icon

Dávate deťom maslo či margarín?

careamell
13. jan 2013

Čo dávate deťom na chlebík? Neviem, prečítala som toho už kopec na internete a som z toho jeleň....

barboratokei
13. jan 2013

Maslo alebo olivovy olej 🙂

6katka10
13. jan 2013

rozhodne maslo... ja osobne som mala moznost niekolkokrát jesť aj domáce... a bolo to cosi neopísateľné... zdrave a zarucene prírodný produkt... nie ako tie perly, ramy, veta a ine margaríny... vsetko na jedno kopyto... clovek ani nevie, co vsetko do toho pridávajú... takže MASLO 82 %

sintra
14. jan 2013

ak mam volit medzi maslom a margarinom, jednoznacne maslo! Margarin vobec nepouzivame, na nic.
Ale odporucila by som ti este tretiu alternativu a to natierky, ktore su vyrobene na baze nizkotucneho kremoveho tvarohu.

ivonka720
14. jan 2013

Ja davam maslo obyčajne alebo roky kupujem Floru tak aj tu

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
betuska22
14. jan 2013

aj ja davam normálne klasické maslo, alebo ked ma napadne tak si viem od rodičov domáce zobrať... 😉

nice202
14. jan 2013

Iba kravske maslo, margariny a podobne tuky, by ste u nas doma nikdy nenasli. Ani neviem, ci vobec niekedy v zivote som to kupila. 🙂

aduskatt
14. jan 2013

margarin je vlastne olej, ktory je chamickymi latkami upraveny tak, aky sa dal natierat, mal farbu a vonu.....no dobru chut 😖

beatrice28
14. jan 2013

u nás v škôlke dávajú Ramu ale doma dávame obyčajné maslo, malej to viac chutí

trinka
14. jan 2013

maslo, margarín ani mravce nechcu.... 😔

bets
14. jan 2013

na chlieb maslo alebo olivovvy olej. aj do pecenia davam vsade maslo. stuzene tuky vobec nepouzivam. zaroven davam pozor aj na samotne maslo. tie lacnejsie, ak niekedy pouzijem, len na pecenie, ked ide do cesta a prejde to vysokou teplotou. tie lacnejsie masla su vyrabane z mrazenych polotovarov, ktore po rozmrazeni musia este ochutit maslovou aromou.

dendy1
14. jan 2013

My tiež celá rodina jeme len maslo.

zunolu
14. jan 2013

Aj aj. Ja jem len obyčajné maslo , manžel zas len margarín tak papá oboje podľa toho kto jej dáva zo svojho chlebíka 😀

mami.sk
14. jan 2013

my dávame len klasické maslo 😉 nielen pre malú ale aj pre nás. a začala som maslo používať už aj na pečenie 🙂

katka121
14. jan 2013

obyč maslo - aj pre nás aj pre deti

baklik
14. jan 2013

Bukovsky vo svojej knihe pise, ze sa mozu detom natierat aj kvalitne margariny, pricom rozhodujuca je hrubka nateru....

sendy182
14. jan 2013

bože...... to iba mi máme ramu maslovú...........no priznám sa nechutí im obyčajné maslo a ani mne ani mužovi..........skúšala som dávať zo začiatku...... no nechceli vôbec.......jedli nasucho.......stále somkupovala čerstvé maslo len nič........nechytili sa.......takže natenučko natierame ramu......... v škôlkach a zš jedálňach dávajú väčšinou margarín.....aj nátierky ........týmto nechcem obhajovať 😉 .......

miriem
14. jan 2013

Niekde som citala, ze margarin bol povodne vymyslely na rychlovykrm moriakov v USA, aby pred dnom vdakyvzdania riadne priberali. Lenze moriaky z toho podochli. Ale kedze do vyskumu dali vela penazi a necheli ich stratit, tak margarin zacali predavat ludom. Clovek ho zje menej pri svojej vahe, tak to nema take zjavne devastacne ucinky....

chrumka
14. jan 2013

maslo 🙂

cecil36
14. jan 2013

malemu bezlaktozove maslo a pre nas farmarske maslo. Uz ani maslo nie je to co byvalo a niektore mi vyslovene smrdelo ako technicky olej, fakt neviem ci to bolo obalom alebo ci don nieco pridali.

evitaka
18. jan 2013

Bukovský je ...!!! Do svojej knihy napíše čokoľvek, len aby sa draho a dobre predávala. A téma: "Stravujem sa zdravo" je momentálne veľmi dobre predajná. Raz som ho počula ako radí, že sa majú čerešne a hrozno šúpať!
Takže - zásadne používam maslo, bravčovú masť a olivový olej. Nikdy nekupujem margaríny - ani myši to nežerú, ani pleseň to nechytá, to nie je normálne jedlo, to je balená chémia!
Nikdy nekupujem nízkotučné mlieko a nízkotučné jogurty. Keď môžem, kúpim mlieko od niekoho, kto má kravu.
Najlepší jogurt je ten, čo si spravíš doma a nie ten, čo má najdlhšiu dobu spotreby.
Používam cukor a med a nikdy nie umelé sladidlo.

wena
18. jan 2013

Používame len domáce maslo.
Margaríny sme nejedli už pár rokov, je to fakt humus.

meluela
20. jún 2014

@careamell

maslo, ale pokial sa da tak bud v bio kvalite, alebo z dvora, ked sa inak neda tak slovenske liptov

miriam11
Odpoveď bola odstránená
m_ij_ka
20. jún 2014

maslo

sssimi
20. jún 2014

Maslo, margarín nedám ani sebe, nie ešte deťom 😉

lenkalienkam
20. jún 2014

jednoznačne klasické maslo 🙂 a kupujem iba slovenské a poprípade české 😉

seahorse27
20. jún 2014

Od zaciatku len maslo. Ani ja sama nejem margarin, iba ak niekde na navsteve v nejakej natierke raz do roka.