Dávate deťom detské ovocné kapsičky?
Môžem to dávať napriklad ako raňajky?
Kolko ma dietatko mesiacov?
Ovocne kapsicky som bravala na vylety/cesty/niekam kde bol problem podavat cerstve ovocie.
Ja ich kupujem a mam ich v zálohe v kočíku /taške, keď ideme niekam, kde sa zdržíme resp nie je čas /priestor na normálne jedlo. Napríklad po plavárni ako rýchla pomoc.
Ten cucaci spôsob je praktický a deti to celkom dobre vedia jest same bez obryndania. V DM som kúpila tie plnitelne a doma im do toho dávam ovsenu kašu /jogurt na olovrant alebo aj večeru.
Ano
V prípade časovej núdze áno. Radšej nie hneď na lačno a ani pred nočným spaním a skôr na cestách mimo domu.
Chápem, že príprava rozmixovaného ovocia pre malé dieťatko predstavuje v kapsičke pre maminku drahocenný ušetrený čas a energiu. Stojí za to čerstvé ovocie si pripraviť doma, návyk sa vráti nielen v zdraví ale aj v organizácii času.
@luckalucka5718 neviem, či na raňajky ale od 4m som dávala detské výživy aj tie kapsičky..skôr na desiatu, ale po obede. Na raňajky my jeme skôr jogurt, alebo vajíčko, chlebík. A este predtým mlieko.
Dávam občas na desiatu a aj využívam na zavedenie nového ovocia, keďže nie je práve sezóna (napr marhuľu minulý mesiac). Malá má 10 mesiacov.
Asi tu budem za zlu, ale to naozaj nevieš dieťaťu urobiť normálne raňajky, alebo nastrúhať čerstvé ovocie, ktoré je určite zdravšie ako niečo, čo je dva mesiace v plaste zabalené?? Za 1 henten neekologický humus máš 1kg čerstvého ovocia.
Nedávam 🙂 robím vlastnú výživu alebo mu do rannej kase nástruham jablko. Som stara škola a to nehovorím, že na to nemám. Ale osobne si myslím, to iste, čo @stanulienkat. Pre mna je to neekologické a neviem, čo v tom je, aj keď viem, že 75%. detičiek to papa.
Urcite nie na ranajky. To nie je plnohodnotne jedlo. Tiez sa to "ovocie" v kapsicke Veda porovnat s čerstvým ovocim. Ten ovocný cukor z vyzivy sa dostava do tela ovela rychlejsie ako z kusoveho ovocia. Je do fajn na cesty ale len tak a hlavně doma by som to nedavala.
Robíme doma výživu z nášho ovocia a to mu potom dávam do tej kapsicky, čo je znovu použiteľná. Ale často dostávame aj kupované kapsicky a áno, dám mu to sem-tam.
@stanulienkat budem zla s tebou.
@luckalucka5718 davala som asi od 1,5r a len na vylet, doteraz ich ma rad, ale vyslovene do ruksaku na vylet. Na domace jedlo mal vzdy mnou pripravovane, nekupovali sme ani jedla v skle
@luckalucka5718 voľakedy dávno som počula, že v tých kapsičkách sa zvykne tvoriť na tom ovocí pleseň, nikto nevidí čo je dnu, chuť to nemusí výrazne zmeniť a dieťa to nerozozná. Ono je to asi len hoax 😎, ale ostala vo mne podvedome veľká nedôvera, takže som to nikdy nekupovala
Nie. Parkrat sme dostali, kupili, ked nebolo ine. Preferujem vyzivu v skle - domacu, aj v dm su kvalitne. Ovocie z plastu. PS: ani zubarka neodporucala. Predsalen to cuckanie dostava zuby s ovocnymi kyselinami do ineho kontaktu ako jedenie vyzivy lyzickou ci kusanie cerstveho ovocia. Za mna len modny boom, nie kvalita
Tiež robievam doma domáce, ale jasné, že dávam aj obchodné kapsičky. My ich máme na olovrant, hneď, ako sa poobede zobudí, už ho čaká kapsička, či už obchodná , alebo domáca v znovu naplnitelnom obale. Drobec má 7,5 mesiaca a pekne ich už sám cucka.
Dávam ako “mlsku”, keď sme na vyletoch alebo dlhšie vonku .
@luckalucka5718 moja ma 9r.a davam jej to na desiatu do skoly,pochuti si na tom😅
Raz za čas som dala,ale pravidelne nie... skôr na výlete,balenie mi prišlo praktické.
@luckalucka5718 ano davam, kedze mi babo nechce jest nic. Aj mu ponuknem ovocie nakrajane pomixovane a nic. Necha si to vytlacit do ust. Nie vzdy sice. A taka bio kapsicka je v pohode, lepsie ako keby nic nezjedol. 🙂👌
V zivote som synovi kapsicku nekupila. Dovod jednoduchy - je to drahe, je z toho odpad. Ovocie mam v mise pravidelne. Natiahnem sa po jablko, banan, hrusku, nakrajam a dam do bento boxu a hodim do batohu. Zdravsie, lacnejsie, menej cukru, menej pridavnych latok, menej odpadu.
@orangiiina sami cukor. Kamoska davala stále v kuse od 4mesiacov ked kus mali zamrcal. A ma take pohnite zuby. Teras ma 3 a zuby žiadne.
@petko81 pise sa teraz, nie teras.
@kittykat22 presne!
My musime malemu davat ovocne kapsicky 5x denne, pretoze ine mu nechuti. Ked mu dam kasu, alebo rozvarenu mrkvu/maskom tak hodi ksycht ze fuj. Vycucka si to a papa ich lepsie ako ked mu davam lyzickou jedlo. Ma 11 mesiacov. Ma niekto take skusenosti tiez?

Skor desiata,olovrant,ja sice nedavam,robim si vlastnu vyzivu ale kludne mozete