočný červeno-zelený outfit, posadiť pred telku a kukať Grincha, spať ho ulož o 22:45 hod...

nevenka
1. nov 2024

@michaelamiako 14 mesacna ma na rybu cas?

Nasa skoro rocna vlani jedla salatik - s jogurtom, nie majonezou a lososa. A vyvar, nie kapistnicu, ale aj za tou sa natahovala, tak ochutnala.
7 mesacne - ryba, zemiaky s maslom.
My sme mali na Vianoce - 1.dieta - mesacne, to malo len mlieko, 2.dieta malo 4 mesiace, takze tiez len mlieko, 3.dieta malo tyzden, takze tiez mlieko a 4.dieta malo rok aj cosi na prve Vianoce, takze uz papalo "vsetko". Aj kolacik- linecke, medovnicky.
Vsak s rozumom.

pralinka86
1. nov 2024

Hlavne nic nove, nevyskusane.. nech neriskujete alergicku reakciu

luciferka93
1. nov 2024

To čo bežne mu urob, nás malý ma 3 roky a teda nezje mi ani rybu ani šalát, keď mu bude chutiť spravím mu aj špagety hlavne nech obsedi s nami pri stole 😁

minenkak
1. nov 2024

@lenka272m však polievku,zemiaky a je

minenkak
1. nov 2024

@lenka272m inak vieš o tom ,že na Vianoce môžeš variť úplne čo len chceš,kľudne špenát s vajíčkom a varené zemiaky.Nikde nieje vytesané do kameňa a dane pod hrozbou smrti ,že to musí byť šalát s majonézou a ryba

tanyan
1. nov 2024

Naša má už 10 rokov a ešte stále nemá rada ani kyslú kapustu, ani ryby... Tak si dá paradajkovú polievku alebo zemiaky na kyslo a kuracie rezne so zemiakmi. Absolútne necítim potrebu tlačiť do nej nasilu tradície.

thirstymonk
1. nov 2024

@klarissa25 Hej, chcel okoštovať a zo 5-6 lyžic spapal. A to my mavame domacu kapustu, ktora je kysla jak sa patri :D

nevenka
1. nov 2024

@klarissa25
@thirstymonk nasa 1,5 rocna jedla vcera kysle palive uhorky, isla sa za nimi zabit. Takze ja Ti verim, ze si vypytal.

klarissa25
1. nov 2024

@nevenka tak je asi rozdiel 5 mesiacov a 1 a pol roka

svetlonos
1. nov 2024

@nevenka
kapustnicu noe v 14 mesiacoch? Nás mi v 14 m zjedol 2 lyžice surovej kyslej kapusty a kapustnicu urobím aj cez rok takže aj ti zjedol a ako diskutoval, keď bola myska prázdna 😂 Tak dostal duplu. Nebolo mu ani slak 😁.

zuzubb007
1. nov 2024

Normálne výživu, suchý rozok alebo zemiačiky zo zeleninkou, dieťa aj tak nevie, že sú Vianoce

nevenka
1. nov 2024

@klarissa25 dobre, ale ani nasa nerozprava napriklad. A netvarme sa, ze bezne deti jedia u nas pikantne a kysle veci, hoci aj 1,5 rocne. Mam 4 deti a len jedno toto takto dava, aj horcicu stiplavu oblubuje.
Ale ved nerobte z toho uz kovbojku zas, zas trochu veselia do toho umierania 🙈

lenka272m
autor
2. nov 2024

@really8 nemusíš to komentovať keď sa ti nepáči

lenka272m
autor
2. nov 2024

@michaelamiako ale nechápem kto povedal že mu ide dať rezeň a salat ja sa len pytam čo by už mohol

lenka272m
autor
2. nov 2024

@slavomira236 rybu môže odkedy ?..lebo niekto povie že môže od 6-7 mesiaca a niekto že až od roka

lenka272m
autor
2. nov 2024

@danyelia otras niektorí ľudia môžte sa hanbiť aký ste fuj

kathhii
2. nov 2024

@lenka272m Normálne mu navar osobitne z toho čo už bežne zje, na deti sa post nevzťahuje. Hlavne aby mu to chutilo a obsedelo pri stole.

Ja mojím malým deťom varím vývar a k tomu lososa so zemiakmi, ale to bolo až keď mali rok.Lebo kapustnicu mi nezje ani 5rocná, len ochutná, je to pre ňu kyslé a to pritom nakladané uhorky zje 😀.

weleda123
2. nov 2024

Minulý rok mala dcéra na Vianoce 7m. Prikrmy jedla ako kojená od 6m, na Vianoce mala na obed teda len kurací vývar a večeru ešte nepapala vtedy. Vôbec som to neriešila. Tomu bábu je to aj tak srdečne jedno.

dismonika
2. nov 2024

Tiež by som neriskovala neodskúšané jedlá. Radšej dať to, čo vždy. Nejaké zemiaky a zeleninu. Neviem, čo malý už papá a čo ešte nie. Moje deti konečne až minulý rok zjedli všetko to, čo aj my. Kapustnicu a šalát s lososom.

zazka666
2. nov 2024

@lenka272m to isté , čo deň pred vianocami. 😆

dory11
3. nov 2024

Moja malá 8 mesiacou išla mať 9 prvé Vianoce
Mala lososa na masle .+ Zemiaky biely jogurt mrkva hráčok ochutené bylinkami .
Ponúkla som je domáce oblátky kým sme jedli polievku .

Strana
z2