icon

Čo robiť, ak dieťa zjedlo pokazenú výživu?

28. nov 2024

Ahojte. Robila som domáce výživy, sterilizované, no aj napriek tomu som dnes otvorila jablkovú, ovoňala a divne mi páchla, viečko nevyduté, všetko na pohľad ok, akurát vrchná polovica bola tmavšia ako spodná. Ochutnala som a zrejme to bolo skazené, nechápem čo sa mohlo stať. Akurát teda dúfam, že mi dieťa nezjedlo už takú nejakú. Včera sme jedli hruškovú a chuť mi prišla normálna, tak neviem. Za každým chutnám najprv ja, no neprišli mi doteraz aby boli skazené. Robila som asi 3 rôzne várky, tak neviem, či len tá jedna sa nejako pokazila 😞 Som z toho smutná teraz, nerada by som ho nejako ohrozila. Čo sa môže stať, keby zjedlo skazenú výživu? Dnes asi radšej všetky povyhadzujem😞 Inak po jablkovej nám celkovo dosť často grcáva, ale tie doteraz naozaj chutili normálne vždy.

sisska96
28. nov 2024

Tak to že dneska je už pokazená, včera nemusela byť. Je to iba ovocie, max dostane kakačku, ale keď včera to zjedlo, dneska by už malo mať buď kakačku alebo zvracanie.

belllinka
28. nov 2024

radšej kupuj hotové z obchodu, keď si nie si istá svojimi postupmi pri zaváraní

chiarisimo
28. nov 2024

Ak dieťaťu nič nebude, výživu nevyhadzuj... isto by som každú pred podaním premiešala a ochutnala, možno zle chytilo víčko, ja som minule kúpila výživu do ručičky a bola pokazená, takže ja neverím ani tým z obchodu, proste sa to stáva... vždy ochutnávam...

3petka
28. nov 2024

robíš zbytočnú paniku. Ak ochutnávaš a bolo to ok včera tak sa nič nestalo.

thirstymonk
28. nov 2024

Nič sa nestane. Zosra sa a život ide ďalej.

michaela329
28. nov 2024

Občas pri zavárani "zle chyti" viečko na nejakej fľaši, stane sa. Aj keby zjedlo pokazenú - trošku sa pokaka z ovocia. Mäso by bolo horšie.

sisska96
28. nov 2024

@belllinka no určite nie kupovanééééé. Autorka nech robí domácu, tak ako doteraz, nedá sa porovnať s kupovanými, tam dávajú všetko možné

iwesska
28. nov 2024

Ako nechapem. Dieta krmis ty. Zistis,ze vyziva je zla a aj tak mu ju das? Ci ako inak asi "mohlo zjest" pokazenu vyzivu,ked ju vzdy predtym ochutnas??🤨

sisska96
28. nov 2024

@iwesska Včera neochutnala, dneska je pokazená, ale možno nie je ani pokazená, niektoré odrody jabĺk majú divnú chuť na druhý deň.

lelelienka
28. nov 2024

@sisska96 nie je pravda, daju sa kupit take, kde je len ovocie a ziadne pridavky a tiez si myslim, ze je to lepsie ako nejaka doma zle zavarena

sisska96
28. nov 2024

@lelelienka určite..... keby si videla ako vyzerá ten postup výroby, prešla by ti chuť

belllinka
28. nov 2024

@sisska96 no ako vyzerá ten postup výroby? Popíš nám.

stanulienkat
28. nov 2024

@lelelienka kupena lepsia ako domaca???😵

belllinka
28. nov 2024

@stanulienkat tak určite je lepšia normálna kúpená, ako plesnivá pokazená domáca

sisska96
28. nov 2024

@belllinka ja ťa nebudem presviedčať, dobrú chuť ku kupovanému, kde používajú striekané ovocie zo zahraničia, kde je kopec chemikálií ;)

stanulienkat
28. nov 2024

@belllinka a kupena nemoze byt plesniva? Robila som domacu z domaceho nestriekaneho ovocia. Urcite lepsie ako hnile ovocne odpadky zabalene vo ftalate. Len dnes su mamicky hnile aj osupat a nastruhat cerstve jablko. Radsej kupia predrazenu kapsicku v plaste.

belllinka
28. nov 2024

@stanulienkat existujú aj výživy v skle. Takže aj ty si hnilá nastrúhať jablko, keďže si robila výživy?

iwesska
28. nov 2024

@sisska96 Pise,ze vzdy predtym ochutna. A ked otvorila den predtym a smrdela,tak tiez nechapem preco neochutnala. Ja som tiez tak vzdy chutnala,skor nez som dala. A kedze nemam v panelaku ovocny sad,deti jedli aj kupovane vyzivy v skle a nikdy sa neotravili plesnou ani nicim inym😯

januska12323
28. nov 2024

Plesnivu by si predsa videla. Nič nevyhadzuj niekedy zle chytí viečko ale to by si proste videla. Pred mesiacom som tak vyhodila jeden pohár, ostatným nič nie je.

stanulienkat
28. nov 2024

@belllinka hej, som hnila😂 kedze som poumyvala jablka, nakrajala, uvarila, rozmixovala,nadavkovala do poharov, ktore som predtym vyumyvala, a sterilizovala.... a to vsetko len preto, ze som leniva😂👏👍
Pekny den prajem.

autor
28. nov 2024

@belllinka zavram roky rokúce a nikdy sa to nestalo, tak určite nebudem dávať tie kupované umeliny, ktoré majú teda toho mnoho viac horšieho než domáca hoc aj pokazená 😄

autor
28. nov 2024

@iwesska 🙈 zle si to pochopila, resp. prečítala…každý deň najprv ochutnám a potom dám. Nikde nepíšem, že som neochutnala a rovno dala🙈🙈🙈 dnes som ochutnala a bola zlá, takže som už samozrejme nedala, ja som aj ten kúsok vypľula a letela rovno do koša…obávam sa ale, či niektorá z tých predtým nemohli byť chytené a necítila som to

autor
28. nov 2024

Ostatným ďakujem za upokojenie 🙂

fantaghiro21
28. nov 2024

Ja by som dala probiotiká Biogaiu ,ak teda žiadne probiotiká neužíva.
Biogaiu dávam synovi každý deň 5kv
Veľa nech pije ak náhodou niečo pokazené spapalo....
Nemusí sa nič stáť ale aj môže mať grcacky a hnačky čo je risk pre malé bábätko.
Netreba dramatizovat.Take tie opatrnenia-cajik prdkaci, probiotiká, tekutiny ,s tým nič nepokazís....

slavomira236
28. nov 2024

@belllinka no mama robila jeden cas na morave robili sa tam vyzivy dzemy od vyedy kupovane do ust neda

slavomira236
28. nov 2024

Mne raz tak postrielali v spajzi vyzivy a rok predtym som robila a boli ok. A taky isty postup

enoula
28. nov 2024

Ved si vzdy ochutnala, nedala si pokazenú, takze klud 🙂 niekedy viecko dobre nechyti, 2 pohare mozu byt zle chytene a zvysok dobre. Stane sa proste

miriamzba
4. jan 2025

@slavomira236 ahoj, prosím Ťa môžeš trochu popisat čo sa tam dialo? Značku si viem z toho popisu domyslet, ale čo bolo také zlé, neumyvali to alebo dávali vadné ovocie, alebo niečo iné? Ďakujem