Čo môže jesť 7-mesačné dieťa na Vianoce?
Ahojte čo by mohlo 7 mesačne dieťatko na Vianoce papat ?…dakujem
Šak normálne kapustnicu s klobásou a bravčový rezeň a filé so zemiakovým majonézovym šalátom, za tým koláče, zákusky a zapiť Colou, nech mu to fajne strávi 😄 A obliecť vianočný červeno-zelený outfit, posadiť pred telku a kukať Grincha, spať ho ulož o 22:45 hod...
@michaelamiako 14 mesacna ma na rybu cas?
Nasa skoro rocna vlani jedla salatik - s jogurtom, nie majonezou a lososa. A vyvar, nie kapistnicu, ale aj za tou sa natahovala, tak ochutnala.
7 mesacne - ryba, zemiaky s maslom.
My sme mali na Vianoce - 1.dieta - mesacne, to malo len mlieko, 2.dieta malo 4 mesiace, takze tiez len mlieko, 3.dieta malo tyzden, takze tiez mlieko a 4.dieta malo rok aj cosi na prve Vianoce, takze uz papalo "vsetko". Aj kolacik- linecke, medovnicky.
Vsak s rozumom.
Hlavne nic nove, nevyskusane.. nech neriskujete alergicku reakciu
To čo bežne mu urob, nás malý ma 3 roky a teda nezje mi ani rybu ani šalát, keď mu bude chutiť spravím mu aj špagety hlavne nech obsedi s nami pri stole 😁
Naša má už 10 rokov a ešte stále nemá rada ani kyslú kapustu, ani ryby... Tak si dá paradajkovú polievku alebo zemiaky na kyslo a kuracie rezne so zemiakmi. Absolútne necítim potrebu tlačiť do nej nasilu tradície.
@klarissa25 Hej, chcel okoštovať a zo 5-6 lyžic spapal. A to my mavame domacu kapustu, ktora je kysla jak sa patri :D
@klarissa25
@thirstymonk nasa 1,5 rocna jedla vcera kysle palive uhorky, isla sa za nimi zabit. Takze ja Ti verim, ze si vypytal.
@nevenka tak je asi rozdiel 5 mesiacov a 1 a pol roka
Normálne výživu, suchý rozok alebo zemiačiky zo zeleninkou, dieťa aj tak nevie, že sú Vianoce
@klarissa25 dobre, ale ani nasa nerozprava napriklad. A netvarme sa, ze bezne deti jedia u nas pikantne a kysle veci, hoci aj 1,5 rocne. Mam 4 deti a len jedno toto takto dava, aj horcicu stiplavu oblubuje.
Ale ved nerobte z toho uz kovbojku zas, zas trochu veselia do toho umierania 🙈
@michaelamiako ale nechápem kto povedal že mu ide dať rezeň a salat ja sa len pytam čo by už mohol
@slavomira236 rybu môže odkedy ?..lebo niekto povie že môže od 6-7 mesiaca a niekto že až od roka
@lenka272m Normálne mu navar osobitne z toho čo už bežne zje, na deti sa post nevzťahuje. Hlavne aby mu to chutilo a obsedelo pri stole.
Ja mojím malým deťom varím vývar a k tomu lososa so zemiakmi, ale to bolo až keď mali rok.Lebo kapustnicu mi nezje ani 5rocná, len ochutná, je to pre ňu kyslé a to pritom nakladané uhorky zje 😀.
Minulý rok mala dcéra na Vianoce 7m. Prikrmy jedla ako kojená od 6m, na Vianoce mala na obed teda len kurací vývar a večeru ešte nepapala vtedy. Vôbec som to neriešila. Tomu bábu je to aj tak srdečne jedno.
Tiež by som neriskovala neodskúšané jedlá. Radšej dať to, čo vždy. Nejaké zemiaky a zeleninu. Neviem, čo malý už papá a čo ešte nie. Moje deti konečne až minulý rok zjedli všetko to, čo aj my. Kapustnicu a šalát s lososom.
Moja malá 8 mesiacou išla mať 9 prvé Vianoce
Mala lososa na masle .+ Zemiaky biely jogurt mrkva hráčok ochutené bylinkami .
Ponúkla som je domáce oblátky kým sme jedli polievku .

@thirstymonk verím ze žije. Ale neverím ze si ju sám vypýtal 😉🤣